Ženska ejakulacija – squirting

Nasveti za boljši seks

Poznate žensko ejakulacijo oz. squirting? O tem se do pred kratkim ni veliko govorilo, veliko žensk je sploh ne pozna in je ni doživelo ali pa so zaradi nepoznavanja prepričane, da so med seksom urinirale po partnerju ali postelji in se zato počutijo osramočene. Če vas zanima kaj squirting pravzaprav je in kako ga doseči, berite naprej.

Kaj je ženska ejakulacija?

Je pojav pri katerem tekočina priteče iz vulve ali vagine med ali pred orgazmom. Poznana je tudi pod imeni »squirting« ali »gushing« (brizganje). Zmotno je prepričanje, da vse ženske ejakulacijo doživijo vsakič, ko doživijo orgazem. Ni res, nekatere jo doživijo pogosto, nekatere pa nikoli.

V zgodnjih 80ih letih so bili zdravniki prepričani, da je tekočina, ki priteče iz vagine urin in so za zdravljenje predlagali Keglove vaje za učvrstite vaginalnih mišic.

Seveda je bilo narejenih tudi nekaj raziskav. Ženskam so pred seksom naredili ultrazvok in tako potrdili, da je njihov mehur prazen, ultrazvok so zopet naredili tik preden je ženska dosegla orgazem – mehur je bil napolnjen, ultrazvok po orgazmu in ejakulaciji pa je pokazal, da je mehur spet prazen. Seveda so preverili tudi sestavo tekočine in pri dveh ženskah ugotovili, da je sestava popolnoma enaka vzorcu urina, ki so ga oddale pred raziskavo, pri petih pa so v vzorcu poleg urina našli še tekočino, katere sestava je bila podobna kemični sestavi prostate.

Ampak ženske nimajo prostate. Napaka, zadnje raziskave so pokazale, da jo imajo. Torej, če želite doživeti ejakulacijo morate najprej najti prostato, ki je ob G-točki. Pri squirtingu ta igra veliko vlogo, nahaja pa se na skoraj enakem mestu kot prostata pri moških.

Je torej squirting pravzaprav samo urin? Ja in ne. Raziskave so pokazale, da je velika večina tekočine urin, manjša količina pa je tekočina, ki se izloči iz prostate ob stimulaciji G-točke.

Se squirtinga lahko naučimo?

Ženska z vibratorjem

Lahko. Žensko ejakulacijo boste dosegle s stimulacijo G-točke. Območje G-točke je povezano s sečnico, ob stimulaciji boste začutile pritisk v mehurju, zato ga, preden začnete, izpraznite. Poiščite položaj, ki vama bo s partnerjem najbolj ustrezal, torej, da bo stimulacija G-točke kar največja in penetracija bolj globoka (npr. naj bo moški zadaj ali ženska na vrhu). Partner mora na G-točko močno pritiskati, hkrati pa stimulirajta tudi klitoris. Ko boste tik pred orgazmom potisnite z mišicami medeničnega dna, ne pa jih stisniti kot to naredi večina žensk.

Seveda ejakulacijo lahko doživite brez partnerja s kakšno od sex igračk. Najprimernejši je rabbit vibrator, saj bo med penetracijo stimuliral tudi vaš klitoris.

Vsaka ženska ne more doživeti ejakulacije, zato ne bodite razočarane, če vam ne bo uspelo. Razlogi za to so lahko različni, od šibkih mišic medeničnega dna (okrepite jih lahko s Keglovimi vajami in vaginalnimi kroglicami), lahko pa je težava le v tem, da se ne morete dovolj sprostiti – če je težava v tem, poskusite znova, če se ne morete sprostiti pred partnerjem poskusite sami, z vibratorjem ali kakšno drugo seks igračko.

V teoriji pa jo lahko doživi vsaka zato kar poskušajte. Saj veste, vaja dela mojstra, zato bodite vztrajne!

Urša
Njene članke najdeš v vseh kategorijah, najraje pa piše nasvete, ki popestrijo in izboljšajo seks ter poišče odgovore na vprašanja, ki te zanimajo.

Te naše vsebine zanimajo?

Prijavi se na obveščanje, da ne zamudiš novih objav!

E-novice