Nega in uporaba latex oblačil

Erotične igračke

Marsikomu latex oblačila poženejo kri po žilah, pa naj jih nosijo sami ali pa jih zanje oblečejo njihovi partnerji. Z lateksom se sicer srečujemo vsakodnevno, saj se nahaja v različnih izdelkih, bolj redko pa se z njim srečujemo v oblačilih. Material sicer ni posebno zahteven, vseeno pa ima nekaj posebnosti, na katere je potrebno biti pozoren, če želimo zagotoviti kar se da dolgo življenjsko dobo. S tem razlogom je nastal ta skupek navodil za nego in uporabo latex oblačil.

Kako obleči latex oblačila

Verjetno je to prva težava, na katero pomisli vsak, ko mu omenimo lateks oblačila. Ker gre za gumijasta, tesno prilegajoča oblačila jih seveda ne moremo obleči tako, kot bi sicer oblekli hlače, majico ali krilo. Problem je seveda v trenju med materialom in kožo, če posebno če ta ni povsem suha in razmaščena - kar pa koža ponavadi ni.

Zato si je potrebno pomagati s pudrom. Na trgu obstaja kar nekaj pudrov za lateks, to so specialni izdelki s točno določenim namenom - da boste svoje latex oblačilo lažje spravili nase. V kolikor takega pudra nimate pri roki, bi moralo brez večjih težav iti tudi s kakšnim drugim pudrom v prahu. V večjih količinah se dobi naprimer otroški puder v prahu. Če se znajdete v situaciji, ko tudi to ni pri roki, še ni potrebno vreči puško v koruzo - uporabite lahko tudi koruzni škrob ali celo moko. Ni idealna rešitev, ampak v sili še hudič muhe žre.

 

latex oblacila

S pudrom se dobro namažite po tistih delih telesa, ki jih vaše latex oblačilo prekriva, dodatno pa lahko napudrate tudi notranjo stran oblačila. Ja, puder bo vsepovsod, ampak  čiščenju se bomo posvetili kasneje.

Težavo znajo predstavljati, večinoma to sicer predvsem moškim, tudi poraščeni predeli. Zato se že vnaprej pripravite na kakšno neprijetno cukanje. Ampak kot rečeno, z dovolj pudra je vse skupaj veliko lažje.

Pri oblačenju oz. vlečenju oblačila na telo, bodite previdni, da ne strgate kakšnega šiva, da se ne zataknete s kosom nakita ali naredite luknjo z nohtom.

Predvsem za vse tiste, ki se z lateksom srečujete prvič, je potrebno omeniti tudi oblačila iz datexa. To je uporabniku precej bolj prijazna različica, saj ima na zunanji strani latex, na notranji strani pa tekstilno prevleko, ki jo je posledično veliko lažje obleči.

Zakaj se latex ne sveti?

Precej globoko zakoreninjeno prepričanje je, da se latex sveti, lesketa in ima tako bleščeč izgled, kot smo navajeni iz fotografij profesionalnih modelov. In brez skrbi, lateks se seveda lahko sveti, če si tega želite, vendar ne direktno iz embalaže. Če želite to, potem poglejte za PVC oblačili, ki jih ni potrebno pudrati. Zaradi uporabe pudra pri shranjevanju in oblačenju je potrebno lateks najprej umiti in nato zloščiti, če želite da se sveti.

Za lep lesk je potrebno nekaj časa. Ker se pri oblačenju uporabi kar nekaj pudra, priporočamo da se čiščenja in loščenja lotite šele ko je oblačilo že oblečeno. Takrat je tudi lepo raztegnjeno in nima gub. Prvi korak pa je vsekakor ta, da z blagim milom in vodo sperete iz oblačila ves puder in se šele potem lotite loščenja.

latex oblekaPoleg tega velja tudi, da se bo latex z vsakim čiščenjem bolj svetil. Ko ga boste zloščili prvič, se bo sicer svetil, ampak bo lahko tudi hitro postal spet moten, razlog je namreč v kisiku, ki se nahaja v zraku in ki reagira s kemikalijami. Z vsakim ponovnim loščenjem, se bo oblačilo svetilo dlje, saj bo latex loščilno sredstvo absorbiral v svoje pore.

To delo ni najbolj enostavno in hitro, potrebno je potrpljenje in nežna roka. Pri loščenju pazite, da ne pritiskate preveč, saj bi se latex posledično lahko na določenem predelu tudi stanjšal, kar bo oslabilo njegovo strukturo in se bo lažje strgal. Če zaradi drgnjenja začutite toploto na koži, očitno uporabljate premalo loščila ali pa napačno tehniko.

Ali naj bo lateks zloščen ali ne, je osebna odločitev. Nekateri imajo raje takega, drugi drugačnega. Prav tako boste morda ugotovili, da so vam določene barve bolj všeč če so zloščene in se svetijo, med tem ko so druge lepše, če so mat. Postopek loščenja pa lahko zaupate tudi partnerju, saj se loščenje izvaja z golimi rokami. Tako lahko že loščenje predstavlja svojevrstne užitke za ljubitelje lateksa ali pa zgolj masažo tistemu, ki lateks nosi ;)

Nekateri ljudje uporabljajo za loščenje tudi druge preparate, ki sicer niso namenjeni loščenju latex oblačil, ampak drugih izdelkov. Predvsem se veliko podobnih izdelkov najde v avtomobilski industriji. Ampak to vsekakor odsvetujemo, saj ta čistilna sredstva morda latex sicer zloščijo, ampak zagotovo niso narejena za uporabo v stiku s kožo, kar lahko povzroči neprijetne reakcije. Zato priporočamo, da raje uporabljate namenska čistila za latex.

Večina čistilnih sredstev ima enak način uporabe. Čistilo nanesete na oblačilo in pri tem vsekakor ne varčujte, nato pa ga s čisto roko ali mehko krpo nežno in enakomerno razvlečete po površini. Pomembno je da NE DRGNETE. V najboljšem primeru boste tako odstranili ves blesk, v najslabšem pa celo poškodovali oblačilo. Cilj ni, da loščilno sredstvo spravite povsem dol, ampak da ga enakomerno raznesete po površini. Svoje delo preglejte pod dobro svetlobo, najbolje naravno in po potrebi popravite predele, ki jih niste uspeli dobro zloščiti.

lateks oblačilaKako lateks očistiti in shraniti po uporabi

Po uporabi lateks oblačila je najbolje, da ga najprej namočite v mlačni vodi, lahko dodate tudi nekaj blagega mila, nato pa vse skupaj dobro sperite. Oblačilo nato obesite, da se posuši. Najhitreje bo tako, da ga najprej posušite na eni strani in nato obrnete in posušite še na drugi strani.

Ker vsi vemo, da lahko lateks oblačila pridejo tudi v stik z različnimi telesnimi tekočinami, je temeljito čiščenje v takih primerih obvezno. Ampak pri tem ne uporabljajte mil, ki vsebujejo klor ali belilo, saj lahko oblačila poškodujejo. Posledično odpadejo tudi namakanja v bazenu in toplih kadeh.

Pri shranjevanju lateksa je potrebno biti previden, saj lahko ob nepravilni shrambi pride do poškodb in uničenja. Lateks je namreč material, ki pod določenimi pogoji prepari.

Povsem suha oblačila shranite tako, da so na suhem in da niso izpostavljena soncu. Če jih boste obesili na obešalnik, naj ta ne bo plastičen ali kovinski. Najbolje je uporabiti lesenega ali takega, ki je prekrit z blagom. Poleg tega naj bo tudi kar se da velik, saj lahko sicer zaradi teže oblačila pride do neželenih raztezkov in deformacij. V primeru shranjevanja na obešalniku dobro napudrajte notranji del oblačila, zunanjega v tem primeru ni potrebno, če le ne bo v stiku z drugimi lateks oblačili, kar bi povzročilo sprijemanje.

Najbolje pa je sicer lateks oblačila shranjevanji zložena, da ne pride do raztezanj in tudi lažje jih je tako zaščiti pred svetlobo. V takem primeru oblačila dobro napudrajte tako po notranjosti kot zunanjosti, saj se sicer lahko v stiku sprimejo skupaj. Zložena lahko zavijete tudi v papir in nato shranite v vrečki ali kakšni drugi embalaži. Pomembno je samo, da se ne dotikajo en drugega ali kakšnih drugih plastičnih in kovinskih elementov.

Kaj pa varnostni ukrepi

Izogibajte se oz. bodite zelo previdni okoli vseh ostrih predmetov, tudi nakita, dolgih nohtov, cigaret in podobnega. Prav tako bo baker pustil sledi na lateksu in teh sledi se ne da nikakor odstraniti.

Nikoli ne uporabljajte olja in lateksa skupaj, saj bo to poškodovalo lateks. Če torej razmišljate o čem drsečem, poskrbite, da bo na vodni osnovi.

Ne shranjujte lateksa na sončni svetlobi, saj lahko prepari ali pa postane bel. Če postane bel, vam to morda uspe skriti z dobrim loščilom.

Če se zgodi, da vam lateks poči ali se strga šiv, je to precej težko popraviti doma. Odvisno od velikosti razpoke lahko poizkusite luknjo z notranje strani zakrpati s krpami za kolesarske zračnice. Ne bo lepo, ampak boste vsaj preprečili nadaljnje trganje in oblačilo lahko še kdaj uporabili.

Luka
Zanima ga vse v zvezi s spolnostjo, zato lahko na blogu najdeš širok spekter njegovih člankov, ki pokrivajo različna področja - od vsakodnevnih nasvetov do marsikomu morda čudnih fetišev.

Te naše vsebine zanimajo?

Prijavi se na obveščanje, da ne zamudiš novih objav!

E-novice

Preberi tudi: