Predigra = Boljši seks

Nasveti za boljši seks, Video prispevki, Prvi koraki v spolnost

Predigra te mentalno in fizično pripravi na seks. Moški spolni ud otrdi, ženska nožnica pa se podaljša in postane bolj vlažna. Veliko bolj se povežeš s parterjem, bolj se zavedaš svojega telesa in posledično tudi bolj uživaš. Poleg tega, pa raziskave kažejo, da predigra pripomore k bolj intenzivnim orgazmom.

Ženske so z Venere, moški so z Marsa

V določenih pogledih smo si moški in ženske precej podobni, v drugih pa si ne bi mogli biti bolj različni.

A si vedel, da ženske v povprečju potrebujejo 20 min, da se vzburijo, medtem ko so moški lahko pripravljeni v manj kot eni minuti? Seveda posplošujem in posamezniki pogosto odstopajo od tega povprečja. Poanta pa je v tem, da si morajo fantje, ko so s punco vzeti veliko več časa, kot mislijo, da je dovolj.

Sto ljudi sto čudi

Nekaj, kar mene vzburja ni nujno, da tudi tebe. Zato je še toliko bolj pomembno, da si vzameš čas in spoznaš svojega partnerja. In ko ti nekaj ugaja, to povej, da bo vedel za drugič. To res vsakič povem, ampak največ, kar lahko narediš, da imaš kar se da dober seks je to, da se s partnerjem odprto pogovarjaš o vsem, kar ti je všeč in kar ti ni in kar misliš, da bi ti lahko bilo všeč!

Nekaj praktičnih nasvetov za predigro

Prvo kot prvo, ni predigra samo oralni seks in ročne spretnosti na intimnih delih. Najboljša predigra je, ko to pride na vrsto šele na koncu.

Erogene cone

Erogene cone so območja našega telesa, ki so zelo občutljiva na dotik, na poljube, na božanje ... to so na primer ušesa, vrat in ramena. Tudi lasišče je zelo dobro oživčeno, tako da lahko s prsti drsiš partnerju skozi lase, ali pa lase nežno zgrabiš med poljubljanjem. Potem so tu še roke in noge, ki so še posebej na pregibih izredno občutljive. In ko smo že pri nogah, prepogosto pozabljen, a noro občutljiv del je notranja stran stegen.

In če želiš predigro še nekoliko popestriti lahko za stimulacijo uporabiš tudi kakšno pero, ledeno kocko ali pa vibrator!

Igračke

Obstaja ogromno igračk, ki so odlične za uporabo v paru.  Za predigro pa so še posebej popularni razni masažni vibratorji.

Masaža

In ko smo že pri masaži, masaža celega telesa je odlična ideja za predigro. Vključi še masažno olje, ali pa še bolje masažni lubrikant. Zaključi masažo tako, da se posvetiš še intimnim delom. Masaži, kjer partnerja pripelješ do orgazma se reče  ‘masaža s srečnim koncem’.



Veliko žensk med penetracijo ne doživi orgazma in če je tvoja partnerica ena izmed njih, jo lahko na tak način pripelji do vrhunca, še pred penetracijo!

Skupno tuširanje

Skupaj pojdita pod tuš in drug drugega namilita tako, da si res vzameta čas in se natančno posvetita vsem delom telesa. Naj bo miljenje bolj podobno masaži kot pa nekemu hudemu drgnjenju umazanih loncev. In mogoče se tuširanje prelevi v seks pod tušem ali pa sveže stuširana to, kar sta začela, nadaljujeta v postelji.

Sexting

Predigra se ne začne nujno tik preden se s partnerjem odločita za seks. Začne se lahko že veliko prej, še preden sta sploh skupaj. Mentalna stimulacija je namreč ravno tako pomembna kot fizična. Partnerju daš tako vedeti, da nanj misliš tudi ko ni ob tebi, zraven pa poskrbiš, da se bo še bolj veselil vajinega snidenja.

Napiši sporočilce

Spogledljiva sporočilca so dandanes poslana predvsem po telefonu. Zato recimo za spremembo partnerju napiši sporočilce, ki ga lahko skriješ v denarnico. Naj ga najde, ko nista več skupaj ali pa ga pusti nekje, kjer ga bo našel kasneje.

Torej, na kratko:

Predigra je zelo pomemben del spolnosti, še posebej pa ga potrebuje večina pripadnic nežnejšega spola.  Naše telo ponavadi ne more biti tako hitro pripravljeno in vzburjeno, kot se to dogaja pri moških.

Pa ne pozabi, da predigra pripelje do bolj intenzivnih orgazmov!

In še to. Predigra naj se ne začne šele, ko sta že skupaj v postelji – ali pa kjerkoli se že lotevata tega. Ko sta skupaj ali pa ko nista si na različne načine izkazujta pozornost. In ni nujno, da je to vedno v fizični obliki. Skratka ne podcenjuj moči, ki jo imajo lahko že samo besede in drobne pozornosti :)

Za še več zanimive in poučne vsebine nas spremljaj tudi na družbenih omrežjih - Facebooku, Instagramu, Tik Toku in YouTube kanalu, saj pripravljamo še več vsebin, kjer bom govorila o čisto vsem, kar moraš vedeti o spolnosti, pa ti nihče ni povedal.

Uživaj, Lucija.

Lucija
bio_lucija

Te naše vsebine zanimajo?

Prijavi se na obveščanje, da ne zamudiš novih objav!

E-novice

Preberi tudi: