BDSM - 25 hudih dejstev o vročih igricah, 3. del

Za drzne in predrzne

Se spomniš prvega in drugega dela naše trilogije 25 dejstev o BDSM, ki jih v 50 odtenkov sive niste izvedeli? Sedaj si lahko prebereš še zadnji, tretji del.

17. Verjetno je v BDSM vključenega več pogovora kot pri večini navadnega seksa

Kadarkoli se kdo sprašuje o strinjanju obeh partnerjev v BDSM, mora vedeti, da se pred, med in po seansi pari vedno veliko pogovarjajo. Velik del pogovora poteka že pred samim dejanjem. O tem kaj želimo početi, kaj bomo počeli in kakšne so naše fantazije. Ta pogajanja so del dobre BDSM veze.

18. Obstaja tudi obdobje pred pogajanji

To si lahko predstavljate kot predigre pred seanso. Je način pogovora o doživetju še preden se to dejansko zgodi, kar povečuje čustveno stabilnost in varnost. To lahko vključuje recimo scenarije ali točke nalog ali pa manj uraden pogovor kaj pravzaprav posamezen partner pričakuje od seanse, kaj želi in česa ne želijo in katere besede in dejanja so dovoljenja in katera ne.

19. Nato pride trenutek po BDSM seansi

Ker je BDSM lahko za nekatere zelo intenzivno in čustveno doživetje, večina strokovnjakov  močno priporoča zaključni korak, kjer se partnerja pogovorita o seansi in katerikoli reakcijah, ki sta jih imela. V fazi po seansi so ljudje zelo ranljivi, zato je lahko izpustitev te faze neprijetna. Vsekakor bo to tudi dodatno okrepilo vez med partnerjema.

20. Imaš lahko enega ali več partnerjev za BDSM

Nima vsak, ki ga zanima BDSM več spolnih partnerjev. Da ljudje, ki se ukvarjajo z BDSMjem nimajo dolgih in stabilnih zvez je zelo popularno prepričanje. Ampak to ne drži, saj jih je veliko v zvezah z dolgoletnimi partnerji. Veliko jih pač to želi početi samo s svojim partnerjem.

21. Obstaja ogromno različnih vrst bičev

Za vse, ki jih zanimajo biči je pomembno, da to ni fetiš pri katerem bi vsakemu ustrezalo vse. Obstajajo nežnejši biči, usnjeni biči, biči z enim repom ali večimi, lahko so široki ali ozki itd. Vsak tip biča je drugačen in nekateri so lahko zelo grobi, zato je pomembno da se jih naučite pravilno uporabljati. Dober način za trening je, da za cilj uporabite blazino ali pa kakšen oddaljen manjši predmet, recimo stikalo za luč.

22. Obstajajo mesta, kjer zagotovo ne želite bičanja

Več kot očitno, recimo oči ali pa predel ledvic. Tam je koža tanka pod njo pa so vitalni organi, ki jih ne želite poškodovati.

23. Če čutite potrebo, da bi to povedali partnerju, potem mu vsekakor povejte

Obstaja ogromno zgodb o tem, kako se je nekdo bal povedati svojemu partnerju česa si želi, na koncu pa sta ugotovila, da imata enake ali podobne fantazije. Če imate tremo, vprašajte partnerja, če bi bil pripravljen pogledati kakšno knjigo ali video na to temo. Ali pa o tem zgolj govorite v kontekstu spolnih fantazij in vprašajte partnerja, če je kdaj prakticiral kaj podobnega BDSMju ali bi si tega želel. Če dobro pomisliš, vse kar tvegaš je en neprijeten pogovor, v zameno pa lahko dobiš zelo veliko, če je to tisto kar si v življenju želiš.

24. Obstajajo terapevti in zdravniki, ki te bodo razumeli

Čeprav je ta tema v Sloveniji še vedno tabu in morda ne tako razširjena, vseeno obstajajo terapevti in zdravniki, ki bodo razumeli tvoj način življenja. Morda te skrbi, da tvoj ginekolog ali zdravnik ne bo razumel tvojih nagnjen, v tem primeru poišči takega, ki bo in ki te ne bo obsojal.

25. Ubistvu je precej drugače kot večina pričakuje

Zaradi stereotipov, pornografije in 50 odtenkov sive obstaja veliko napačnih predstav o BDSMju. Poleg obiska kakšne delavnice ali izkušene profesionalke oz. profesionalca je najboljši način za učenje raziskava. Velja enako kot pri običajnem seksu. Če želiš biti dober, se moraš o njem dobro podučiti.

To je za danes vse! Ne pozabi nam slediti na družbenih omrežjih! Najdeš nas na Instagramu, Facebooku, Youtubu in Tiktoku. Prebereš pa lahko tudi ostale objave na blogu in tako izveš ogromno novega. Če imaš kakšno dilemo ali vprašanje, nam lahko pišeš na [email protected] ali pa nas pokličeš na 080 34 08 in z veseljem ti bomo pomagali!

Luka
Zanima ga vse v zvezi s spolnostjo, zato lahko na blogu najdeš širok spekter njegovih člankov, ki pokrivajo različna področja - od vsakodnevnih nasvetov do marsikomu morda čudnih fetišev.

Te naše vsebine zanimajo?

Prijavi se na obveščanje, da ne zamudiš novih objav!

E-novice

Preberi tudi: