TANTRIČNI SEKS - ODKRIJ UMETNOST TANTRE

Nasveti za boljši seks, Ljubezen in spolnost

Zelo pogosto izraz tantra enačimo z besedo seks, ampak tantra je v resnici ločena entiteta in pomeni povezovanje oz. združenje - pa naj bo to s tvojim partnerjem ali pa sam s sabo.

Sama beseda je izpeljana iz starodavnega sanksrta - kar pomeni “splet” ali “prepletanje energije”  

V praksi tantra govori o razsvetljenju: preseči spolno in duhovno raven z globokim meditativnim, spontanim in intimnim seksom.

GRE ZA SPOZNAVANJE SVOJEGA TELESA

Tako kot joga tudi pri tantri gre za fizično in duhovno zavest.

Ko se navadiš in tantro prakticiraš redno, postaneš bolj usklajen s svojim telesom in s tem, kaj ti prinaša užitek, ter s tem, kako se počutiš ob teh užitkih. To ti omogoča, da se bolj posvetiš svojemu telesu,ugotoviš kaj so tvoje želje, potrebe in da te želje tudi uresničiš.

Poleg tega se energije, ki jih doživljaš ko prakticiraš tantrični seks, pretakajo po telesu in lahko okrepijo tvoj orgazem.

ČE IMAŠ PARTNERJA, GRE ZA SPOZNAVANJE TUDI NJEGOVEGA TELESA 

Tantra ni osredotočena le na doseganje višjega stanja zavesti duha in telesa. Lahko gre tudi za ustvarjanje globlje, bolj harmonične vezi s partnerjem.

Ko prakticirata tantro, se s partnerjem naučita biti fizično ozaveščena in duhovno prisotna ter se hranita z energijo, ki še naprej raste, ko končata s seksom.

Tantra vama tudi dovoljuje raziskovanje in razširjanje vidikov vajinih osebnostnih lastnosti, tako da lahko resnično spoznata drugo osebo od znotraj in zunaj.

KAKO SE MENTALNO PRIPRAVITI NA TANTRIČNI SEKS?

Tantra je duhovna praksa, kar pomeni, da tvoj um igra enako pomembno vlogo kot tvoje fizično telo.   

Ko prakticiraš tantro, se povezuješ s svojim telesom, umom in dušo. Jasna miselnost in pripravljenost na to, da stopiš izven okvirjev, sta pomembna dejavnika, da združiš tiste tri dele sebe.

Poskusi:

  • Osredotoči se na dihanje. Vzemi si 10-15 min za globoke vdihe in izdihe in se poveži s tem kaj te teži - stres ali pa izpolnitev svojih želja.
  • Raztezanje za par minut. Medtem ko razteguješ svoje telo, si poskušaj iz glave izbiti negativne misli, ki te omejujejo. Več stvari, ki jih razčistiš pri sebi, bolj se počutiš razbremenjeno.
  • Vsaj 15 min na dan piši dnevnik. Razmisli o stvareh, ki mogoče zaustavljajo tvojo osebno oz. duhovno rast in jih premagaj tako, da jih zapišeš v dnevnik. Črno na belem dokazano razbremeni našo dušo.  

KAKO PRIPRAVITI PROSTOR ZA TANTRO

Tantra je holistična aktivnost. Ne gre za seks ali orgazem, ampak za potovanje do željene destinacije. Tvoje okolje neposredno vpliva na tvojo miselnost in sposobnost, da se sprostiš in uživaš na tem potovanju.

  • Poskrbi, da bo v tvoji sobi prava temperatura. Če je premrzlo vklopi ogrevanje, da bo prijetno in toplo, če pa je prevroče, vklopi klimo ali ventilator.
  • Ustvari prijetno razpoloženje tako, da prižgeš dišečo svečo ali pa navadno svečo, ki bo oddajala prijetno svetlobo. Lahko pa, če imaš to možnost, prižgeš tudi zatemnjene žarnice.
  • Ustvari erotično vzdušje z glasbo, na katero se lahko čutno giblješ s partnerjem ali pa sam/a.

STOPNJEVANJE NAPETOSTI, ČE SI SAMSKI

Ko si sam/a, lahko vključiš veliko principov tantre. Zapomni si, končni cilj ni masturbacija - lahko se za njo odločiš ali pa se ji sploh ne posvetiš, kakor želiš.

Meditacija

Meditacija je odlična za osvobajanje vsega, kar te omejuje. Namesto tega, da dovoliš da energija izžareva iz tebe, se prizemlji. Med meditacijo naj tvoja energija teče navzdol v zemljo. Naj se ta energija stopnjuje in širi po tvojem telesu in ti daje moč.

Samo-masaža

Naj bo tvoja samo-masaža popolna izkušnja telesa. Vzami svoj najljubši losjon za telo ali olje, in se z njim namaži po celem telesu. Ko vtiraš olje ali losjon, porabi čas za masiranje trebuha, dimelj, notranje strani stegen, rok, vratu in prsnega koša.

Masturbacija

Pri solo igricah ni vedno nujno, da dosežemo orgazem. Namesto tega, si vzemi čas, da resnično raziščeš svoje spolovilo in kaj mu daje užitek - in kaj užitek daje tebi. Dotikaj se na nove načine, kot še nikoli prej, upočasni svoje dotike. Omehčaj način igranja s sabo.

STOPNJEVANJE NAPETOSTI S PARTNERJEM

Zapomni si, tantra ni nujno vodilo v seks. Je veliko več kot to. Lahko se seveda odločita, da bo vodilo do tega ali pa sploh ne gresta v tisto smer.

Ti in tvoj partner lahko tantrična načela vključita v druge prakse, ki lahko nadgradijo vajine intimne trenutke.

Predigra 

Predigra lahko poteka kakorkoli si zaželita - oralno, masaža, skupno tuširanje itd. Karkoli že počneta, poskušajta biti v teh trenutkih popolnoma prisotna z mislimi.

Usedi se nasproti partnerja. Glejta si globoko v oči. Začnita se malce zibati in počasi premikati, ter pazita na globoke vdihe in izdihe. Po petih minutah se začnita čutno dotikati, pri čemer si izmenoma masirajta roke, noge, vrat in druge dele telesa.

Za predigro ti priporočam senzualno masažno olje z vonjem bele čokolade, ker je idealno za uporabo v paru. Olje se ne lepi in se ne suši hitro, obenem pa je nežnega in pomirjujočega vonja.

Po nadaljnjih petih minutah se začnita poljubljati - in samo poljubljati. Osredotočita se na vsak fizični občutek, ki ga občutita v tistem trenutku.

Seks (ni obvezen!)

Tantro lahko stopnjujeta do seksa - ali pa ne! Tantra se osredotoča bolj na povezovanje med sabo, kot na karkoli drugega.

Če se odločita za tantrični seks, začnita počasi. Drznita si biti kreativna. Preizkusita nove položaje, dotikajta se na načine kot se prej nista še nikoli in raziskujta neuresničene želje.

Predvsem pa se popolnoma predajta tej izkušnj in pustita, da se napetost še poveča, preden nadaljujeta z naslednjim korakom.

Ležanje in crkljanje

Ležanje ob partnerju ti omogoča izmenjavo energije in razvijanje globlje vezi med vama ali pa negovanje že obstoječe.

Priporočam vama položaj žličkanja. Partner, ki leži zadaj, bo pošiljal oz. oddajal energijo partnerju, ki leži spredaj in bo to energijo prejemal. Stisnita se tesno skupaj, tako da bosta vajini srci poravnani v isti višini.
Dajalec mora imeti roke ovite okoli sprejemalca, roko pa naj ima položeno na srce sprejemalca.

Ležita nekaj trenutkov v miru, nato pa začnita usklajevati dihanje in pustita, da energija prosto teče med vama.

TANTRIČNI SEKS IN NJEGOVE PREDNOSTI:

  • Pridobiti iz seksa nekaj več kot samo fizično zadovoljstvo
  • Sprostitev spolnih blokad in sramu
  • Zdravljenje spolnih travm
  • Prebujanje spolne energije, da prosto teče po tvojem telesu
  • Dostop do tvojega popolnega užitka in želja
  • Odkrivanje orgazmov celotnega telesa in / ali večkratnih orgazmov
  • Doživljanje nove ravni povezave s partnerjem, globok občutek intimnosti in ljubezni
  • Daljše seanse ljubljenja, sprostitev in boljša kakovost intimnosti
  • Izboljšana komunikacija
  • Celostna povezava med umom-telesom-duhom s seboj ali s partnerjem

Ko se ljudje uskladimo s svojo spolnostjo, ko se naša spolna energija "življenjske sile" v nas popolnoma aktivira in poveže z našimi srci in duhovi, lahko postanemo najbolj uspešna, neustavljiva in navdihnjena različica sebe, da uresničimo svoj namen v svetu.

Ti je bil članek Tantrični seks všeč?

Spremljaj nas na družabnih omrežjih, Facebook in Instagram. Naročiš pa se lahko tudi na naš YouTube kanal, da boš vedno na tekočem z novimi video vsebinami, ki jih pripravljamo zate.

Barbara
bio_barbara

Te naše vsebine zanimajo?

Prijavi se na obveščanje, da ne zamudiš novih objav!

E-novice