Kako izbrati vibrator zase?

Erotične igračke

Vibratorji so najbolj slavne seks igračke odraslih, saj nudijo različne načine in funkcije ter neverjetno stimulacijo in občutke. Odlična izbira so tako za samske kot pare, saj je na voljo vedno več modelov, ki jih pari lahko uporabljajo skupaj.  Prav zaradi velike izbire je pravi model težko izbrati, sploh če tovrstnih izdelkov še ne uporabljaš in ne poznaš.

Ogromno žensk med spolnim odnosom brez dodatne stimulacije ne doživi orgazma in, ker je vsaka ženska drugačna in ji ustreza drugačen način stimulacije, so na voljo različni modeli, ki nudijo različno stimulacijo.

 Zunanja ali notranja stimulacija?

Pred nakupom moraš torej najprej ugotoviti kakšno vrsto stimulacije želiš - zunanjo, notranjo ali obe hkrati. Pri nas imamo za lažjo izbiranje, vibratorje razvrščene v 10 podkategorij.

Med katerimi lahko izbiraš?

Če želiš samo notranjo stimulacijo, potem poglej v kategorijo klasičnih in realističnih vibratorjev. Tam boš našla vibratorje v obliki penisa, realistični so taki, ki so kar najbolj podobni pravemu penisu - z modi in izbočenimi žilami.

Rabbit vibratorji so med najbolj prodajanimi, saj nudijo tako notranjo kot zunanjo stimulacijo. Večina nudi tudi stimulacijo G-točke, zato je ta model odličen za vse ženske, ki uživajo v intenzivni stimulaciji.

vibracijske hlackeČe uživaš v stimulaciji G-točke, izberi vibratorja iz te kategorije. Od drugih se razlikuje po tem, da je zgornji del nekoliko ukrivljen, da lažje doseže tvojo najbolj občutljivo točko. Če iščeš manjši vibrator, primeren za potovanja, so na voljo majhni, priročni vibratorji, ki pa seveda niso tako močni kot tisti večji, vseeno pa svoje delo zelo dobro opravijo.

Tudi vibracijski jajčki so odlični za potovanja, večino lahko upravljaš s priloženim daljinskim upravljalnikom, ki ga seveda lahko prepustiš partnerju.

Vibracijske hlačke so hit zadnjih dveh let, saj so popolna izbira za popestritev zmenka. Hlačke preprosto oblečeš, partner pa z daljinskim upravljalnikom nadzoruje tvoj užitek. Uporabita jih lahko doma, če sta bolj pogumna, pa jih lahko oblečeš za vroč zmenek v mestu.

Vibratorji za pare so oblikovani tako, da jih vstaviš, ker pa so majhni in tanki, lahko polog vibratorja partner vstavi tudi penis, tako ti uživaš v tesni stimulaciji in vibracijah, ki jih občuti tudi partner.

Za vse, ki uživajo v analni stimulaciji pa so na voljo analni vibratorji, ki jih prav tako lahko uporabiš sama ali pa med spolnim odnosom in tako uživaš v intenzivni dvojni penetraciji. Analne vibratorje lahko uporabljajo tudi moški, njim so namenjeni vibratorji prostate, ki so ukrivljeni in dosežejo to njihovo zelo občutljivo točko.

Nov v ponudbi vibratorjev je vibrator LELO Sona, ki je popolnoma drugačen od ostalih. Namenjen je zunanji stimulaciji, vendar ne stimulira samo zunanjega dela klitorisa, ampak z valovanjem tudi notranji del, ki ga ostali vibratorji ne morejo doseči. Tako lahko uživaš v dolgotrajnem orgazmu, ki ga boš začutila globoko v sebi.

Nežna ali močna vibracija?

Vibratorji imajo različne stopnje vibriranja. Razmisli kako intenzivna vibracija ugaja tebi oziroma tvojemu partnerju. Če je to tvoj prvi vibrator, je anjbolje, da izbereš takega, ki ima na voljo več različnih intenzivnosti in tako najdeš pravo zate. Izbiraš lahko med različnimi hitrostmi, močmi vibriranja, vrtenja glave in načinom vibriranja.

Različni načini so odlična lastnost, saj sama nadziraš moč in hitrost, pa seveda tudi vzorce, ki nudijo popolno stimulacijo. Nekateri vibratorji so tudi vodoodporni in tako primerni za uporabo pod tušem ali v kadi, saj se veliko žensk v vodi bolj sprosti in posledično volj uživa.

Če želiš, da ima tvoj užitek v rokah partner, potem izberi vibrator z daljinskim upravljalnikom. Če s partnerjem ne živita skupaj, izberita vibrator, ki ga povežeta z aplikacijo in ga lahko partner upravlja preko telefona, ne glede na to koliko kilometrov vaju ločuje.

sona cruiseKako izbrati material?

Vibratorji so najpogosteje narejeni iz plastike ali silikona, na voljo pa so tudi stekleni in za tiste z dragim okusom, tudi zlati. Previdnost pri materialu ni nikoli odveč, najbolj priporočljivi pa so vibratorji iz plastike ali silikona. Ti so najbolj enostavni za uporabo in za čiščenje, obenem pa so tudi cenovno ugodni. Mi priporočamo material brez ftalatov (mehčal) in latexa (nekateri so nanj alergični). Za lažjo odločitev lahko spodaj prebereš več o najpogosteje uporabljenih materialih.

Elastomer (TPR in TPE) je material, ki se vedno vrne v prvotno obliko. Vibratorji narejeni iz teh materialov so mehki, prilagodljivi in ne vsebujejo ftalatov in latexa in so hipoalergeni. So pa zelo porozni, zato jih je treba očistiti z milom in vodo, prav tako ni priporočljivo istega vibratorja uporabljati za analno in vaginalno stimulacijo.

Silikon odbija umazanijo in bakterije, ne razpade z večanjem trenja ter ohranja toploto. Je hipoalergenski, ne vsebuje ftalatov ali lateksa. Ker material ni porozen, je manj možnosti za alergijske reakcije.

ABS je 30-krat bolj trpežen kot navadna plastika, saj med toplotno obdelavo obdrži svojo obliko. Je odporen na kemične in toplotne vplive. Njegova slabost je v tem, da se rad poškoduje v stiku z trdo površino.

Polivinil klorid je plastika, ki je bolj znana kot PVC. Je lahek, vodoodporen in trpežen material. Ti vibratorji imajo gladko površino in so hipoalergeni. Njihova slabost je, da se po dolgotrajni uporabi material lahko uniči.

Lubrikanti

Z vibratorji vedno priporočamo uporabo lubrikantov. Na voljo je velika izbira, najbolj univerzalni so taki na vodni osnovi, saj ne uničujejo materiala, prav tako pa so primerni za bolj občutljive ljudi, ki so lahko alergične an določene snovi. Več o lubrikantih preberi tukaj.

Glasnost in napajanje

Najbolj enostavni za uporabo in verjetno tudi najboljša izbira, so vibratorji, ki se polnijo. Pri ostalih moraš namreč imeti na zalogi baterije, saj ne veš kdaj jih bo zmanjkalo, polnilne vibratorje pa po uporabi preprosto napolniš in tako je vedno poln in pripravljen na akcijo.

Poleg teh so na trgu prisotne tudi seks igračke, ki delujejo na elektriko in so ponavadi nekoliko dražje. Je pa res, da vas pri njihovi uporabi ne bo nikoli skrbelo, da bi se baterije spraznile v najbolj neprimernem trenutku.

Erotični pripomočki se med seboj ločijo tudi po stopnji glasnosti. Zavedaj se, da bo vsak vibrator brnel, le da so nekateri pri tem bolj glasni kot drugi. Za katerega se boš odločil/a pa je odvisno od tega kako debele so tvoje stene oziroma ali ti je mar ali te kdo sliši ali ne.

Pa veliko užitkov! :)

Urša
Njene članke najdeš v vseh kategorijah, najraje pa piše nasvete, ki popestrijo in izboljšajo seks ter poišče odgovore na vprašanja, ki te zanimajo.

Te naše vsebine zanimajo?

Prijavi se na obveščanje, da ne zamudiš novih objav!

E-novice

Preberi tudi: