Izkušnja Tima in Maje: Sponke za bradavičke

Nasveti za boljši seks

Vedno smo veseli, ko prejmemo mnenja strank o določenih izdelkih, saj s tem pomagajo drugim kupcem, ki se za nakup še odločajo. Tim in Maja (imeni sta zaradi varovanja podatkov izmišljeni) sta šla korak dlje in napisala svojo izkušnjo s sponkami za bradavičke.

Spodaj si preberi vse kar moraš vedeti o tem kako začeti z njihovo uporabo, čemu so namenjene in kakšne občutke ti nudijo.

Maja je o sponkah povedala tole:

Kar nekaj časa sem razmišljala kako bi se tega lotila, da bi vam lahko podala čim več koristnih informacij in se nato odločila, da bi bilo najbolje narediti nek skupek informacij iz interneta in lastnih izkušenj, ki se med seboj dopolnjujejo.

Torej ... sponke za bradavičke. Erotični dodatek oziroma pripomoček za ženske, ki je že kar nekaj časa med najbolj priljubljenimi za uporabo med spolnim odnosom. Na vprašanje kaj sploh so sponke za bradavičke in zakaj se uporabljajo, večina ljudi na internetu odgovori kar po svoje kot se jim zazdi, zato je pravilen odgovor težko najti. Sem pa enkrat zasledila eno res dobro in poglobljeno razlago na to temo v čemu je dejanska stvar.

Kaj so sponke za bradavičke?

In sicer povzetek razlage gre takole: Sponke za bradavičke so erotični pripomoček namenjen ženskam. Med uporabo izdelka naj bi se v telesu aktiviralo sproščanje adrenalina, endorfina in oksitocina, zaradi česar se drastično izboljša spolna izkušnja. Kaj je adrenalin? Adrenalin je hormon, ki nenadno poveča fizične sposobnosti telesa. Poveča telesno moč in vzdržljivost ter pospešuje srčni utrip in daje telesu dodatno energijo.

Kaj je endorfin? Endorfin jo opioidni hormon pri ljudeh. Glavna funkcija endorfina je zaviranje prenašanja bolečinskih signalov, povzroči pa tudi občutek evforije, ki je zelo podoben tistemu, ki ga povzročajo drugi opioidi.

Kaj je hormon oksitocin? Oksitocin je hormon, ki povzroča vaginalne kontrakcije, povečuje spolno vzburjenje in ima antistresni učinek. Kot rezultat tega so oksitocin imenovali tudi "ljubezenski hormon".

Zavedajte se, da je popolnoma normalno, da boste med uporabo občutili bolečino saj je to stranski učinek stimulacije.

Kako dejansko delujejo sponke za bradavičke?

Sponke za bradavičke delujejo po principu točkovno kontinuiranega stiska oziroma neke vrste akupresure na stičišče živčnih končičev prsne bradavičke. To je točka, ki se pri ženskah nahaja med areolo in bradavičko. Pri ženskah naj bi omenjena stimulacija te točke v trenutku aktivirala proces sproščanja treh zgoraj naštetih hormonov. Po končani uporabi sponk se proces sproščanja hormonov zaključi, vendar bodo bradavičke zaradi stimulacije te točke ostale še nekaj časa izrazito občutljive. Po tej razlagi lahko pridemo do zaključka, da nam uporaba sponk za bradavičke nudi dva učinka. Primarnega in sekundarnega.

Primarni učinek je, da povzročijo sproščanje nekaterih hormonov in s tem izboljšajo spolno izkušnjo. Sekundarni učinek pa je, da povečajo občutljivost bradavičk, ki po končani uporabi sponk ostanejo še kar nekaj časa zelo občutljive.

To bi bilo to za uvod. Sedaj pa najbolje da se posvetim samem izdelku.

Katero vrsto sponk izbrati in zakaj?

Kako se pripraviti na prvo uporabo, kako jih pravilno uporabljati, itd ... Ker je danes na trgu ogromno različnih vrst sponk za bradavičke, se bom posvetila kar tistim, ki so bile kot prve originalne na tržišču. Zakaj? Ker so to edine sponke za bradavičke, ki uporabnici ponujajo kar najboljšo izkušnjo in je pri njih primarni in sekundarni učinek največji.

To so japonske sponke za bradavičke. Ime so dobile po državi izvora, saj naj bi jih izumili Japonci. V originalu so med seboj povezane s kovinsko verižico in imajo poseben mehanizem, ki z vsakim nihljajem verižice skrbi za dodatno stimulacijo bradavičk. To v praksi pomeni, da bolj kot se bo verižica premikala, močnejši bo učinek sponk na uporabnico. Japonske sponke za bradavičke so na voljo od več proizvajalcev, ki se med seboj razlikujejo po učinkovitosti, kvaliteti izdelave, vzdržljivosti, itd ...

Po mnenju uporabnic naj bi bile najboljše prav sponke za bradavičke proizvajalca Bedroom Fantasies. To so sponke za bradavičke s ketnico. Same sponke so nastavljive in imajo prijetno razporeditev pritiska.

Sponke za bradavičke

Preden nadaljujem z navodili za uporabo še nekaj koristnih informacij:

  • Zavedajte se, da je popolnoma normalno, da boste med uporabo občutili bolečino saj je to stranski učinek zgoraj opisane stimulacije.
  • Bolj pogosto kot boste uporabljale pripomoček, manjši bo občutek bolečine, saj se bodo bradavičke privadile na omenjeno stimulacijo.
  • Punce, ki boste prvič uporabljale izdelek vedite, da bo občutek bolečine nekoliko večji od običajne zato vam priporočam, da pred uporabo pripomočka med spolnim odnosom opravite samostojni trening privajanja na omenjeno stimulacijo.
  • Trening naj traja en teden in sicer tako, da pripomoček uporabite vsak dan po deset minut. Po namestitvi izdelka na bradavičke poskusite ostati kar se da mirni in sproščeni, da dosežete cilj desetih minut. V kolikor cilja nikakor ne boste zmogle doseči, vam priporočam nakup sponk za bradavičke z vijaki za omejitev jakosti, kot so Master Series - Bull Nose, ter nadaljujete trening z njimi.
  • Ko boste osvojile deset minutni cilj z nastavljivimi sponkami za bradavičke in sicer tako, da jih boste zmožne uporabljati brez nastavljivih vijakov, se vrnite na prvotni trening z japonskimi sponkami za bradavičke.
  • Izdelek uporabljajte le na zdravih prsih.
  • Izdelka ne uporabljajte na poškodovanih prsnih bradavicah. Izdelka ne uporabljajte v nosečnosti, saj lahko omenjena stimulacija povzroči predčasen porod.
  • Izdelka ne uporabljajte če dojite.
  • Upoštevajte navodila za pravilno namestitev pripomočka, saj bo le pravilno nameščen pripomoček služil svojemu namenu.

Vedno uporabljajte sponke na obeh bradavičkah hkrati. Sponk nikoli ne uporabljajte več kot 20 minut!

Navodila za uporabo

  1. Preverite, da je izdelek čist in v brezhibnem stanju, saj je le brezhiben izdelek primeren za uporabo.
  2. Preverite, da so sponke med seboj povezane z verižico in da je ta poravnana tako, da lahko prosto zaniha.
  3. Pred namestitvijo sponk poskrbite, da bodo vaše bradavičke v popolnoma napetem stanju preden nadaljujete.
  4. Ko so vaše bradavičke v popolnoma napetem stanju, stisnite na mehanizem sponke, da jo razprete. Razprto sponko natančno nastavite na točko med bradavičko in areolo. Sprostite se, globoko vdihnite in z izdihom počasi sprostite mehanizem sponke. Ko ste prvo sponko uspešno namestili, ponovite enak postopek še na drugi bradavički.
  5. Sedaj, ko ste uspešno namestili obe sponki na bradavičke se lahko prepustite stimulaciji in užitkom. Priporočen čas uporabe izdelka je 15 minut, vendar ga nikoli ne uporabljajte več kot 20 minut.
  6. Za odstranitev sponk z bradavičk ponovno stisnite na mehanizem sponke, da jo razprete in odstranite z bradavičke. Pri odstranitvi sponk z bradavičk boste po vsej verjetnosti le za trenutek občutili zelo močno bolečino, ki je posledica končane stimulacije oziroma sprostitve stimulirane točke, kar je povsem normalno. Priporočam, da se na to pripravite, globoko vdihnete ter z izdihom pogumno in hitro odstranite obe sponki z bradavičk hkrati.
  7. Po odstranitvi sponk se vam bo zaradi predhodne stimulacije za nekaj časa bistveno povečala občutljivost bradavičk. Na to opozorite partnerja, saj bo sedaj vsak dotik bradavičk veliko bolj izrazit kot pred uporabo sponk.
  8. Po končani uporabi lahko predel sponk, ki je bil v stiku z bradavičkami očistite z čistilom za erotične igračke.

POMEMBNO: Zelo pomembno je, da pravilno namestite sponke na bradavičke. Sponke vedno namestite na točko med bradavičko in areolo, kot je prikazano na sliki. Nikoli ne nameščajte sponke direktno na vrh bradavičke, saj tako izdelek ne bo imel učinka. Vedno uporabljajte sponke na obeh bradavičkah hkrati. Sponk nikoli ne uporabljajte več kot 20 minut!

Ta celoten zapis se nanaša zgolj na prvotne japonske sponke za bradavičke, katere so opisane zgoraj. Te so namenjene le ženskam, da jim ob uporabi ponujajo vse zgoraj naštete učinke. Če iščete erotični pripomoček, ki ustreza zgornjemu zapisu je potem to edina prava izbira za vas. Ker njihova uporaba, kot stranski učinek povzroči občutek bolečine, jih nekateri uporabljajo oziroma izkoriščajo tudi za bdsm ali sado mazohistične igre.

V ta namen je na trgu še mnogo drugih različnih vrst sponk, ki so prav temu namenjene, tudi v različici za moške. Nekatere so namenjene vezanju, spet druge so lahko pripete na lisice in tako omejijo premikanje rok, itd ... Na voljo pa so tudi posebni vibratorji za bradavičke, ki se s pomočjo sponk namestijo na bradavičke in tako ponujajo drugačen način stimulacije oziroma užitka.

Urša
Njene članke najdeš v vseh kategorijah, najraje pa piše nasvete, ki popestrijo in izboljšajo seks ter poišče odgovore na vprašanja, ki te zanimajo.

Te naše vsebine zanimajo?

Prijavi se na obveščanje, da ne zamudiš novih objav!

E-novice