Kateri lubrikant naj kupim?

Erotične igračke

Ste vedeli, da je zaradi pomanjkanja lubrikanta večja možnost, da kondom poči? Da poči tudi, če uporabljate lubrikant na oljni osnovi s kondomi iz latexa? Če boste vedeli zakaj je dobro uporabljati lubrikant in kateri so primerni, boste v sexu še bolj uživali, predvsem pa boste imeli manj skrbi. Če se sprašujete, če ga tudi vi potrebujete je odgovor ja!

Ženske se lahko soočajo s suhostjo nožnice zaradi različnih vzrokov, kot so dojenje, menopavza ali preprosto zaradi menstrualnega ciklusa. Če boste v takih dneh uporabili lubrikant, bosta bolj uživala tako vi kot partnerica, saj je spolni odnos zaradi suhe nožnice zelo neprijeten.

Poznamo različne tipe lubrikantov, od tistih na vodni osnovi do tistih s toplotnim učinkov, kateri pa je primeren za vas, je odvisno od tega za kaj ga uporabljate in s katerimi spolnimi igračkami. Kupite pa jih lahko kar preko spleta v sex shopu.

Grelni in hladilni lubrikanti

11800004So lubrikanti, ki postanejo topli oz. hladni ob stiku s kožo. Še posebej dober občutek je, če ga naneste na kondom. Pomembno je, da ga ne nanesete preveč – dovolj ga je v velikosti kovanca, saj so ženske bolj občutljive, zato ga bo za tiste z občutljivo kožo hitro preveč. Toplotni vsebujejo kapsaicin, ki ga najdemo tudi v feferonih, hladilni pa ponavadi mentol, vendar brez skrbi, te sestavine so dodane v zelo, zelo majhnih količinah. Pred uporabo na občutljivih mestih, naredite test, da se izognete neprijetnemu občutku.

Lubrikanti na vodni osnovi

Ti lubrikanti so najbolj razširjeni, saj so neagresivni in jih lahko uporabljajo tudi tisti z občutljivo kožo. Pred uporabo vseeno preverite sestavine, saj, če je narejen na vodni osnovi še ne pomeni, da ne vsebuje sestavain, ki lahko razdražijo kožo. Priljubljeni so tudi zato, ker jih lahko uporabljate s kondomi, večino spolnih igračk, so zelo lahko odstranljivi in ne puščajo madežev. Se pa tudi zelo hitro vpijejo in postanejo lepljivi, kar pomeni, da ga boste morali uporabiti zelo veliko. So res cenejši od npr. silikonskih, ga boste pa veliko hitreje porabili.

Široko ponudbo teh lubrikantov najdete v naši trgovini:

Lubrikanti na silikonski osnovi

777000515Priljubljeni so iz več razlogov, so vodoodporni zato jih lahko uporabljate pod tušem, v bazenu ..., trajajo dlje, kot tisti na vodni osnovi, zato ga ne potrebujete veliko, so varni za uporabo in v veliki večini vsebujejo manj kemikalij kot tisti na vodni osnovi, prav tako se ne vpijejo v telo in ne postanejo lepljivi. Ne uporabljajte pa jih v kombinaciji s sex igračkami iz silikona (z vsemi mehkimi in tistimi realističnimi), saj lahko lubrikant uniči silikon, tako da je bolje uporabiti drugega.

Za moške, ki imajo težave s prezgodnjo ejakulacijo je najprimernejši lubrikant za podaljševanje orgazmov, nanesite pa ga pod kondom, saj bi bilo lahko za partnerja neprijetno.

Naravni lubrikanti

Bolj, ko so sestavine v lubrikantu naravne, manj možnosti imate za različna vnetja. Vsebujejo sestavine kot so karagenan, vitamin E in aloe vero, ki so dolgotrajna in ne vsebujejo umetnih kemikalij. Nekateri ljudje, ki imajo težave z alergijami na druge lubrikante se veliko bolje počutijo ob uporabi teh naravnih lubrikantov. Pred nakupom se pozanimajte katere sestavine vsebujejo in kakšne kondome lahko z njimi uporabljate.

Lubrikanti z okusom

06205800000Pomagajo vam lahko, da se boste bolj pogumno lotili oralnega seksa. Pri nakupu bodite pazljivi, saj nekateri vsebujejo sladkor, kar je lahko težava pri ženskah, ki so nagnjene k vnetjem, iz istega razloga kupite takega, ki ne vsebuje glicerina. Pred uporabo preverite, če vam je všeč okus, saj to lahko pokvari vzdušje v spalnici.

Doma narejeni lubrikanti

Verjetno ste že slišali, da nekateri uporabljajo kar jajčne beljake in celo arašidovo olje namesto lubrikanta. Pa je varno? Pazljivi morate biti, da na genitalije ne nanašate ničesar, kar lahko razdraži kožo. Ni znano ali kakšna od teh stvari pripomore k temu, da kondom poči. Obstaja tudi možnost okužb, če na intimne dele nanašate hrano. Prav tako ne uporabljajte olj za otroke, masažnih in drugih olj, saj z njihovo uporabo kondom poči, prav tako povečate možnost okužb in vnetij.

115108219Za analni seks se uporabljajo t.i. analni lubrikanti, ki so ponavadi narejeni na vodni ali silikonski osnovi.

Nekateri lubrikanti vsebujejo spermicide, ki lahko razdražijo kožo in povzročajo neprijeten občutek. Drugi, ki spermicidov ne vsebujejo so primerni za pare, ki želijo zanositi, varni so tudi za upoorabo med nosečnostjo.

Lubrikanti izboljšajo seks in povečajo stimulacijo, vendar je vseeno potrebno opozoriti, da lahko vsebujejo sestavine, ki razdražijo kožo ali povzročajo alergijske reakcije, zato vedno prenehajte z uporabo izdelka, ki povzroča draženje.

Uživajte v boljšem in nebolečem spolnem odnosu z lubrikanti:

Urša
Njene članke najdeš v vseh kategorijah, najraje pa piše nasvete, ki popestrijo in izboljšajo seks ter poišče odgovore na vprašanja, ki te zanimajo.

Te naše vsebine zanimajo?

Prijavi se na obveščanje, da ne zamudiš novih objav!

E-novice