Silikon ali lateks?

Nasveti za boljši seks, Erotične igračke

Večini je dovolj, da slišijo besedo »lateks« in možgani besedo avtomatično povežejo z besedo »kondom«. Če slišijo »silikon«, takoj pomislijo na ženske prsi. Kljub temu, da je reakcija tako hitra, pa veliko ljudi ne zna razlikovati med samima materialoma, še posebej ko govorimo o erotičnih igračah. Le nekateri vam lahko naštejejo prednosti in slabosti materialov, zato vam v tem članku pomagamo razumeti pomembne razlike. Razlike je nujno vedeti, saj lahko le tako izberete vašo popolno igračo.

Lateks/Latex

Prvi erotični pripomočki v industriji so bili, tako kot kondomi, izdelani iz lateksa. Prva stvar, po kateri prepoznate lateks je, da so lateks igrače gladke in imajo mehko strukturo. Takoj, ko odprete paket z igračo iz lateksa, lahko zavonjate znani vonj gume. Kljub temu pa lateks igrače ostajajo na samem vrhu priljubljenosti in cenovne dosegljivosti. Ogromno število seks igrač, ki jih lahko dandanes najdete na trgu je ravno posledica priljubljenosti lateks igrač. In še danes je velik procent teh igrač narejen prav iz lateksa.

Jelly material

Žele torta

Jelly material je samo druga beseda za posebno vrsto lateksa. Struktura in otip te vrste materiala je namreč izredno podobna želeju (ang: jelly), ki je zelo priljubljen čez lužo. Ta material je navadno prozoren in njegova notranjost je lahko mehurčkasta.

Lateks/jelly kot material ni idealen, predvsem s higienskega vidika, ki je za seks igrače zelo pomemben, če na njih ne pazite dobro. Lateks ima porozno teksturo, torej je poln por, mini luknjic, ki zadržujejo mikroskopske količine umazanije. Zato so težje za čistiti kot drugi dostopni materiali. Njegova priljubljenost izvira predvsem iz tega, da je lateks uporaben tako z vodnimi kot z oljnimi vrstami lubrikantov. Težava je le v tem, da ko ga enkrat uporabite z lubrikantom, lubrikant lahko privlači več prahu.

Če povzamemo, kljub značilnemu gumastemu vonju je lateks še vedno izredno priljubljen, saj je njegova uporaba udobna in se dobro občuti. Če si želite izjemne zabave po ugodni ceni, so lateks erotične igračke prave za vas.

Kaj pa silikon?

Silikon je poleg lateksa eden izmed najbolj uporabljenih materialov v seks industriji. Tudi silikon ima vonj po gumi, vendar je ta šibkejši od lateks produktov. Velika razlika od lateks produktov je, da je tekstura silikonski izdelkov povsem gladka, torej nima por. To pomeni, da jih je izjemno lahko čistiti v primerjavi z lateks igračami. Še lažje je silikonske erotične pripomočke oprati v pomivalne stroju. Ja, res je, silikonske igrače (če so vodoodoporne in nimajo odprti elektronskih delov) lahko preprosto postavite v pomivalni stroj za posodo in jih tako enostavno operete.

Kljub temu, da je silikon samo en material, pa so igrače lahko mehke ali bolj trdne. Tudi ko na njih uporabite lubrikant, silikon privlači izjemno malo prahu in umazanije. Z njimi lahko uporabljate vodne lubrikante, se pa vsekakor morate izogniti uporabi lubrikantov, ki bazirajo na oljih! Oljnate tekočine namreč poškodujejo in počasi razgrajajo površino silikonskih igračk. Poleg tega, da to nikakor ne izgleda lepo z estetskega vidika, s tem tudi krajšate njihovo življenjsko dobo.

Uporabite silikonske pripomočke skupaj s temperaturo. Mogoče se sliši čudno, vendar se silikon hitro segreje in shladi, kar ga naredi popolnega za vroče-mrzle užitke. Ker je silikon povečini hipoalergenski, je popoln tudi za tiste, ki trpijo za različnimi alergijami. Vse te prednosti pa pripeljejo s seboj nekoliko višjo ceno. Vendar če mislite, da je višja cena prepreka na poti do silikonskih užitkov, pomislite še enkrat ali pa ponovno preberite drugi del članka. Naštete prednosti in življenjska doba, ki je daljša od večine drugih seks igrač, so več kot dovolj, da ne boste obžalovali nakupa. Poglejte si ponudbo silikonskih izdelkov tukaj.

Različne izdelke iz lateksa in silikona najdete tudi v naši trgovini:


Miha
Piše o zanimivih tematikah brez obzira na predsodke in tabuje. Zanima ga predvsem vpliv seksa na družbeno socialno življenje in ti s svojim znanje z veseljem pomaga z nasveti in predlogi.

Te naše vsebine zanimajo?

Prijavi se na obveščanje, da ne zamudiš novih objav!

E-novice