Kateri erotični pripomoček kupiti partnerki?

Erotične igračke

Vsak dan dobivam vprašanja kot so: “Katero igračko naj kupim, da jo uporabiva oba s partnerko?”, “S katerim izdelkom ne morem zgrešiti?” “Iščem nekaj za oba, pa ne vem kaj naj izberem.” Ker ta vprašanja v večini mučijo moško populacijo,  sem danes napisala kratek vodič namenjen moškim (kar pa ne pomeni, da ob branju tudi ženske ne bodo dobile ideje ali dveh).

Torej, odločil si se popestriti vajino spolno življenje in vnesti nekaj akcije. Imel bi spolni pripomoček, a ne veš, katerega izbrati. Dovoli, da ti pomagam.

Prvo vprašanje - ali že imata spolni pripomoček?

Če že imata spolni pripomoček, bova šla na "napredni" nivo, preskoči nekaj vrstic :) Če spolnega pripomočka še nimata, je takole.

Prva erotična igračka

Skoraj ni izjeme - za prvo erotično igračko moški kupijo partnerki:

- masažni vibrator oziroma stimulator klitorisa,

- vibrator ali

- analni pripomoček.

Kaj od tega zdaj potrebuje tvoja draga?

Masažni vibrator ali drug stimulator klitorisa

To je tisti vibrator, ki ima vrtljivo glavo in je namenjen uporabi na zunanjem predelu.

O masažnem vibratorju razmišljaj, če je tvoja draga posebna ljubiteljica stimulacije klitorisa (po domače: ščegetavček). Večina žensk namreč orgazem doseže le s stimulacijo klitorisa. Kako ga uporabiti? Ona se pred ali med samim spolnim odnosom poigra z njim, masiraš pa jo lahko tudi ti.

V ponudbi si nujno poglej tudi ostale igračke, ki stimulirajo ščegetavček. Jaz ti priporočam katerega od lepo oblikovanih vibracijskih stimulatorjev. To so tiste igračke, ki imajo na koncu posebno odprto šobico. Šobica ustvarja občutek nežnega sesanja, kot bi šlo za oralni seks.

Morda še droben nasvet: če kupuješ zanjo, se splača odšteti kak euro več in izbrati vizualno privlačen erotični pripomoček, saj vaju bo igračka spremljala dlje časa, z lepim izgledom pa zagotoviš pogostejšo uporabo. Neprivlačen izdelek se lahko hitro začne valjati v predalu.

Vibrator

Dodatni vibrator je vsekakor prijetna popestritev spolnega odnosa. Služi lahko kot tretja oseba pri seksu. Pomaga lahko tudi, če zmanjka kak centimeter ali če se pojavljajo težave z erekcijo.

V ponudbi jih je že toliko, da je kar težko izbrati: klasični vibrator, rabbit vibrator, realistični vibrator, manjši vibratorji, vibrator posebnih oblik ... Da ti olajšam izbiro - daleč najbolj priljubljeni so rabbit vibratorji. To so tiste erotične igračke v obliki penisa, ki imajo dodan stimulator klitorisa, in po obliki spominjajo na zajčka. Ti lahko povem, kaj bi jaz izbrala? Enega lepega silikonskega, čeprav so izjemno prodajani tudi rabbiti z vrtljivo glavo.

Analni pripomočki

Za analne pripomočke se odloči moški (ali par), ki želi preizkusiti drugo odprtino. Pri izbiri analnih igrač so ti na voljo vibratorji, dildi, čepi ali kroglice, če si drzneš, pa imamo tudi odlično igračo za moškega - stimulator prostate. Prostata je namreč moška G točka in stimulacija te bo pripeljala do neverjetnega orgazma.

Analne erotične igračke so odlična izbira, vendar ne razmišljaj brezglavo. Začni z manjšo igračko in obvezno kupi tudi analni lubrikant, da izkušnja ne bo boleča. Pred nakupom analnih igrač je zelo pomembno, da upoštevaš želje partnerke. Za analni seks se ne odločaj brez njenega privoljenja, saj jo lahko po nepotrebnem prestrašiš. Nobena igra z novo spolno igračko ne bo prinesla zadovoljstva, če se partnerka (navsezadnje pa tudi partner) ne počuti udobno.



Za napredne uporabnike

Bi bil rad izviren ali pa že imaš kaj od zgoraj naštetega? Potem so tukaj:

- vibracijske hlačke: gre za hlačke, ki imajo poseben žepek, v katerega je vstavljen vibrator. Dodaten plus je, da imajo daljinski upravljalnik, s katerim se lahko poigraš kar ti in poskrbiš za vzburljive dražljaje, ko bo najmanj pričakovala, pa naj bo to med štirimi stenami ali - še bolje, na javnem mestu (v kinu, restavraciji, na obisku, poslovnem sestanku ...),

- vibrator za pare: vibrator za pare je odlična igračka za oba. Oblikovan je tako, da en del ženska vstavi v nožnico, drugi pa stimulira klitoris. Ker je notranji del nekoliko ožji, ostane dovolj prostora za partnerja, zato lahko oba uživati v tesnosti in vibracijah,

- BDSM: ne vem, koliko sta že predrzna, a BDSM področje priporočamo parom, ki iščejo dodatno vznemirjenje. Zakaj ne bi preizkusila lisic, vrvi, maske ali loparčka za šeškanje? Če vaju to seveda vzburja. Moj nasvet je, da preveriš komplete spolnih pripomočkov, ki vsebujejo več različnih igračk, ki jih lahko preizkusita.

Za čutno doživetje

V nasprotju s stereotipnim prepričanjem, da so erotični pripomočki povezani s packarijami, pa ti povem, da vse stranke niso vedno najbolj odprte. Če spadaš med tiste, ki so malce bolj zadržani ali obstaja možnost, da z nakupom pripomočka brcneš v temo, ti priporočam:

- vibracijski jajček: gre za nedolžno darilo, namenjeno notranji in zunanji stimulaciji. Dama ga lahko uporablja sama ali v dvoje, zaradi prijetne oblike in velikosti pa je posebej dobro sprejet med ženskami, ki so morda malce bolj zadržane ali se šele spoznavajo s svojo seksualnostjo;

- vibrator LELO Sona je popolnoma drugačen vibrator od ostalih. Namenjen je zunanji stimulaciji, vendar ne stimulira samo zunanjega dela klitorisa, ampak s soničnim valovanjem tudi notranji del, ki ga ostali vibratorji ne morejo doseči. Stranke mi ponavadi rečejo, da so začutile poseben orgazem globoko v sebi. Izdelek Lelo SONA se uvršča med erotične igračke višjega cenovnega razreda, a njegova oblika, embalaža in učinek poskrbijo za zadovoljstvo vsake ženske. Z njim ni možnosti, da brcneš v temo.

Ne pozabi še na lubrikant in čistilo za igračke

Če se odločaš za prvi nakup ali si že izkušen maček, ne pozabi na lubrikant in higieno. Na splošno velja, da moraš igračke vedno oprati po vsaki uporabi, priporočljivo pa je tudi prej. Za večino materialov je ustrezna uporaba blagega mila, vseeno pa ti priporočamo tudi uporabo specializiranih čistil za erotične igračke.

Uporabi tudi pravi lubrikant. Glavno pravilo je, da za silikonske igračke ne uporabljaj lubrikanta na silikonski osnovi, saj lahko ta igračko poškoduje. Uporabi lubrikant na vodni osnovi! Silikonski lubrikant pa uporabi za pripomočke, izdelane iz stekla ali kovine.

Če ti ni dovolj

Če ti ni dovolj, me vedno lahko kontaktiraš; na voljo imamo še nekaj asov v rokavu (pripomočke za elektrostimulacijo, gugalnice in drugo pohištvo, dilatorje, ovratnice in druge izdelke BDSM asortimana).

Nekdo iz naše ekipe ti bo z veseljem pomagal. Le ne pozabi - ti spiš s svojo partnerko, ne jaz. Zato razmisli, v katero smer želiš storiti nov korak in jo razveseliti.



Eva
Piše o vsem, najraje pa razbija mite in predsodke. Spolnost dojema kot umetnost. Je izjemno širokih nazorov.

Te naše vsebine zanimajo?

Prijavi se na obveščanje, da ne zamudiš novih objav!

E-novice

Preberi tudi: