Varen analni seks

Nasveti za boljši seks

Veliko ljudi ima predsodke, ko beseda nanese na analni seks. Vendar ni tako hudo, ko boste enkrat poskusili - seveda počasi, boste v njem neizmerno uživali. Za vas imamo nekaj napotkov in nasvetov, da bo analni seks zelo prijeten.

Bodite nežni

V anusu se nahaja veliko živčnih končičev, ki so lahko vir bolečine ali užitka, vse je odvisno od tega kako se lotite njihovega stimuliranja. Pri analnem seksu je potrebno veliko nežnosti in kronična napetost anusa je najpogostejši vzrok za neprijetnosti med analnim seksom. Počakati je treba, da se je partnerica popolnoma sprostila, saj se analne mišice ob penetraciji hitro skrčijo in tako pride do bolečine. Zaradi tega je pomembno, da se ga lotite počasi, počakate na sprostitev mišic in jih partnerici z dotikanjem, poljubljanjem, božanjem in masažo, pomagate, da se sprosti. Mišice se najbolj sprostijo med kopanjem ali tuširanjem in to je tudi najboljši čas za odkrivanje užitkov, ki jih ponuja anus. Pomagalo pa bo tudi globoko dihanje.

Uporaba kondomaKondomi Secura XXL

Prava zaščita je ključen dejavnik na katerega ne smete nikoli pozabiti, zlasti kadar gre za avanturo in spolno izkušnjo z nekom, ki ni vaš stalni partner. Le tako se boste namreč izognili spolno prenosljivim boleznim kot so anogenitalne bradavice - kondilomi, vnetje danke - klamidijski proktitis in rektalna gonoreja, ventje kože zadnjika zaradi okužbe s herpes simpleks virusom, glivične okužbe kože zadnjika in zadnikovega kanala. Tako kot pri klasičnem spolnem odnosu, je tudi pri analnem seksu obvezna uporaba kondoma. Še ena stvar na katero je treba biti pozoren je, da penis po analnem seksu nikoli ne sme priti v stik v vagino preden je bil kondom zamenjan oziroma penis očiščen. V nasprotnem primeru lahko pride do prenosa bakterij v nožnico in neprijetnih vnetij in okužb.

Ne pozabite na lubrikant

Poleg higiene, ki je ključnega pomena pri celotni spolnosti, zlasti pa pri analnem seksu, je zelo pomembna tudi uporaba lubrikanta, ki bo preprečil bolečino in poškodbe anusa. Anus namreč nima enakih funkcij kot nožnica in ne proizvaja mokrote, zato je potrebna uporaba velikih količnih lubrikanta, ki naj bo izdelan na vodni osnovi. Tega s prstom vnesemo v v zadnjikov kanal in nežno zmasiramo. Pred prakticiranjem analnega seksa si nekateri privoščijo klistir, zadostuje pa tudi čiščenje rektuma z vodo pred spolnim odnosom.

Anal Gel 50 ml

Varna predigra

Pravilna zaščita in previdnost nista potrebni samo med samim spolnim aktom, temveč tudi med predigro, ki vključuje poljubljanje in slinjenje zadnjika ter drgnjenje s penisom. Tako namreč vhod v zadnjik pride v stik z predsemensko tekočino, izločki pa lahko kasneje zaidejo v danko. Predigra mora biti nežna in vključevati veliko nežnega masiranja zadnjice, da se ta sprosti in s tem tudi mišice anusa. Po seksu lahko opazite madeže krvi, ki so lahko posledica nastale rane ali draženja notranjih hemoroidov.

Lubrikante in kondome najdete tudi tukaj:

Luka
Zanima ga vse v zvezi s spolnostjo, zato lahko na blogu najdeš širok spekter njegovih člankov, ki pokrivajo različna področja - od vsakodnevnih nasvetov do marsikomu morda čudnih fetišev.

Te naše vsebine zanimajo?

Prijavi se na obveščanje, da ne zamudiš novih objav!

E-novice