Nosečnost in seks - Kaj lahko pričakujem?

Nasveti za boljši seks

Če bi deset mamic vprašali, kakšna je bila njihova nosečnost, ti bo vsaka povedala malo drugačno zgodbo. Še več, če bi samo eno večkrat nosečo mamico vprašal enako, bi ti tudi ona povedala, da je bila vsaka nosečnost popolnoma drugačna. Zato ni nič presenetljivega, da je tudi vsaka drugače gledala na spolnost.

Nosečnost nam vedno porodi milijon vprašanj (kaj pričakovati, kaj je normalno in kaj ne, kateri seks položaj je primeren za nosečniški trebuh, ali so vsi miti resnični ...), zato boš v tem in v naslednjih dveh prispevkih izvedel vse to in še več.

POZOR! Nasveti ne veljajo v primeru rizične nosečnosti oziroma v primeru, ko zdravnik spolnost zaradi kakršnihkoli razlogov odsvetuje.

Kakšne spremembe prinese nosečnost?

Nihče ti ne more zares povedati, kaj lahko med nosečnostjo pričakuješ, saj ni enega pravila, ki bi veljal za vse. Pa vendar se pogosto pojavljajo določene spremembe.

Nosečnost in libido

nosečnost in libido

Nekaterim ženskam se libido med nosečnostjo poveča, pri enih ostane enak, spet pri drugih pade. Na to v resnici ni mogoče zares vplivati, je pa dobro, da veš, da je s teboj vse v najlepšem redu, ne glede na kategorijo, v katero spadaš. Zelo verjetno je tudi to, da boš v različnih fazah nosečnosti spadala v različne kategorije.

Nosečnost prinese občutljivost

Nosečnost nekaterim ženskam prinese najboljši seks njihovega življenja, saj se v nožnici in klitorisu poveča prekrvavitev in s tem občutljivost. To lahko seveda pripelje do več užitka in boljših orgazmov.

Lahko pa se tudi zgodi, da boš zaradi tega preveč občutljiva in si dotikov ne boš zares želela.

Hormonske spremembe

hormonske spremembe

Zaradi nosečniških hormonov ženske pogosto opazijo spremembo v vlažnosti nožnice. Ta je lahko bolj mokra, pa tudi bolj suha. Ta težava je zelo enostavno rešljiva z uporabo lubrikantov. In če ne veš katerega izbrati, si lahko pogledaš ta video, kjer boš izvedel vse, kar moraš nujno vedeti o lubrikantih.

Obstajajo tudi ženske, ki imajo med nosečnostjo občutek, da je njihova nožnica ožja, nekatere imajo noro občutljive prsi, spet druge pa ves čas čutijo pritisk na mehur. Vse to seveda vpliva na željo po seksu in če te ta mine, je to čisto normalno, saj se v svojem telesu ne počutiš enako kot ponavadi.

Hkrati pa je tudi normalno, da se nekatere ženske med nosečnostjo počutijo odlično in zelo seksi!

Pogovarjaj se s partnerjem!

Ja, nosečnost prinese spremembe, kako pa se jim najlažje prilagodiš? Pomembno je, da se pogovarjaš s partnerjem! Če mu poveš, kako se počutiš in čez kaj greš, te bo lažje razumel, te podpiral in ti pomagal. Lažje bo tudi prilagodil svoja pričakovanja, ki si jih je ustvaril v povezavi z nosečnostjo in seksom.

Nosečnost je namreč izkušnja, skozi katero gresta skupaj, je pa tudi res, da bo proces vsak od vaju dojemal malo drugače. Zato še enkrat - pogovarjajta se!

Redefinirajta seks

Ko že veš in prakticiraš vse zgoraj naštete stvari, pa ti penetracija še vedno ne paše ali pa ti je zdravnik povedal, da ne smeta seksati...kaj narediš takrat?

Če je seks odsvetoval zdravnik, je priporočljivo, da se pri njemu pozanimaš, kaj točno to pomeni. Je mišljena popolna abstinenca ali je mogoče problem le penetracija? So orgazmi popolnoma prepovedani ali so oralni seks, igračke in masturbacija sprejemljivi?

seks v nosečnosti

Včasih “nič seksa” ne pomeni nujno nič seksa. Naj ti ne bo nerodno, o tem lahko vedno govoriš s svojim zdravnikom, saj je tudi to del njihovega dela.

V večini primerov pa nosečnost ni nobena ovira za seks. Ampak to, da vama je zdravnik dal zeleno luč, še ne pomeni, da seks morata prakticirat. Saj vemo, da je to čisto jasno, pa vendar se mogoče najde nekdo, ki to mora slišati.

Mogoče bo torej samo penetracija tista, ki ti ne paše. To je čisto okej, saj je penetracija samo en majhen del seksa. Še vedno so tu oralni seks, uporaba rok in igračk, masturbacija v dvoje, solo masturbacija in tako naprej. Lahko pa se tudi samo crkljata!

Je pa seveda vse okej tudi takrat, ko nočeš, da se te kdorkoli dotika. Ali pa če si v enem trenutku želiš miru in tišine, v naslednjem pa ti zapaše noro vroč seks. Pomembno je le to, da svoje občutke skomuniciraš s partnerjem. Samo tako bo namreč lahko vedel, kaj se ti plete po glavi in česa si želiš.

To je za danes vse, v naslednjih dveh prispevkih pa boš izvedel, kateri miti o nosečnosti niso resnični in kateri so najboljši nosečniški seks položaji!

Ne pozabi nam tudi slediti na družbenih omrežjih! Najdeš nas na Instagramu, Facebooku, Youtubu in Tiktoku. Prebereš pa lahko tudi ostale objave na blogu in tako izveš ogromno novega. Če imaš kakšno vprašanje, nas lahko pokličeš ali pa nam pišeš na naš e-mail naslov in z veseljem ti bomo pomagali.

Sara
bio_sara

Te naše vsebine zanimajo?

Prijavi se na obveščanje, da ne zamudiš novih objav!

E-novice