Vibratorji - Poznaš vse tipe vibratorjev?

Erotične igračke

Vibratorji so nesporno ena najbolj priljubljenih sex igračk, saj jih lahko uporabljajo tako ženske kot moški. Poznate jih verjetno prav vsi, morda pa ne veste, da je vibratorjev več vrst in v čem se med seboj razlikujejo, zato pred nakupom ne veste katerega izbrati. Preberite kakšni tipi vibratorjev so na voljo in kakšne so njihove glavne značilnosti.

Manjši vibratorji so ponavadi prva izbira za začetnike in idealni za pare, saj so majhni, vendar vseeno dovolj močni, da nudijo veliko užitka. Ti vibratorji so odlična izbira za ženske, ki želijo stimulacijo klitorisa med masturbacijo ali spolnim odnosom. Ker so majhni pa jih lahko uporabljate tudi med penetracijo, brez strahu, da bi poškodovali sebe ali partnerja.

Vibracijski metuljčki so namenjeni ženskam, ponavadi pa oblikovani podobno kot strap on, saj ga ženska lahko »obleče«, kar ji omogoča, da lahko uživa brez, da bi uporabljala roke. Oblikovani so v obliki metulja z razprtimi krili. Namenjeni so zunanji stimulaciji, torej stimulaciji klitorisa, nekateri pa imajo dodan še del za penetracijo. So odlična izbira za masturbacijo ali stimulacijo med spolnim odnosom. Več o njih si lahko preberete tukaj.

vibracijski-jajcekVibracijski jajčki so manjši vibratorji v obliki jajčka in jih lahko uporabljate tako za zunanjo kot notranjo stimulacijo. Upravljate jih lahko s priročnim daljincem na katerem izbirate hitrosti in načine vibriranja. Ker so majhni in priročni so odlični za potovanja.

Klasični vibratorji so široka kategorija, sestavljena iz preprostih, a vznemirljivih vibratorjev, ki razveselijo vsakogar. Gre za igračke preproste oblike, ki jih lahko uporabljaš za stimulacijo klitorisa ali vagine. Prevladujejo klasični vibratorji z gladko površino, obstajajo pa tudi vibratorji z izboklinami, vdolbinami ali drugimi vzorci, ki omogočajo dodatno stimulacijo.

Masažni vibratorji so namenjeni zunanji stimulaciji. Oblikovani so tako, da je zgornji del širši, da stimulira večji del klitorisa, ponavadi so tudi večjih dimenzij. Uporabljate jih lahko tudi na drugih delih telesa in partnerju ponudite sproščujočo in erotično masažo.

Vibratorji za pare so lahko zanimiva popestritev med rjuhami, prav tako pa predstavlja učinkovito rešitev za ženske, ki težko doživijo orgazem. Zakaj? Ker draži klitoris, obenem pa ne otežuje penetracije. To pomeni, da lahko mirno nadaljujeta s spolnim odnosom, igračka bo poskrbela za njen klitoris in večjo možnost za orgazem.

Vibracijske hlačke so videti kot običajno spodnje perilo, vendar se v podlogi na dnu hlačk ali tangic nahaja majhen vibrator, ki skrbi za stimulacijo klitorisa in nožniceNa zunaj je vibratorček povsem neopazen, zato ne more nihče opaziti, da nosiš posebno, vibrirajoče spodnje perilo. Vibrator lahko odstraniš in hlačke nosiš tudi brez njega, s tem pa pranje hlačk postane povsem enostavno.

Vibratorji G-točke so posebej oblikovani, tako da dosežejo najbolj občutljiv del vagine – g točko. Večina je ravnih, ukrivljena je le konica. Ta tip vibratorja je povezan z žensko ejakulacijo (squirting), zato je odlična izbira za eksperimentiranje, sploh, če ejakulacije še niste doživele.

rabbit-vibratorRabbit vibratorji zadovoljijo vse ženske potrebe, saj stimulira zunanji in notranji del hkrati. Na voljo so v različnih barvah in oblikah, vsem pa je skupno to, da ima prav vsak vibrator še dodaten del, ki med penetracijo stimulira klitoris. Nekateri imajo vgrajen poseben rotacijski motor na zgornjem delu, ki omogoča, da se ta del vrti v krogu ali levo in desno, kar nudi še dodatno in boljšo stimulacijo.

Realistični vibratorji so vibratorji, ki so oblikovani v obliki penisa in vibrirajo. V večini imajo moda in izbočene žile. Na voljo so v različnih dolžinah in z različnimi premeri.

Stimulatorji klitorisa. Orgazem pri ženskah ni samoumeven. Številne ga ne dosežejo nikoli, nekatere redko, nekatere pa z veliko truda. Večina žensk lahko orgazem doseže le s stimulacijo klitorisa. Zato so erotične igračke te vrste idealna izbira tako za ženske, ki si želijo popestritve, kot tiste, ki se v seksu težko sprostijo ali imajo težave z doseganjem orgazma.

Analni vibratorji so namenjeni analni stimulaciji. Tudi v tej kategoriji je na voljo veliko različnih oblik, od večjih do manjših ali gladkih ter rebrastih. Če uživate v analnem seksu in želite še več stimulacije je ta vibrator kot nalašč za vas. Izberete lahko tudi takega, ki stimulira vagino ali klitoris in anus hkrati, da je užitek zares popoln.

Na voljo je zares veliko različnih tipov in oblik vibratorjev, zato ne dvomimo, da boste zagotovo našli vsaj enega, ki vam bo nudil ure in ure neverjetnih občutkov in užitkov.

Spodaj si poglejte nekaj izbranih vibratorjev iz naše ponudbe.

 

Če imaš kakršno koli vprašanje, smo ti vedno na voljo preko e-maila, telefona, chata ter na družbenih omrežjih - Facebooku in Instagramu. Oglasi se nam, vprašaj, napiši komentar.

Za še več zanimive vsebine iz sveta spolnosti in erotičnih igračk, pa se lahko naročiš tudi na naš YouTube kanal.



Urša
Njene članke najdeš v vseh kategorijah, najraje pa piše nasvete, ki popestrijo in izboljšajo seks ter poišče odgovore na vprašanja, ki te zanimajo.

Te naše vsebine zanimajo?

Prijavi se na obveščanje, da ne zamudiš novih objav!

E-novice