Erotične igračke - nasveti, ki jih nujno moraš poznati!

Erotične igračke

Nekaj preizkušenih nasvetov, ki ti bodo pomagali ohraniti tvoje vibrirajoče igračke v dobri formi za vse naslednje orgazme. Ne glede na to ali kupuješ šele prvo igračko ali pa imaš že veliko izkušenj ne bo nič narobe, če si prebereš kaj lahko in česa ne smeš početi s tvojim erotičnimi pripomočki.

Vedno odstrani baterije, ko igračke ne uporabljaš

Ko potuješ ali ne uporabljaš igračke, ji vedno odstrani baterije. Nikoli namreč ne veš, kaj bi lahko sprožilo vibracije. Lahko si kar zamisliš kako nerodno mora biti če se to zgodi naprimer na letališču pri pregledu prtljage. Nekatere igračke imajo za te namene tako imenovani varnostni zaklep za potovanja oz. transport.

Ne glede na to, pa je vseeno dobro, da odstraniš baterije vsakič, ko igračke ne uporabljaš. Tudi če jo samo spraviš v predal nočne omarice. Baterije se namreč lahko razlijejo in uničijo igračko, poleg tega pa se kljub temu, da je igračka ugasnjena, praznijo.

Vedno imej pri sebi rezervne baterije

Ni hujšega kot prazne baterije ravno takrat, ko si najbolj zaželiš uporabljati vibrator ali podobno sex igračko na baterije. Lahko ga še vedno uporabljaš kot dildo, ampak to seveda ni isto. Zato imej vedno pri roki rezervni par baterij. Za dolgoročno nižji strošek in manjše onesnaževanje okolja pa je najbolje da si priskrbiš dva kompleta polnilnih baterij. Tako bo en komplet vedno poln in pripravljen na akcijo.

Nauči se jih pravilno očistiti

Če nisi prepričan kako pravilno očistiti erotično igračko lahko pogledaš kaj o tem piše v navodilih. Seveda lahko tudi vprašaš naše svetovalce za pomoč. Na splošno pa velja, da moraš igračke vedno oprati po vsaki uporabi. Če želiš zagotoviti res največjo možno higieno seveda tudi pred uporabo. Za večino materialov je ustrezna uporaba navadnega mila s čim manj primesmi, vseeno pa ti raje priporočamo uporabo specializiranih čistil za erotične igračke.

Uporabljaj pravi lubrikant za tvojo igračko

Več o lubrikantih si lahko prebereš na našem blogu. Glavno pravilo, ki si ga moraš zapomniti pa je, da ne uporabljal lubrikanta na silikonski osnovi za igračke izdelane iz silikona, saj lahko ta razpade. Uporabljaj lubrikante na vodni osnovi, če imaš silikonske igračke. Sicer pa lahko uporabljaš tudi silikonskega, če so igračke izdelane iz materiala kot je steklo ali kovina.

Po uporabi se umij

To pravilo pravzaprav velja za vsak spolni odnos, saj je najlažji in najbolj uspešen način ohranjanja higiene in varovanja zdravja. Enako velja, da se moraš tudi po uporabi erotičnega igračke umiti, saj se bakterije lahko vseeno razmnožijo, tudi če ni šlo za spolni odnos z drugo osebo.

Uporaba erotičnih pripomočkov ne pomeni nezadovoljstva v spolnosti

Zdrava spolnost nikakor ni skregana z uporabo seks pripomočkov. Če si v zvezi kjer tvoj partner ne odobrava uporabe igračk, bi bilo o tem vsekakor dobro premisliti in se pogovoriti. Uporaba igračk z osebo, ki jo ljubiš ali pa seveda pri solo igricah bo v tvoje spolno življenje prinesla nova zadovoljstva in občutja. Uporaba s partnerjem vama bo pomagala graditi intimne odnose, solo uporaba pa spoznavanje in razumevanje lastnega telesa.

Luka
Zanima ga vse v zvezi s spolnostjo, zato lahko na blogu najdeš širok spekter njegovih člankov, ki pokrivajo različna področja - od vsakodnevnih nasvetov do marsikomu morda čudnih fetišev.

Te naše vsebine zanimajo?

Prijavi se na obveščanje, da ne zamudiš novih objav!

E-novice