Seks položaji za nosečnost

Nasveti za boljši seks

Danes nas čakajo najbolj udobni seks položaji za nosečnost. V prejšnjih dveh prispevkih o nosečnosti smo izvedeli, kakšne spremembe v spolnosti lahko pričakuješ v nosečnosti ter spoznali nekaj mitov in resnic o času nosečnosti.

Danes ti predstavimo, kateri so najbolj primerni in udobni seks položaji za nosečnost. Katerega izbereš?

POZOR! Nasveti ne veljajo v primeru rizične nosečnosti oziroma v primeru, ko zdravnik zaradi kakršnihkoli razlogov spolnost prepove!

1. Spooning seks - žličkanje

spooning seks

Žličkanje je en izmed položajev, ki ga lahko uporabljata od začetka pa do konca nosečnosti. Da bo še bolj udobno (še posebej v zadnjih mesecih nosečnosti), lahko pod trebuh podložita blazine ali pa zvite brisače.

Spooning seks je še posebej popularen, ker omogoča lažji dostop do klitorisa, ki ga lahko tako še dodatno stimuliraš z roko ali igračko.

2. Seks od zadaj

seks od zadaj

Seks od zadaj je izjemno primeren položaj za prve mesece nosečnosti.

Proti koncu drugega trimesečja lahko postane malo težje izvedljiv, saj boš sčasoma mogoče ugotovila, da ti je neprijetno ali pa da že malo težje loviš ravnotežje. Takrat je čas, da seks od zadaj upokojita in se poslužita kakšnega drugega naštetega položaja.

3. Ženska zgoraj

ženska zgoraj

Kadar je med seksom ženska zgoraj, je nadzor tempa, hitrosti in globine penetracije popolnoma v njenih rokah. Zaradi tega je to položaj, ki ga ima veliko žensk najraje, izjema pa niso niti nosečke.

Sčasoma se lahko zgodi, da trebuh začne vplivati na tvoje ravnotežje - to rešiš tako, da se nagneš malo nazaj in položaj bo še lažje izvedljiv in še udobnejši.

4. Seks v vodi

seks v vodi

Če imata doma kad in če je ta dovolj velika, se lahko poslužita seksa v vodi. Ta je še posebej prijeten med visoko nosečnostjo, saj ti voda ponudi občutek lahkote in breztežnosti.

Priporočljivo je, da med seksom v vodi uporabljata lubrikant na silikonski osnovi. Ta se ne bo spral ali vpil v kožo, zato bo njegov učinek trajal dlje časa.

5. Seks sede

seks sede

Seks sede je še en položaj, ki ga lahko uporabljata celo nosečnost. Partner lahko sede na stol ali na rob postelje, ti pa sedeš nanj.

Vlogi lahko tudi zamenjata - ti lahko sediš ali ležiš na robu postelje! To je super položaj tako za oralni kot tudi vaginalni in analni seks.

6. Seks od strani

seks od strani

Seks od strani je za nosečke zelo udoben, podobno kot žličkanje. Med njim lahko nosečke ležijo na boku, za še več udobja pa si pomagajta z blazinami ali zvitimi brisačami.

Ta položaj lahko brez skrbi uporabljata celo nosečnost.

7. Analni seks

analni seks

Ne pozabimo na analni seks! Tudi tega se lahko med nosečnostjo lotita brez večjih težav. Edina stvar, na katero morata biti pozorna, je ta, da nikoli ne združujeta analnega in vaginalnega seksa. To pomeni, da kar vstaviš v anus, ne smeš zatem vstaviti še v vagino. Pa naj bo to prst, igračka, penis ali karkoli drugega.

Če imaš hemoroide, je analni seks najbolje izpustiti, da stanja še ne poslabšaš.

Kateri položaj pa izbereš ti?

Če si še nisi prebrala prejšnjih prispevkov o nosečnosti, si jih le preberi in se tako nauči nečesa novega.

Ne pozabi nam tudi slediti na družbenih omrežjih! Najdeš nas na Instagramu, Facebooku, Youtubu in Tiktoku. Prebereš pa lahko tudi ostale objave na blogu in tako izveš ogromno novega. Če imaš kakšno vprašanje, nas lahko pokličeš ali pa nam pišeš na naš e-mail naslov in z veseljem ti bomo pomagali.

Sara
bio_sara

Te naše vsebine zanimajo?

Prijavi se na obveščanje, da ne zamudiš novih objav!

E-novice

Preberi tudi: