Masaža prostate – kako začeti?

Nasveti za boljši seks

Si vedel, da G-točke nimajo samo ženske? Tudi ti jo imaš in z njeno stimulacijo - masažo prostate, boš doživel neverjeten orgazem! Te zanima? Moška G-točka je prostata in, čeprav je analni sex pri večini moških še vedno tabu, za stimulacijo te občutljive točke obstaja kar nekaj izdelkov, ki jih lahko uporabiš sam ali v paru.

Kaj je prostata?

Prostata je, kot oreh velika moška žleza v katero se iztekata oba semenovoda, proizvaja pa tudi 1/3 semenske tekočine, ki omogoča prehranjevanje semenčic in je eden najbolj občutljivih mest moškega telesa.

Z masažo prostate pa ne boš doživljal le dihjemajočih orgazmov, znanstveno je dokazano, da imajo moški, ki masažo prostate redno izvajajo manjše možnosti, da zbolijo za rakom prostate. Zakaj? Ker se na prostati lahko nabira semenska tekočina, kar ustvarja kopičenje bakterij, ki povzročijo nabrekanje. Seveda pa nastanek bolezni ni odvisen le od tega, če masažo prostate izvajaš ali ne.

Kako najdem prostato?

masaza-prostateProstata se nahaja med sramno kostjo in danko, na izhodu sečnega mehurja. Zatipaš jo lahko čez danko, najlažje s prstom ali kakšno analno erotično igračko. Ponavadi je lažje, če ti pri tem pomaga partnerica. Priporočamo vama uporabo lubrikanta, ki bo preprečil trenje in omogočil lažje drsenje.

Veliko heteroseksualnih moških ima glede masaže prostate pomisleke, saj po njihovem mnenju analni seks prakticirajo samo homoseksualci. Zapomni si – v analnih igricah uživa večina moških, saj je užitek odvisen le od tega, kje so občutljivi živčni končiči, pri spolni usmerjenosti pa gre za to s kom želiš imeti spolne odnose, z žensko ali moškim. To sta dve popolnoma različni stvari, tako da si lahko brez skrbi, analno eksperimentiranje ne bo vplivalo na tvojo spolno usmerjenost.

Kako začeti?

Preden začneš raziskovati se pripravi. Uleži se na brisačo in pripravi lubrikant. Uporabiš lahko tudi rokavice, v nasprotnem primeru pa naj bodo tvoji nohti kratki, in gladki, saj lahko z njimi poškoduješ občutljivo tkivo. Prej tudi izprazni mehur.

Začni počasi, uleži se na hrbet in pod spodnji del hrbta namesti blazino, najlažji način je, da pokrčiš kolena. Začni z masažo mišic okoli analne odprtine in presredka (del med anusom in modi), to bo pomagalo sprostiti mišice in olajšalo penetracijo. Na prste nanesi lubrikant, potreboval ga boš nekoliko več. Ni potrebno hiteti, prst lahko vstaviš počasi, ko boš pripravljen in dovolj sproščen. Ko boš našel G-točko in ugotovil, če ti je tovrstna stimulacija všeč, lahko uporabiš tudi katero od analnih igračk.

stimulator-prostateKaj so stimulatorji prostate?

Stimulaciji prostate so namenjene različne igračke, tako vibracijske kot take, ki ne vibrirajo. Katere so boljše? Odvisno kaj ti najbolj ustreza. Stimulatorji prostate so igrače oblikovane tako, da zadanejo moško G-točko, na voljo pa so v različnih oblikah, največ je takih, ki imajo zaobljeno konico.

Za začetek ti priporočamo, da preizkusiš tiste, ki ne vibrirajo, ko pa se boš navadil občutka, lahko za še več stimulacije uporabiš vibracijske. Da bo začetek lažji izbiri manjšo igračko, ki jo boš lažje vstavil. Oblike igrač so različne, vsem pa so skupne stimulacijske izbokline, ki tvoj užitek še povečajo. Te igračke najdeš v kategoriji analnih stimulatorjev, analnih čepov in analnih kroglic.

Kako izbrati pravega?

Za začetnike priporočamo manjše stimulatorje, ki so preprosti in enostavni za vstavljanje in so odlični za vse, ki se tovrstne stimulacije nekoliko bojijo. Priporočamo ti tega.

Ko se boš občutku privadil, lahko stopiš korak naprej in izbereš nekoliko večji stimulator ali takega z močnejšimi vibracijami. Za naslednjo stopnjo priporočamo vibrator LELO Loki.

Močnejši in veliki stimulatorji z večjim premerom pa so primerni za izkušene uporabnike, ki masažo prostate izvajajo že dlje časa. Na tej stopnji lahko začneš z eksperimentiranjem in preizkušanjem različnih velikosti, premerov in načini vibriranja. Za izkušene uporabnike priporočamo vibrator LELO Hugo.

Premagaj tabuje, preizkusi masažo prostate in doživi nore orgazme!

Stimulatorje iz naše ponudbe si lahko ogledaš spodaj:

Urša
Njene članke najdeš v vseh kategorijah, najraje pa piše nasvete, ki popestrijo in izboljšajo seks ter poišče odgovore na vprašanja, ki te zanimajo.

Te naše vsebine zanimajo?

Prijavi se na obveščanje, da ne zamudiš novih objav!

E-novice

Preberi tudi: