5 nasvetov za boljši zakonski seks

Nasveti za boljši seks

Vsi smo gotovo že slišali, kako lahko poroka spremeni razmerje, vseeno pa smo vedno optimisti in verjamemo, da pri nas se pa to ne bo zgodilo. Zakaj pa se to zgodi in s čem lahko to preprečiš?

Če se s tem preveč obremenjuješ, ali pa če temu ne nameniš nobene misli, lahko gre stvar narobe in povsem proti tvojim pričakovanjem. Najbolje je ubrati srednjo pot – vedeti kaj in zakaj se lahko to zgodi, obenem pa se ne preveč sekirati in preprosto uživati v zakonu. Bodi pozoren na svoje želje in občutke, in želje svojega partnerja. Ne pozabi, da spremembe se dogajajo in so neizbežne, niso pa vedno slabe, saj tudi negativen spremembe lahko obrnete v svoj prid. Še kako je to res v seksu, kjer se stvari po poroki lahko močno spremenijo. Če želiš izboljšati vajin zakonski seks, si preberi kako lahko to dosežete. Tukaj najdeš tudi nekaj igračk, ki vama pri tem lahko pomagajo - Za pare.

Znanje o sebi in komunikacija

Že v antični Grčiji so vedeli, kako pomembno je poznati samega sebe. V preročišču v Delfih je tempelj nosil tri slavne stavke, najpomembnejših od njih pa je »spoznaj samega sebe«. Spoznaj svoje telo, svoje želje in svoje fantazije. Če sam/a ne veš, kaj si želiš, kako lahko to ve tvoj partner? Preprosto, ne more. Na tebi je, da veš, kaj vname spolno željo, in da s pravimi besedami to partnerju tudi poveš.

Nekaj smernic, s katerimi si lahko pomagaš spoznati samega sebe:

  • obstaja čas (dan/noč), ko si bolj pripravljen/a na seks? Kako lahko uskladita svoja urnika, da skupaj preživljata ta čas?
  • se spontano vzburiš ali se bolj odzivaš na zunanje dražljaje?
  • o čem fantaziraš? Katere fantazije si pripravljen/a deliti s partnerjem, besedno in skozi igranje vlog?
  • kakšno okolje potrebuješ, da se počutiš udobno med seksom? Nekateri ljudje z veseljem seksajo v vsaki sobi v hiši, medtem ko drugi raje to počnejo v spalnici, na postelji.
  • ti je pomembno, da so osnovni pripomočki za seks (igračke, lubrikant, kondomi itd.) na dosegu roke, ali te dodatno vzburja občutek nujnosti, ko moraš na hitro pograbiti vse potrebno?

sex-love-life-2015-03-couple-bed-mainNapovejta si »seks zmenke«

Ja, mogoče se sliši neumno in je za to potrebno preveč dela, veliko ljudi tudi misli, da bo uničilo vzdušje. Potrebno pa je biti realističen – v današnjem svetu hitrega življenjskega sloga poročeni odrasli hitro zapolnijo svoje življenje z delom, opravki, otroci in še čem. Seks zato trpi, saj si preprosto ne vzamemo časa zanj, ter tako zdrsi navzdol po seznamu prioritetnih stvari, dokler se ne zgodi le redko. Seks zmenki so super način, kako preprečiti, da se to zgodi tudi vama.

Dovolita si čutne igrice brez seksa

Če vsakič, ko se s partnerjem začneta »igrati«, pričakujeta, da se mora dogodek končati s seksom, lahko to ubije razpoloženje. Biti pod pritiskom, da se mora zgoditi spolni odnos, tudi če noben tega pritiska ne izvaja zavestno, je neprijetno veliko ljudem, zato tega ne počnita. Vzemita si čas tudi za trenutke, kjer oba vesta, da gre samo za predigro ali poljubljanje, ne bo pa se končalo s seksom.

Uporabljajte ljubezenski jezik svojega partnerja

Nekateri ljudje se bolje odzivajo na dajanje daril, fizični dotik, tople besede, čas, ki ga preživiš z njimi in stvarmi, ki jih narediš zanje. Vsak človek je drugačen, zato je pomembno, da se naučiš, kaj pri tvojem partnerju najbolj vzbudi zanimanje, in česa je najbolj željan. To seveda lahko pričakuješ tudi od vašega partnerja, saj je zakon, in vse, kar se dogaja v njem, tudi seks, dvosmerna ulica. Ne bodi prestrašen/a na lahno opomniti partnerja, če je pozabil na tvoj ljubezenski jezik, zapomni pa si, da je to lahko dolgotrajen proces, saj, če sta vajina ljubezenska jezika zelo različna, drugemu skoraj ne bo padlo na pamet, da je pozabil na vašega. To se zgodi povsem ne zlonamerno, zato se ne jezi, temveč delaj na tem.

Miha
Piše o zanimivih tematikah brez obzira na predsodke in tabuje. Zanima ga predvsem vpliv seksa na družbeno socialno življenje in ti s svojim znanje z veseljem pomaga z nasveti in predlogi.

Te naše vsebine zanimajo?

Prijavi se na obveščanje, da ne zamudiš novih objav!

E-novice