Vibrator ali dildo?

Erotične igračke

Če jih uporabljate sami ali s partnerjem, sex igrače so odličen način za poživitev spolnega življenja. Pojavi pa se težava pri izbiri. V ponudbi je zelo veliko igračk in res je težko izbrati pravo, predvsem tako s katero boste uživali vi in partner. Oba, vibrator in dildo lahko vodita k odličnemu sexu, ampak katerega izbrati?

Vibrator

Rabbit vibrator Rabbit vibrator

Vibratorji so najbolj zaželena skupina igračk, predvsem pri ženskah, zato ker ponujajo različne načine in funkcije, ki pomagajo fizično vzpodbuditi in spolno vzburiti uporabnika. Ponavadi delujejo na navadne baterije oz. lahko baterijo napolnite. V preteklosti so bili oblikovani preprosto, kot gred, ki je vibrirala, danes pa v ponudbi najdemo ogromno različnih oblik z različnimi funkcijami, od masažnih, ki so namenjeni zunanji stimulaciji oz. stimulaciji klitorisa, do realističnih, vibratorjev g točke in vibracijskih jajčkov. Na začetku so bili namenjeni predvsem stimulaciji klitorisa in ne toliko penetraciji, vendar se je to spremenilo in zdaj lahko izbirate med takimi, za zunanjo stimulacijo, notranjo stimulacijo ali takimi za zunanjo in notranjo – taki so popularni rabbit vibratorji, ki imajo dodan stimulator klitorisa za še večji užitek.

Večina vibratorjev ima več funkcij in načinov vibriranja, med katerimi lahko sami izbirate moč vibracij, ki vam najbolj ustrezajo. Primerni so tudi za uporabo v paru, lahko kot predigra ali pa ga vključita v sex.

Prav tako vam ni treba skrbeti zaradi glasnosti, saj so večinoma zelo tihi, zato ga kar brez skrbi uporabite, nihče ne bo slišal. Izberite vodoodpornega, če radi uživate v kadi ali pod tušem.

Torej na kratko, če želite uživati v prijetnih vibracijah, ki jih samo z moškim ne boste nikoli doživeli (pa ne, da je s tem kaj narobe :)) in, če želite poleg penetracije čutiti tudi stimulacijo klitorisa izberite vibrator, ne bo vam žal!

Dildo in penis

Realističen dildo Realističen dildo

Dildi in penisi so zelo podobni vibratorjem, z eno razliko – ne vibrirajo. Odlični so za posameznike ali pare, ki želijo v spalnici eksperimentirati in želijo globljo penetracijo. Na voljo so v različnih velikostih in oblikah ter narejeni iz različnih materialov, tako da zagotovo boste našli takega, ki vam bo ustrezal. So priročna sex igrača vendar, ker ne vibrirajo ponavadi v tekmovanju z vibratorjem izgubijo, saj ne nudijo tako intenzivnih občutkov.

Nekateri dildi so votli in namenjeni prav parom, ki želijo globljo penetracijo, saj podaljša partnerjev penis. Strap on dildi so namenjeni parom, ki želijo zamenjati vloge, nadene si ga ženska in z njim zadovolji moškega. Predvsem za lezbične pare pa so primerni dvojni dildi.

Če iščete stimulacijo g točke, izberite takega, ki bo imel ukrivljeno konico, če želite še stimulacijo klitorisa pa si poleg dilda lahko privoščite še kakšen dodaten stimulator. Zelo pomembno je, da izberete pravo velikost, saj z napačno velikostjo lahko zadenete maternični vrat kar povzroči veliko bolečino. Najbolj iskani so realistični, v kožni barvi in z žilami, ponavadi narejeni po merah znanih porno igralcev, tako da če že dolgo sanjate o divjem sexu s katerim izmed njih, imate zdaj priložnost.

Naj izberem vibrator ali dildo?

Za začetnike priporočamo vibrator, saj kar 70% žensk zaradi stimulacije klitorisa z njim doseže orgazem. Seveda pa morate sami preizkusiti in ugotoviti kaj vam najbolj ustreza. Če želita s partnerjem prvič dodati kakšno igračko, se prej pogovorita in ugotovita kaj želita in nato izberita skupaj. Veliko užitkov vam želimo.

Tukaj najdete nekaj naših najbolje ocenjenih vibratorjev in dildov:

Urša
Njene članke najdeš v vseh kategorijah, najraje pa piše nasvete, ki popestrijo in izboljšajo seks ter poišče odgovore na vprašanja, ki te zanimajo.

Te naše vsebine zanimajo?

Prijavi se na obveščanje, da ne zamudiš novih objav!

E-novice