Vključita vibrator v vajine igrice!

Nasveti za boljši seks, Ljubezen in spolnost, Erotične igračke

Vibrator ni več samo za samske ženske, ampak ga za popestritev spolnosti uporablja vse več parov. Zakaj? Ker lahko zelo pozitivno vpliva na spolno življenje para in povečuje stopnjo intimnosti v zvezi.

A čeprav se zdi, da je vibrator precej enostaven za uporabo, je pravzaprav kreativnost z njegovo uporabo tista, ki poveča užitek in prekine rutino, ki s časoma nastane med pari. Če vaju torej zanima s katerimi vibratorji in kako na zabaven in ustvarjalen način v vajin seks vključiti vibracijsko igračko – berita naprej.

1. Izberita najljubši vibrator

V 90. letih masažerji niso bili tako prodajani samo zato, ker bi blažili bolečine v hrbtu in ramenih. Ženske so hitro ugotovile, da ga lahko uporabijo na svojih najbolj intimnih delih in se tako bolj sprostijo kot ob klasični masaži hrbta.

Preden bosta s partnerjem vibrator uporabila skupaj, se morata zavedati, da pravzaprav ni pravega načina za uporabo vibratorja. Zato ne bodita sramežljiva in ga preizkusita na vse načine, ki vama padejo na pamet in ugotovita kaj vama najbolj ustreza. Nekatere ženske najbolj zadovolji stimulacija klitorisa, druge pa orgazem doživijo samo s stimulacijo G-točke.

Če vibratorja še nimata oziroma se ne moreta odločiti katerega izbrati, najprej preberita blog Kako izbrati vibrator zase?, nato pa se vrnita sem in poglejta kako vajino novo igračko vključita v seksi igrice.

2. Vibrator najprej preizkusi sama

Zdaj, ko imaš nov vibrator je čas, da ga dobro spoznaš. Najboljše je, da ga najprej preizkusiš sama, med masturbiranjem. Tako boš ugotovila kakšne funkcije ima in kaj tebi najbolj ustreza. Ko ga boš dodobra spoznala, boš tudi partnerju lažje povedala kaj ti najbolj ustreza in prvo igranje v troje bo veliko lažje in bolj sproščeno.

3. Razpoloženje je pomembno

Zelo pomembno je, da sta oba razpoložena za sex – kadar vključita igračke ali ne. Preden uporabita igračko si lahko privoščita romantično večerjo, erotični film, masažo … kar v vama ponavadi zbudi željo po intimnosti.

4. Vibriranje in hitrost

Preden začneta s polno hitrostjo, se poigrajta z različnimi vzorci vibratorja in počasi stopnjujta napetost. Skupaj ugotovita katere točke so tiste, ki potrebujejo veliko stimulacije in katere so tiste, ki vaju že z nežnimi vibracijami pripeljejo na rob orgazma.

5. Naj vama bo udobno

Nekateri ljudje uživajo v močnem stiku vibratorja s kožo, drugim je bolj všeč nežna stimulacija. Če je zate stimulacija premočna, zmanjšaj pritisk tako, da med vibrator in telo položiš brisačo ali rjuho. Če ti vibracije ob direktnem stiku s klitorisom povzročajo bolečino, vibrator premakni na sramne ustnice ali notranjo stran stegna.

6. Poiščita vajine erogene cone

Želita kar najbolje izkoristiti svoj vibrator? Vzemita si čas, raziščita vajini telesi centimeter za centimetrom. Če se bosta takoj posvetila samo že poznanim erogenim conam, lahko zamudita priložnost za odkritje novih, za katere sploh nista vedela, da jih imata.

Sta vedela, da so na nogah živčni končiči, ki se povezujejo z genitalijami? Med samozadovoljevanjem premaknita vibrator na noge in prste in odkrijta, če tudi pri vama  vzbudi prijetno ščemenje v genitalijah,. Če ne, nič hudega, erogenih con na telesu je veliko.

Za povečanje poželenja lahko stimulirata tudi že poznane točke, kot so naprimer bradavičke in anus. A bodita previdna – če eksperimentirata z analno igro, izberita vibrator z bazo in tako preprečita, da bi analna mišica igračko potegnila pregloboko v notranjost. NIKOLI vibratorja iz anusa ne premikajta nazaj v vagino, saj tako tvegata nevarnost okužb!

Če vibrator uporabljata kot stimulator klitorisa, lahko eksperimentirata tako, da z vibratorjem drsita v in iz vagine in se ob vsakem premiku dotakneta klitorisa. Če ga uporabljata kot vibrator G-točke, pa z njim pritiskajta na medenično dno.

7. Uporabita lubrikant!

Nekatere ženske imajo težave s suhostjo nožnice, zaradi česar je lahko seks neprijeten ali celo boleč. Da se izogneta nepotrebni bolečini uporabita lubrikant. Najbolje tistega na vodni osnovi, saj jih lahko uporabljata z vsemi igračkami. Če uporabljata igračke iz silikona pa se morata izogniti lubrikantu na silikonski osnovi, ki lahko poškoduje površino igračke.

8. Ne obupajta!

Vaju uporaba vibratorja med seksom ni navdušila? Bodita potrpežljiva in ne obupajta takoj! Mogoče bosta morala nekajkrat poizkusiti, da se bosta dovolj sprostila in odkrila kaj vama najbolj ustreza.

Na vajine občutke lahko vpliva veliko dejavnikov, naprimer hormoni ali stres. Pri ženskah je potrebno upoštevati tudi to, da so v različnih dneh v mesecu bolj vzburjene. Takrat je pravi čas, da ponovno vklopita vibracijsko igračko. Če si moški in ne veš katera vibracijska igračka za moške bi bila zate, razišči našo ponudbo, eden najbolj pohvaljenih pa je vsekakor Mysterivibe.

Da vama to novo izkušnjo še nekoliko olajšamo, si poglejta še kateri položaji so najboljši za preizkušanje vibratorja za pare.

1. Erotična masaža

Obožujeta masaže? Potem lahko masažni vibrator uporabita tudi za »klasično« masažo, potem pa počasi nadaljujeta do bolj občutljivih točk.

Partner naj se uleže, ti pa ga draži tako, da ga masiraš po celem telesu, izogneš pa se njegovim oz. njenim genitalijam. Premikaj vibrator po erogenih conah, kot so notranjost stegen, po sramnih ustnicah in vratu – to ga/jo bo sprostilo zaradi česar bo orgazem lažje dosegljiv.

Ko ga/jo pripelješ do roba, pa vibrator premakni na klitoris ali G-točko oz. penis ali presredek in ga/jo pripelji do norega orgazma. Vaju zanima več o erotičnih masažah? Preberita blog Čutna masaža za pare: Kako začeti?

2. Vibrator in oralni seks

S hkratno uporabo ust, jezika in vibratorja bosta uživala v neverjetnih užitkih. Za ta položaj, ustnice ovij okoli konice penisa, vibrator za pare (npr. Mysterivibe, partnerplus) pa na dno penisa, tako da stimulira tudi presredek. Vibracije bodo spodbudile živčne končiče tako v penisu kot ustih.

3. Vzajemni užitek

Medtem, ko partnerju nudiš oralni užitek, lahko uporabljaš vibrator in tako uživata oba hkrati.

Ženska – vstavi vibrator, če imaš vibrator za pare kot npr. Vibrator LELO - Tiani 3, zunanji del namesti na klitoris. To bo podvojilo zabavo in oba pripeljalo do stanja blaženosti. Te vibratorje lahko uporabljata tudi med penetracijo, saj so oblikovani tako, da ženska manjši del vstavi v vagino, kjer ostane dovolj prostora za partnerjev penis, večji del pa stimulira klitoris.

Tudi manjši, t.i. bullet vibratorji so odlični za stimulacijo klitorisa med spolnim odnosom. Položaji kot so npr. doggy style, kjer je klitoris popolnoma dostopen, so kot nalašč za tako igranje. Medtem, ko vibratorje že dolgo povezujemo s spolnimi odnosi, pa so vibracijski obročki pogosto zapostavljeni, čeprav tudi oni nudijo stimulacijo obema partnerjema. Obroček moškemu zagotavlja tršo in daljšo erekcijo, medtem ko del na njem nudi klitoralno stimulacijo partnerki.

4. Sex pod prho

Je lahko odlična popestritev, sploh če uporabita vibrator. Pozorna bodita le, da za mokre igrice uporabita vodoodporne igračke. Partnerka naj se skloni naprej in se z rokami opre ob steno, medtem ko voda pada čez njen hrbet. Partner lahko za penetracijo uporabi svoj penis ali vibrator oz. oboje, medtem, ko jo drži za boke.

Nasvet: stopnjuj napetost, tako da partnerko dražiš  z vibratorjem – počasi se premikaj po notranjosti njenih stegen, okoli sramnih ustnic in anusa, vendar se tem najbolj občutljivim točkam nalašč izogni.

5. Vojerizem

Opazovati nekoga medtem, ko uživa v seksu ali samozadovoljevanju je lahko zelo vzburljivo. Zakaj misliš, da so porno filmi tako popularni?

Če med seksom nisi nikoli uporabljal/a ogledala je morda zdaj čas za to. Če te vzburja opazovanje partnerke oz. partnerja med samozadovoljevanjem, jo prosi naj pred tabo doseže vrhunec z vibratorjem ali masturbatorjem. Ne samo, da bo to noro vzburljivo za oba, mogoče dobiš kakšno novo idejo kako jo/ga naslednjič zadovoljiti. Med opazovanjem njenega/njegovega užitka, pa seveda lahko tudi ti uporabiš kakšno igračko.

6. Dominacija

Če nista ravno ljubitelja vezanja ali uporabe bičev, lahko za igro dominacije uporabita tudi vibrator. Kako? Izberita takega z možnostjo daljinskega upravljanja. Tako svoj užitek popolnoma prepustiš partnerju, ki bo odločal kdaj in kako močne vibracije bo vklopil, ter kdaj ti bo dovolil doseči orgazem.

7. Sex v javnosti

Če vaju vzburja seks v javnosti so tudi za to popolni vibratorji z daljinskim upravljalnikom, še bolj pa vibracijske hlačke. Pari jih obožujejo, saj so odlična popestritev spolnosti. Partner lahko vibracije vklaplja in izklaplja na različnih lokacijah in počasi stopnjuje napetost do vrhunca.

Zakaj bi sploh vključila vibrator v vajine igrice?

Samo 25% žensk lahko orgazem doživi samo s penetracijo, medtem ko jih večina orgazem doživi s stimulacijo klitorisa. Pred uporabo vibratorja se pogovorita, partnerju povej, da si želiš, da vibrator uporabita skupaj in, da ga le-ta ne bo nadomestil. Nekateri moški so lahko užaljeni, ko ženska predlaga, da bi uporabila vibrator, zato najprej razčistita to. Ni nujno, da uporabita vibrator za ženske, na voljo so vibratorji za pare, vibratorji prostate in vibratorji za moške.

Preden pa začneta preizkušati igrače in nove položaje, pa imam za vaju še nekaj napotkov:

Pred in po vsaki uporabi vibrator očistita s toplo vodo in čistilom za igračke.

Pred shranjevanjemvibrator dobro osušita in tako preprečita, da bi se na površini razvile bakterije. Ne pozabita na lubrikantvodnega lahko uporabita z vsemi igračkami, silikonskega pa nikakor ne uporabljajta, če je igračka silikonska.

Uživajta!

Da boš z vsem na tekočem, ti predlagam tudi, da nam slediš na družabnih omrežjih. Aktivni smo tako na Facebooku, kot tudi na Instagramu.

Urša
Njene članke najdeš v vseh kategorijah, najraje pa piše nasvete, ki popestrijo in izboljšajo seks ter poišče odgovore na vprašanja, ki te zanimajo.

Te naše vsebine zanimajo?

Prijavi se na obveščanje, da ne zamudiš novih objav!

E-novice