Tukaj je popoln vodič za izbiro strap-ona

Erotične igračke

Med pari je veliko zanimanja za strap on dilde in vibratorje, težava pa ponavadi nastane, ko želita strap on kupiti, vendar ne vesta kako. Tukaj bosta izvedela kaj strap on sploh je, kako se uporablja, za koga je primeren, pa tudi kakšni so na voljo. Od oblik, velikosti in materialov do tega ali so za vaju bolj primerni votli, mogoče ukrivljeni.

Strap on lahko nosi tako ženska kot moški in so narejeni tako, da se jih lahko uporablja za vaginalni ali analni seks. Pasovi so narejeni iz različnih materialov, pomembno pa je, da izbereta pas in dildo, ki ne vsebuje ftalatov in škodljivih snovi. V naši trgovini prodajamo samo izdelke, ki ne vsebujejo ftalatov, tako da glede tega na rabita skrbeti.

Razlogi za uporabo strap-ona

Strap-oni se uporabljajo predvsem za prostoročno penetracijo, preizkušanje novih spolnih položajev, za podaljšanje erekcije, dvojno penetracijo, masažo prostate in celo olajšajo masturbacijo. Strap on lahko uporabljajo tako moški kot ženske, primerni so tudi za solo igrice. Nekaj najpogostejših načinov uporabe smo našteli spodaj:

strap onPodaljšanje seksa: Kadar heteroseksualni par želi podaljšati trajanje seksa in zakasniti orgazem moškega, lahko strap on uporabi, da se izogne direktni penetraciji penisa v vagino. To ženski omogoči, da uživa v penetraciji in stimulaciji, dokler ni pripravljena na direktno penetracijo partnerja.

Med uporabo strap-ona lahko ženska moškemu nudi dodatno stimulacijo penisa in mod z uporabo vibratorja, lahko pa uporabita dildo za masažo prostate ali analni čep. Ker seks igračke omogočajo raznolikost in ustvarjalnost, obstaja ogromno različnih načinov uporabe pasov z drugimi seks igračami. To velja tudi za homoseksualne pare.

Erektilna disfunkcija: kadar se moški srečuje s težavami z erekcijo, lahko uporabi votel strap-on in vanj vstavi svoj penis.

Pegging: ta termin se uporablja, ko ženska uporabi dildo za analno penetracijo moškega, predvsem za stimulacijo prostate, ki ni samo zelo prijetna ampak tudi zmanjša tvegaje za raka na prostati. Več o stimulaciji prostate lahko prebereš tukaj.

Oralni seks: nekateri pari uživajo, ko partnerja gledajo med oralnim seksom, za kar lahko uporabit dildo, če se ne odločita za seks v troje. To je pogosto predvsem pri strap onih za roko ali nogo.

Ženska z žensko: ženska lahko strap on uporabi za seks z drugo žensko, pa naj bo ta vaginalni, analni ali oralni.

Moški z moškim: prav tako lahko strap on uporabita dva moška, za analni ali oralni seks.

Masturbacija: tako moški kot ženske lahko strap on uporabijo za masturbacijo. Ženska ga lahko uporabi za vaginalno ali analno penetracijo, moški pa za masažo prostate.Če se strap on uporablja med masturbacijo, se ga ponavadi pritrdi na stol, vzglavnik ali drugi predmet, da uporabnik ne potrebuje uporabljati rok za držanje. Za večjo stimulacijo lahko strap on med masturbacijo kombiniraš tudi s kakšno drugo seks igračko.

Uporaba drugih erotičnih igračk

Uporaba drugih igračk med uporabo strap-ona poveča užitek obeh partnerjev. Uporabita lahko vibracijski obroček za penis, ki ga namestita na strap on. Vibracije bo občutil tako moški, kot ženska, saj bo prijetno stimuliral klitoris ali analno odprtino.

Podaljšek za penis bo dildo še povečal in odebelil, lahko pa izbereta tudi vibracijskega, če uživati v vibracijah. Uporabita lahko tudi katerega izmed vibratorjev za pare. Z njim bo ženska uživala v dvojni penetraciji, oba pa v vibracijah, ki vaju bodo ponesle do orgazma.

Uporabita lahko tudi druge vibratorje, za stimulacijo klitorisa, bradavic, anusa in penisa. Uporabita lahko manjše, analne ali masažne vibratorje. Če uživata v analni stimulaciji, lahko uporabita tudi analni čep, ki ga ni potrebno držati. Analni čep lahko nosi tako tisti, ki nosi strap on kot tudi drugi partner.

Kateri lubrikant uporabiti?

Za lažje vstavljanje je uporaba lubrikanta priporočljiva. Tudi, če je ženska naravno mokra, lahko penetracija povzroči bolečino in neprijeten občutek, zato poskrbita za zadostno vlažnost. Uporabita lubrikant na vodni osnovi, ki je primeren za uporabo z vsemi sex igračkami. Več o lubrikantih in izbiri pravega, si preberi tukaj.

Tipi strap on pasov

z obrockom Strap on z obročkom
vac-u-lock Sistem Vac-U-Lock

Najprej je potrebno pogledati tipe sistemov za vstavljanje dildov. Obstajata dva glavna tipa, in sicer z obročkom ali sistem Vac-U-Lock.

Tisti z obročkom so ponavadi narejeni tako, da imajo kovinski obroček (nekateri imajo silikonskega ali gumijastega) v katerega vstaviš dildo. Nekateri pasovi imajo obročke pritrjene s trakovi, ki se zapenjajo, kar ti omogoča, da lahko uporabiš obročke različnih premerov in tako posledično dilde različnih velikosti.

Patentirani sistem Vac-U-Lock je na voljo pri znamki Doc Johnson se razlikuje v tem, da je dildo pritrjen na notranji strani pasu, kar omogoča uporabo dildov, ki nimajo prisesalne kapice. Te dilde sicer lahko uporabljaš tudi s pasovi z obročki, vendar samo tiste, ki imajo kapico.

Ko izbereš sistem, ki ti najbolj ustreza, moraš izbrati model. Na voljo je več različnih, ti izberi tistega, ki želiš. Za lažjo odločitev pa imamo nekaj nasvetov.

Model strap ona

Upoštevati moraš, da ti vac-u-lock ki imajo možnost, da jih zategneš nudijo večji nadzor dilda in zato je tak model med najbolj priljubljenimi.

Seveda moraš pred nakupom preveriti velikost pasu. Večina je sicer prilagodljivih in tako primernih za skoraj vse velikosti, obvezno moraš preveriti tudi katera velikost dilda ustreza posameznemu pasu. Če bosta uporabila votel dildo, mora imeti pas odprtino skozi katero moški vstavi penis.

Pas z dvojnimi pasovi: to je najpopularnejši model pasu, saj je najbolj udoben in nudi stabilnost in nadzor. Nosijo ga lahko tudi moški, saj je med trakovi dovolj prostora za penis in moda.

G-string: razlikujejo se v širini. Nekateri so debelejši, drugi imajo samo elastični pas. Tudi tukaj velja, da debelejši kot je pas, večji je nadzor nad dildom. Iz tega razloga vedno priporočamo širše, vendar je odločitev vajina.

Brez pasu: ta vibrator je narejen tako, da si ga eden od partnerjev vstavi kot analni čep, zato ostane na svojem mestu in obema nudi stimulacijo.

Strap on hlačke: so zelo udobne, saj jih oblečeš kot spodnje perilo. Imaš pa nekaj manj nadzora nad dildom.

Vibracijski strap on je pravzaprav stimulacijski metuljček na pasu, kar ženski omogoča, da hkrati uživa v stimulaciji klitorisa in penetraciji, ki ji jo nudi partner.

Kompleti so odlična izbira za začetnike, pa tudi za tiste, ki že imajo izkušnje saj pri njih ne rabiš skrbeti kateri dildo ustreza pasu, saj je dildo že dodan. Večina kompletov ima obroček, ki ustreza tudi drugim dildom, ki jih lahko dokupiš kasneje.

Kateri dildi so najboljša izbira?

Našim strankam vedno priporočamo dilde iz silikona, kovine ali stekla, saj so najbolj vzdržljivi in enostavni za vzdrževanje. Če želiš realističen videz in občutek, potem so najboljša izbira taki v kožni barvi in z nekoliko izbočenimi žilami. To seveda izloči kovinske in steklene dilde, ki sicer nudijo odličen užitek, ne pa tudi realističnega občutka.

Nekateri se odločajo tudi za dilde iz Cyberskin materiala, ki je na otip podoben koži in se hitro segreje na telesno temperaturo. Pomankljivost tega materiala je ta, da se hitro uniči ali strga.

Urša
Njene članke najdeš v vseh kategorijah, najraje pa piše nasvete, ki popestrijo in izboljšajo seks ter poišče odgovore na vprašanja, ki te zanimajo.

Te naše vsebine zanimajo?

Prijavi se na obveščanje, da ne zamudiš novih objav!

E-novice