Sendvič komplimentov in komunikacija v zvezi.

Ljubezen in spolnost, Prvi koraki v spolnost

Ljudje se med seboj razlikujemo in všeč so nam različne stvari. In tudi seks tukaj ni nobena izjema. Prav iz tega razloga je komunikacija v zvezi tako zelo pomembna. Če na primer tebi najbolj paše oralni seks, ni nujno, da bo tudi tvojemu partnerju. Lahko imaš že ogromno izkušenj, pa vseeno nikoli ne boš kar tako vedel, kaj točno je tvojemu novemu partnerju všeč.

Kako lahko to rešim?

Lahko opazuješ odzive partnerja med seksom. Ampak to ponavadi ni dovolj.

Raziskave kažejo, da se veliko žensk (pa tudi kar nekaj moških) včasih pretvarja, da uživajo, ker bi rade, da bi bilo čim prej konec. Razlog za to je lahko utrujenost, ali pa nočejo prizadeti partnerja s tem, da bi mu povedale, da jim nekaj ni všeč. Zato je edini zanesljiv način, da ugotoviš, kaj partnerju ugaja ta, da ga vprašaš.

Ampak to je tako težkooo....

Že na splošno se je o pomembnih stvareh včasih težko pogovarjati in seks ni nobena izjema. Ampak nihče nas nikoli ni naučil, kako se o takih stvareh pogovarjat. Točno zato sem ti pripravila nekaj strategij za lažjo komunikacijo.

1. Na začetku je vsem nerodno govoriti o tem.

Vedi, da je vsem na začetku o tem neprijetno govorit. Samo nekateri to bolje skrivajo kot drugi. Ampak ne skrbi, ker s časoma bodo tudi taki pogovori postali popolnoma normalni.

2. Ugotovi, kaj ti je všeč.

Najprej moraš sam vedeti, kaj je tebi všeč, da lahko to potem poveš in pokažeš nekomu drugemu. In z masturbacijo to tudi najlažje ugotoviš.

3. Pogovarjaj se že pred seksom

O seksu se je treba pogovarjat še preden se ga lotiš. In pogovarjajta se o vsem, tudi o morebitnih strahovih, skrbeh, željah in pričakovanjih, ki jih imata. Komunikacija in še enkrat komunikacija.

4. Sendvič komplimentov

Dober način, da nekomu poveš kaj ti ni všeč je tako imenovan ‘sendvič komplimentov’. Kako to izgleda?

Poveš nekaj pozitivnega, kar ti je všeč. Potem poveš, kaj te moti. Na koncu pa še nekaj, kar ti ugaja.

Na primer: "Ko si me prej po vratu lubčkal mi je bilo res ful fajn! Samo ko pa me ugrizneš v ustnico me boli. Bolj mi je všeč, ko si nežen. Drugače pa se mi je res fino lubčkat s tabo."

Ljudje znamo bit precej občutljivi in velikokrat težko sprejmemo kritiko. Zato je pametno, da jo malo zakamufliraš s komplimenti. Vsi se želimo dobro odrezati in ko nas nekdo pohvali, si želimo biti vredni te pohvale.

5. Kaj pa komunikacija med seksom?

Ko te nekdo vpraša "A ti je všeč to kar delam?", je ponavadi odgovor "JA!". Včasih samo zato, ker nočeš uničiti trenutka. Ni nujno, da je slabo, ampak lahko bi bilo boljše.

Zato raje spremeni vprašanje. Namesto vprašanja, kjer je lahko odgovor samo JA ali pa NE, daj izbiro.

Vprašanje lahko zastaviš tako:

"Ti je bolj všeč, če imaš blazino pod hrbtom, ali brez?"

"Ti je bolj všeč, če takole krožim s prstom, ali če uporabim jezik?"

Odgovor je lahko oboje ali pa samo tista stvar, ki jim je res bolj všeč. In če hočeš res postati ekspert, potem se o tem kar vama je bilo bolj in manj všeč, pogovorita tudi po tem, ko končata.

6. ‘Dirty talk’

Dober način, da partnerju poveš kaj ti je všeč med seksom je, da mu dejansko poveš. Lahko mu zašepetaš na uho, da ti nekaj noro paše in mu tako daš vedeti, da je točno to kar dela super in da naj nadaljuje.

Pa bom tukaj dodala samo en namig za vse, ki imate opravka s puncami: Ko punca reče, da ji nekaj zelo paše in da "dej še", takrat bog ne daj, da kaj spremeniš.

Večina žensk za orgazem rabi konsistenco!

Če se bliža orgazmu in spremeniš ritem, tempo ali pa pritisk, bo vse uničeno.

7. Ko so besede odveč

Včasih se ni treba niti pogovarjat. Včasih je lahko dovolj že to, da samo pokažeš. Vzemi partnerjeve roke v svoje in ga vodi. Pokaži mu kje in kako naj se te dotika.

Mnogi pari pravijo, da se jim to zdi noro seksi.

Za konec pa...

Torej, naj te ne bo sram, pogovarjati se o tem kaj ti je všeč in kaj ti ni.

Za konec pa še en nasvet za punce. Ne se pretvarjat, da ti nekaj paše, če ti ne. In še bolj pomembno, ne pretvarjaj se, da si doživela orgazem, če ga nisi.

S tem si na dolgi rok narediš samo škodo. Tvoj partner bo prepričan, da je vse, kar dela neki najboljšega na svetu, tebi pa bo sam vedno težje povedati resnico. Res ni vredno.

Te zanima še več? Ne pozabi nas spremljati na družbenih omrežjih - Facebooku, Instagramu, Tik Toku in YouTube kanalu.

In ne zamudi prihajajoče vsebine o predigri, kjer bom govorila o vsem, kar moraš vedeti in o tem, kako poteka.

Lucija
bio_lucija

Te naše vsebine zanimajo?

Prijavi se na obveščanje, da ne zamudiš novih objav!

E-novice