Kdaj je pravi čas za nakup prve igračke?

Erotične igračke, Video prispevki, Prvi koraki v spolnost

Nakup prve igračke ni tako enostaven kot se zdi na prvi pogled, saj je ponudba v današnjem času zares ogromna! Poleg tega katera igračka je najbolj primerna za prvič, pa se poraja tudi vprašanje, kdaj je primeren čas za odločitev o nakupu.

Vsakdo ti lahko pove, da se prvo igračko kupi, ko si star 20 let.

Nič prej, nič kasneje.

Šalo na stran

V resnici je tako, da ti nihče ne more povedati, kdaj si pripravljen na seks. Prav tako, ti tudi nihče ne more povedati kdaj si pripravljen, da začneš masturbirati ali pa, da si omisliš vibrator ali kašno drugo seks igračko.

Zakonsko ni starostne omejitve za nakup seks igračk, se pa nekatere trgovine odločijo po svoje in starostno omejitev postavijo same.

Ali se lahko preveč navadiš na igračke?

Ženske in včasih tudi moške zna skrbeti, da se bodo preveč navadili na stimulacijo seks igračke in, da bodo postali kar otrpli tam spodaj. Skrbi jih tudi, da potem med seksom ne bi tako uživali, ker se bodo preveč navadili na stimulacijo, ki jo ne more posnemati noben človek.

Na srečo, pa tudi če se to zgodi, nikoli ne ostane tako za vedno. Če pogosto uporabljaš igračke in s partnerjem potem težje ali pa sploh ne doživiš orgazma, potem je rešitev čisto enostavna. Za nekaj časa, dovolj je lahko že nekaj dni, opusti uporabo igračk in tvoje telo se bo hitro spet "resetiralo" nazaj na "tovarniške nastavitve".

Pozitivni stranski učinki

Poleg orgazmov, ki jih lahko prinese uporaba seks igračk, je to super tudi za tiste, ki želijo natrenirati svojo vzdržljivost v postelji. Z raznimi masturbatorji, ki posnemajo občutek resnične osebe, se lahko natreniraš tako, da ti potem kasneje pride.

Kako izbrati pravo igračko?

Izbiraš lahko med ogromno vrsto različnih seks igračk. In ko se odločaš katero izbrati za prvič, je izbira lahko zaradi tega precej težka.

Če te zanima, katere so najboljše igračke za začetnike, pa si lahko na blogu prebereš članek o tem, katere so najboljše igračke za začetnike.

Poleg tega je tudi na internetu veliko videov in blogov s predstavitvami. Tudi mi smo pripravili in posneli že ogromno takih vsebin, ki si jih lahko pogledaš in prebereš, da se boš lažje odločil.

Vse video vsebine, ki jih pri Svet Užitka ustvarjamo lahko najdeš na YouTube kanalu, povezava do kanala pa te čaka TUKAJ.

Vprašaj v trgovini

Lahko se odpraviš tudi v našo fizično trgovino in vprašaš prodajalce za nasvet.

Pa naj ti ne bo nerodno, ker so tam ravno za to, da ti svetujejo. Lahko tudi vprašaš po najbolj popularnih izdelkih - saj so verjetno popularni z razlogom in mogoče tudi ti tako najdeš svojo najljubšo igračko.

Najbolj popularni pri ženskah so razni vibratorji, pa stimulatorji klitorisa, pri moških pa masturbatorji.

Se moraš pa vseeno zavedati, da ni vse za vse. Nekaj kar je meni najboljša stvar na svetu, tebi mogoče sploh ne bo všeč.

Svetovanje preko telefona, e-maila in družbenih omrežji

Če te obisk trgovine vseeno ne mika preveč, potem nas na Svet užitka vedno lahko kontaktiraš preko telefona, e-maila, ali pa družbenih omrežji. Z veseljem ti bomo pomagali po najboljših močeh in, če naročiš kaj v spletni trgovini, paket pride zapakirano tako, da nihče ne bo vedel kaj se skriva v paketu ;).

Kvaliteta in kvantiteta

Ko nakupuješ, hitro opaziš, da so nekatere stvari bistveno dražje od drugih, čeprav so si na pogled zelo podobne. Seks igračke se med seboj - tako kot mnoge druge stvari - razlikujejo po kvaliteti in materialih iz katerih so narejene.

Varnostna regulacija seks igračk

Ker varnost seks igračk ni uradno regulirana, moraš biti sam pozoren na to, kaj kupuješ.

Bolj kvalitetno igračko boš kupil, dalj časa ti bo služila. Težava pa je v tem, da te bo to tudi več stalo. In ni slabšega kot to, da kupiš neko drago igračko, za katero se na koncu izkaže, da ti sploh ne odgovarja.

Zato je še najbolje, da si za začetek kupiš nekaj cenejšega, da sploh vidiš, če ti je všeč, naslednjič pa si potem upaš privoščiti tudi kakšno dražjo zadevico. Najbolj pomembna stvar na katero moraš biti pozoren pa je ta, da je igračka narejena iz materiala, ki ga lahko enostavno očistiš, da igračka ne postane gojišče bakterij.

Pri izbiri igračke bodi najbolj pozoren na material

Če je igračka narejena iz silikona, nerjavečega jekla, stekla, Pyrex-a ali pa ABS plastike potem je najbolj varna za uporabo. Drugim materialom pa se raje izogibaj sploh, če jih nameravaš uporabljati za penetracijo. Še posebej pa se izogibaj igračkam, ki so narejene iz gumijastega želeja - oziroma na embalaži bo pisalo: jelly rubber.

Kumarice so samo za v solato

A si že kdaj pogledal ali pa pogledala kumarico in pomislila, hmmmm tole je pa ravno prave oblike za ....no sej veš... če si, upam, da je ostalo samo pri razmišljanju!

Razno sadje in zelenjava in drugi pripomočki, ki so podolgovate in zaobljene oblike niso primerno nadomestilo za seks igračke.

Na noben način jih ne moreš tako dobro oprati, da gor ne bi ostala nobena bakterija. In tega res nočeš v sebi, ker hitro lahko pride do kakšnega vnetja ali pa infekcije. In zdravniku ne bo ravno prijetno razlagati, kako je prišlo do tega.

Za konec

Ne odraščamo in ne razvijamo se vsi enako hitro.

Zato ni nobene čudežne formule, s pomočjo katere bi ti lahko rekla, kdaj je primeren čas za nakup seks igračk. Sam zase najbolje veš ali si pripravljen. In če si jo kupiš šele ko si star 50 let, ali pa nikoli je to čisto okej.

Ko se odločiš za nakup igračke, bodi pozoren tudi na to iz katerega materiala je igračka narejena. Vse lastnosti materialov pa si lahko prebereš TUKAJ.

No, to je za danes vse. Pa ne pozabi nas spremljati na vseh družbenih omrežjih, da ne zamudiš novega videa, ki prihaja. Govorila bom o vsem, kar rabiš vedeti o uporabi kondomov in kako ga pravilno namestiti.

Uživaj, Lucija.

Lucija
bio_lucija

Te naše vsebine zanimajo?

Prijavi se na obveščanje, da ne zamudiš novih objav!

E-novice

Preberi tudi: