BDSM - 25 hudih dejstev o vročih igricah, 2. del

Za drzne in predrzne

Se spomniš prvih 8 BDSM dejstev? Če se jih ne, ali pa potrebuješ le osvežitev spomina, predlagam da si jih še enkrat prebereš. Drugače pa kar nadaljujmo z naslednjimi osmimi.

Ne spreglej še tretjega dela zanimivih dejstev o BDSM.

9. Obstajajo domi in subi

Verjetno ste že slišali za dominantne in podrejene položaje v BDSM. Če niste, dominatorji imajo radi stvari pod kontrolo, podrejeni pa uživajo v prejemanju ukazov. BDSM uporabniki pa uporabljajo tudi izraze »top« in »bottom«, da opišejo same sebe. Top se lahko nanaša na dominatorja ali sadista (nekoga, ki rad daje bolečino), medtem ko je bottom lahko izraz za podrejenca ali mazohista (nekoga, ki rad prejema bolečino. To dovoljuje imeti krovni izraz za tiste, ki so večinoma raje na enem ali drugem koncu BDSM seanse. Ni pa pravila, da ne more oseba biti dominanta IN podrejena v različnih okoliščinah ali z različnimi partnerji, kar se imenuje stikalo ali switch.

10. Aktivnosti so lahko tako preproste ali zapletene, kot si želite

Mogoče vas vzburja misel o tem, da ste privezani, ali pa uživate, ko vas nekdo našeška ali pa vi nekoga našeškate. Mogoče pa ste bolj za usnjene maske, sponke za bradavičke in vroč vosek. Vse to (in seveda še veliko več) spada v kraljestvo BDSM-ja. Lahko ste zelo zagreti za veliko različnih zanimivosti, brez da kadarkoli vstopite v BDSM ječo.

11. Preden se lotite BDSM aktivnosti, natančno raziščite bolj zapletene aktivnosti

Uporaba preveze za oči, ledene kocke ali pa puhastih lisic, ki ste jih dobili na dekliščini so vse relativno neškodljive začetniške aktivnosti, ki so vam morda všeč. Preden pa se začnete igrati z nekaterimi bolj zakompliciranimi orodji, pa se morate naučiti, kako jih sploh varno uporabljati. Celo navadna vrv ali bič sta lahko nevarna, če ne veste kaj delate z njimi. Še celo z vašimi rokami lahko kaj zašuštrate, če niste pazljivi. Npr. fisting: nekateri mislijo, da preprosto stisnete pest in jo potisnete v odprtino nekoga drugega. To je samo dober način, kako nekoga poškodovati in ga poslati v bolnišnico. Bolje je začeti z veliiiko količino lubrikanta in dvemi ali tremi prst, potem pa počasi in skrbno nadaljevati, dokler ni mogoča cela pest. Enako skrbnost in še večjo pazljivost je treba uporabljati pri drugi BDSM pripomočkih.

12. Resno, BDSM aktivnosti potrebujetjo VELIKO branja in učenja

Če ste ena izmed tistih oseb, ki brez pomisleka vržete stran navodila in se lotite postavljanja omarice samo na podlagi svoje intuicije, potem BDSM verjetno ni za vas. Velik del BDSM učenja je kako maksimizirati ekstazo, ki jo dobimo iz njega, in minimalizirati kakršnokoli tveganje ob izvajanju le-tega. Kako izvesti vse stvari, o katerih sanjate, brez da se kdorkoli poškoduje.

Čeprav ni pravega seznama za branje, kot ste ga mogoče dobili v šoli pri slovenščini, pa lahko najdete veliko priljubljenih priročnikov, če ste le pripravljeni malo pobrskati. In če niste, še enkrat - ne lotevajte se BDSM-ja! Na spletu lahko najdete ogromno pravilnih informacij, ki jih je najbolje še enkrat nekje drugje preveriti, najbolje v izdanih e-knjigah in tiskanih izdanih publikacijah. Super za pridobivanje informacij so tudi lekcije, konference in združenja posameznikov, ki se s tem ukvarjajo. Ti vam bodo vedno radi povedali najbolj varne načine, kako izpeljati tehnike, ki ste jih lahko izsledili na spletu.

13. Pomembno je informacije dobiti iz več virov o BDSM

Ena izmed bolj pogostih napak, ki jih začetniki delajo, ko vstopajo v svet BDSM-ja je, da se preveč oklenejo ene osebe, ali enega vira informacij, ponavadi tam, kjer so jih našli najprej in z največjo lahkoto. Tudi če se ti viri in osebe pošteno trudijo pravilno prikazati tehnike in aktivnosti (kar žal ni vedno res), je zelo omejujoče imeti samo eno perspektivo na eno stvar. Poiščite knjige, delavnice, mentorje, prijatelje in skupine, v katerih lahko prosto menjate ideje in dobite preverjene informacije iz večih virov.

14. Varnostne besede so zagotovo stvar, ki jih morate pri BDSM upoštevati

Mogoče se sliši starinsko in klišejsko, toda varnostne besede so dobro uveljavljena praksa v BDSM krogih. Varnostne besede so po mnenju najbolj izkušenih in priznanih izvajalcev ena najbolj pomembnih norm, ki so se razširile skozi skupnost, čeprav jih ljudje uporabljajo na različne načine. Npr. ni nujno, da jih vsi vedno uporabljajo, potem ko so že bolj izkušeni, je pa vedno dobro z njimi začeti. S partnerjem pred izvajanjem aktivnosti določita varnostno besedo, ki je lahko karkoli hočeta, če le te besede navadno ne uporabljata med seksom.

15. Med javnimi dogodki so včasih prisotni tudi varnostniki

Pa ne mislimo varnostniki, ki bi varovali sam dogodek in stavbo, kjer se to dogaja, temveč posebej zadolženi ljudje, ki skrbijo, da se vse stvari izvajajo kot se morajo. Ti lahko tudi izločijo posameznika iz dogodka, če se izkaže, da se ne igrajo varno. To lahko pomeni vse od nepravilne uporabe biča do ignoriranja uporabe varnostne besede. Upam, da ste do sedaj že ugotovili, da je varnost ključnega pomena za izvajanje BDSM aktivnosti. Ni čudno, da je kratica SSC – safe, sane, consensual (ang. varno, razumno, sporazumno) eden najbolj pogostih stebrov, na katerih se gradi BDSM.

16. Igranje ni tako spontano, kot bi vam dali misliti hollywoodski in pornografski filmi

Da bi vas v trenutku poželenja popolnoma po naključju v svojo rdečo sobo odnesel postaven milijonar, kjer boste doživeli večkratne orgazme, se vam nikoli ne bo zgodilo (najverjetneje). No, pa saj to ne bi bil slab scenarij, če ne bi seks fantazije vsega naredile preveč enostavnega. Tisti, ki se s tem resno ukvarjajo, so s tem zelo pazljivi. Pravo mesto, pravi čas in pravi pripomočki so zelo pomembni. Poleg tega morate v nujnih primerih vedeti kako hitro in brez odlašanja osebo spravite iz zvezanega, ali drugega omejujočega, položaja. S partnerjem morate imeti določeno stopnjo zaupanja, preden se boste z njim počutili udobno ob izvajanju BDSM-ja. V vsako sceno je pogosto vloženo veliko razmišljanja, predvsem pa veliko čustev.

Pa smo prišli do konca današnjih 8 dejstev o BDSM. Ob novo izhajajočem filmu Petdeset odtenkov teme, nadaljevanju prvega filma po knjigi pisateljice E.L. James, je še toliko bolj pomembno, da so vse prakse in tehnike dobro preučene, preden se jih lotite sami. Zato ne pozabite še na zadnji del serije dejstev, ki jih niste izvedeli iz knjige ali filma Fifty Shades of Grey.

Če pa vas je med tem že pograbilo zanimanje za katerokoli BDSM aktivnost, pa vam predlagamo, da si pogledate pripomočke iz uradne kolekcije 50 odtenkov sive. Ne pozabi nam slediti na družbenih omrežjih! Najdeš nas na Instagramu, Facebooku, Youtubu in Tiktoku. Prebereš pa lahko tudi ostale objave na blogu in tako izveš ogromno novega. Če imaš kakšno dilemo ali vprašanje, nam lahko pišeš na [email protected] ali pa nas pokličeš na 080 34 08 in z veseljem ti bomo pomagali!

Miha
Piše o zanimivih tematikah brez obzira na predsodke in tabuje. Zanima ga predvsem vpliv seksa na družbeno socialno življenje in ti s svojim znanje z veseljem pomaga z nasveti in predlogi.

Te naše vsebine zanimajo?

Prijavi se na obveščanje, da ne zamudiš novih objav!

E-novice