Masturbacija za ženske: 28 napotkov in trikov za solo igranje

Nasveti za boljši seks

Tako kot katerakoli druga telovadba, je tudi masturbacija super način za sprostitev, izboljšanje spanca in življenje z manj stresa. Masturbacija je varna in povsem naravna, in nam pomaga:

  • Počutiti se bolje
  • Ugotoviti kaj nas vznemirja
  • Sprostiti seksualno napetost, ki se nabira v nas

V bistvu v pravi meri nima slabih strani, in praktično neskončne prednosti. Da ne pozabim omeniti, da je neverjetno zabavna.

Preberi ta članek do konca, da izveš več o:

  • Ženski masturbaciji
  • Kako začeti masturbirati
  • Kako jo lahko izboljšaš, da se res zadovoljiš

Katere so različne vrste masturbacije?

Obstaja 5 glavnih tipov masturbacije za ženske. Spodaj si za vsak tip lahko prebereš kaj točno stimulira in kako se ponavadi občuti. Seveda moraš vedeti, da je pri vsaki ženski to nekoliko drugače, saj se vsako telo odziva drugače na različno stimulacijo:

  1. Klitorisni orgazem: najbolj pogosto se za klitoralni orgazem ob solo masturbaciji uporabljajo prsti. Pri tem se igraš s svojim klitorisom (ščegetavčkom). Uporabiš lahko tudi različne vibratorje za klitoris in druge igračke. Ko prideš do klitorisnega orgazma, boš čutila mravljinčenje po celi koži in v možganih.
  2. Vaginalni orgazem: uporabiš lahko svoje prste ali pa seks igračko s katero penetriraš v vagino med masturbacijo. Orgazem boš čutila globlje v telesu in notranje stene tvoje vagine bodo utripale od užitka.
  3. Analni orgazem: uporabi prste ali igračko namenjeno analni stimulaciji, za globljo penetracijo je boljša igračka. Tik pred orgazmom boš morda čutila močno potrebo po lulanju, le da bodo stiski tvojih mišic skoncentrirani okrog analnega sfinkterja (mišice zapiralke).
  4. Kombiniran orgazem: ta je povsem odvisen od tvojih osebnih preferenc. Lahko uporabiš svoje roke za igranje z vagino in klitorisom v kombinaciji z erotično igračko za ženske. Ko stimuliraš svoj klitoris in vagino – predvsem svojo G-točko – naenkrat, boš občutila eksploziven orgazem, ki te lahko pusti v valovih krčev in vodi celo do ejakulacije.
  5. Erogene cone: med masturbacijo lahko drgneš, ščipaš, stiskaš in vlečeš svoje bradavičke, notranji del stegen, ušesa, vrat in druge dele tvojega telesa. Ti predeli, ki jih poznamo kot erogene cone, te lahko pripeljejo do uživantskih občutkov po celem telesu.

Klitoris je poln tisočev živčnih končičev, kar pomeni da je najbolj občutljiv del tvojih genitalij. Zato večina žensk doživi večinoma klitorisne orgazme.

Kako začeti?

Masturbacija ne pelje nujno do orgazma. Ampak, če si pri volji in hočeš izkusiti ta izpust endorfinov, potem je kar nekaj stvari, ki ti lahko pomagajo da tvoje telo spraviš do orgazma.

Pripravi svoje okolje. Velikokrat je lahko okolje tisto, ki je odločilno ali boš prišla do orgazma ali ne. Zmanjšaj moč luči ali jih (delno) ugasni, prižgi kakšno svečo, izberi sproščujočo glasbo in pripravi svoj prostor za čutno solo igranje.

Dodaj lubrikant. Ko si vzburjena, tvoje telo samo proizvaja naravni lubrikant, kar pomeni da masturbacija teče bolj gladko in imaš lepšo izkušnjo. Ampak včasih tvoje telo ne proizvede dovolj lubrikanta, ali pa sploh nič, tudi če ponavadi s tem nimaš težav. Tako da vedno imej pri roki nekaj lubrikanta za prav takšne primere.

Pusti domišljiji svojo pot. Verjetno ni potrebno posebej poudariti, da se lahko vzburiš že samo z mislijo na tistega vročega moškega, ki si ga spoznala prejšnji teden. Pusti svoji domišljiji, da te ponese kamor hoče in fantaziraj o ljudeh in situacijah, ki ti pošljejo žgečkljiv občutek po hrbtenici.

Vzemi si čas. Pri masturbaciji se ne rabiš priganjati. Eksperimentiraj s tehnikami in si vzemi kolikor časa potrebuješ za svoje igranje. Le tako boš odkrila vse možne občutke po celem svojem telesu.

Odkrij erogene cone. Igranje s svojimi erogenimi conami po celem telesu te lahko hudo razplamti. Pomisli na svoj vrat, ušesa, bradavičke, noge in druge dele telesa, ki ti dajo užitek, če se jih dotikaš.

Pusti ob strani igračke, ki jih vedno uporabljaš. Vibratorji in dildi so zelo zabavni za uporabo, ampak niso edine igračke, ki obstajajo. Nekatere ženske se stimulirajo npr. s tušem na klitorisu, ali pa z drgnjenjem vulve ob vzglavnik. Poskusi!

Razmisli o uporabi erotike ali pornografije. Pustiti domišljiji prosto pot je super, ni pa to edini način. Če hočeš res podžgati svoje misli, preberi kakšno nagajivo knjigo ali si poglej seksi video.

Če hočeš raziskati svoj klitoris

Vidni del tvojega klitorisa je organ v velikosti bisera, pogosto pokrit s »kapuco«, ki ga najdeš na vrhu vulve, kjer se stikata notranji ustnici tvoje vagine.

Glans tvojega klitorisa je velikosti graha, sama struktura klitorisa pa je veliko bolj kompleksna in detajlna. Klitoris je poln tisočev živčnih končičev, kar pomeni da je najbolj občutljiv del tvojih genitalij. Zato večina žensk doživi večinoma klitorisne orgazme.

Klitorisni orgazem

  • Masiraj mesnati del na vrhu sramne kosti, drsi s prsti po zunanjih in notranjih ustnicah vulve
  • Začni drgniti svoj klitoris skozi »kapuco«. Lahko tudi narediš V s kazalcem in sredincem in z njima drsiš gor in dol ob straneh klitorisa. Najdi ritem, pri katerem se počutiš dobro.
  • Premikaj prste hitreje in močneje potem, ko je tvoj klitoris vlažen ali si dodala lubrikant. Povečuj pritisk in intenziteto dokler ne doživiš orgazma.
  • Uporaba vibratorja za klitoris je super način, kako stimuliraš svoj klitoris brez, da bi za to potrebovala prste. Preprosto se premikaj po in okoli klitorisa dokler ne končaš.

Če hočeš poskusiti vaginalni orgazem

Kljub splošnim mitom je dejstvo, da ima večina žensk težavo pri doseganju vaginalnega orgazma. To pa ne pomeni, da to ne more biti zabavno!

Penetriranje svoje vagine s prsti ali seks igračko ti lahko prinese neizmerne užitke, tudi če na koncu ne prideš do orgazma.

Če pa hočeš videti zvezde, poskusi eksperimentirati s stimulacijo svoje G-točke – točke na notranji steni tvoje vagine – z nenehno in močno stimulacijo te točke lahko prideš do vaginalne orgazma, ter tudi do ejakulacije.

Vaginalni orgazem

  • Najprej masiraj vaginalno odprtino, potem počasi vstavi svoje prste ali svojo igračko v vagino. Bodi prepričana, da je vagina vlažna in da si dodala dovolj lubrikanta, da se izogneš neželenemu drgnjenju in trenju.
  • Začni premikati prste ali igračko v krožnih premikih, noter in ven ali kombinacijo vseh mogočih gibanj. Ena najboljših stimulacij za G-točko je, da premikaš prste, kot če bi nekomu signalizirala naj pride bližje.
  • Povečaj hitrost in moč pritiska, ko boš začutila da tvoje celo telo utripa od stimulacije in se začne višati napetost. Lahko, da prideš do eksplozivnega konca, če pa ne, pa je tudi ok. Vse ženske ne morejo doseči vaginalnega orgazma.

Če hočeš eksperimentirati z analno stimulacijo

Kdo pravi, da so analni orgazmi samo za moške? Tudi ženske lahko pridejo do orgazma z analno stimulacijo na tak način, da stimulirajo svojo G-točko skozi steno, ki deli vagino in rektum.

Ampak zapomni si: vedno, vedno moraš uporabiti lubrikant, saj se anus ne lubricira naravno.

Analni orgazem

  • Začni z masažno zunaj in znotraj analne odprtine, potem pa počasi vstavi prst ali igračko v anus.
  • Spreminjaj med krožnimi in noter-ven gibi med penetracijo anusa. Premikaj se hitreje in hitreje, ko se kopiči užitek dokler nisi pripravljena na orgazem.
  • Eksperimentiraj z igračkami! Analni vibratorji, analni čepi, analne kroglice in analni masažerji lahko večkrat povečajo intenziteto tvojega analnega orgazma.



Če hočeš uporabiti kombinacijo načinov stimulacije in erogene cone

Veliko žensk doživi neverjetne, neponovljive orgazme s stimuliranjem tako vagine kot klitorisa ob istem času.

Kombinirane solo igrice bodo povečale tvoje občutke ugodja s tem, da stimuliraš da vse občutljive dele svojega telesa naenkrat. Dotikaj se in drgni svoje erogene cone med tem časom in doživi vročo izkušnjo za svoje celo telo.

Kombiniran orgazem

  • Med masturbacijo lahko uporabiš obe roki ali kombinacijo prstov in seks igračk za vaginalno in klitorisno stimulacijo.
  • Prepusti se! Uporabi paralelne ali nasprotne ritme stimulacije na klitorisu in vagini obenem. Spreminjaj hitrosti in moč stimulacije na obeh, npr. počasna penetracija vagine in hitri prsti na klitorisu.
  • Vse je v eksperimentaciji! Ko govorimo o stimulaciji erogenih con in genitalij, ni napačnih poskusov. Igraj se z različnimi dotiki, intenzitetami, hitrostmi stimulacije in kako dolgo se posvetiš določenemu delu. Uporabi žgečkljivo pero ali konice prstov, da z njimi drsiš po celem telesu in si prineseš še več užitka.

5 položajev za vroče solo igrice

Masturbacija ne sme biti dolgočasna! Uporabi različne položaje in s tem izboljšaj nivo svojega masturbiranja in povečaj užitek, ki ga dobiš iz njega. Kaj lahko poskusiš?

Za klitorisno stimulacijo, se uleži na hrbet

Ja, morda se sliši staromodno, ampak ko govorimo o stimulaciji klitorisa, ni nobene boljše pozicije kot, da ležiš na hrbtu.

Medtem ko si na hrbtu, si daj vzglavnik pod glavo, razpri svoje noge in upogni kolena. Začni drgniti svoj klitoris, lahko greš hitro ali počasi, močno ali nalahno – karkoli tebi da najboljši občutek.

Za vaginalno stimulacijo, poskusi s čepenjem

Če hočeš dobiti eksploziven orgazem, je položaj čepenja gotovo eden tistih, ki jih moraš poskusiti! Pri čepenju boš lažje našla svoj G-spot, ki je 5cm-7cm znotraj tvojega vaginalnega kanala.

Počepni tako, da se tvoje pete skoraj dotikajo ali dotikajo zadnje strani tvojih stegen. Potem vstavi prste ali igračko v svojo vagino in se začni pomikati globje.

Uporabi mešanico krožnih, gor in dol, levo desno, noter ven premikov kakor ti najbolj paše.

Za analno masturbacijo, uporabi face-down doggy style

Če te zanima analna stimulacija, moraš poskusiti pasji položaj (doggy style) z glavo v rjuhah, saj te odpre za toliko novega užitka. Ta položaj ti da dovolj prostora, ki ga potrebuješ, da vstaviš prste ali igračko v zadnjično odprtino z eno roko in ti pusti drugo roko prosto, da se z njo igraš s klitorisom in vagino.

Spravi se na vse štiri in spusti glavo na posteljo ali na tla, tako da je tvoja zadnjica višje od glave. Z eno roko sezi nazaj do analne odprtine, medtem ko z drugo roko pod telesom sežeš do svojega klitorisa.

Za kombiniranje in erogene cone

Cowgirl položaj verjetno poznaš? No, Namišljeni ljubimec (the Pretend Lover) je položaj, ki si ga lahko predstavljaš kot cowgirl za solo igrice.

Postavi svoj najljubši dildo ali vibrator na posteljo in se postavi nad njega in zajezdi svojo igračko tako hitro ali počasi, kot si želiš. Medtem se lahko dotikaš svojega telesa, kot bi se ga ljubimec, in se igraš s svojimi bradavičkami in klitorisom.

Odvisno od tega, kakšno igračko imaš, boš morda morala z eno roko stabilizirati svojo igračko, da jo boš lahko dobro uporabljala za penetracijo.

Se hočeš prepustiti? Poskusi z ogledalom

Igranje pred ogledalom je super način, da res odkriješ svoje telo in kaj te res podžge.

Usedi se pred veliko ogledalo z veliko količino lubrikanta. Polij lubrikant po celem svojem telesu – po svoji prsih, trebuhu, stegnih, vulvi – in začni drseti z dlanmi po vseh svojih erogenih delih telesa.

Stiskaj, ščipaj, drgni in vleci kjerkoli si zaželiš in bodi pozorna na to, kaj te najbolj razvname.

Ena najboljših stimulacij za G-točko je, da premikaš prste, kot če bi nekomu signalizirala naj pride bližje.

Če hočeš vključiti še druge čute

Seksi solo izkušnja lahko vključuje tudi predigro. Namesto, da skočiš takoj en korak naprej na direktno stimulacijo, se lahko vse skupaj začne počasi in ti odpre vse tvoje čute, preden začneš zares.

Če ti je všeč literatura

Ne le, da so erotične zgodbice zabavne za prebrati, temveč ti bodo tudi odprle domišljijo in boš odkrila nove čutne in seksualne strani same sebe.

Nagajiva literatura te bo spodbudila, da fantaziraš in odkrivaš užitke, ki jih prej nisi poznala, in to na zabaven in varen način. Na internetu z lahkoto najdeš dovolj materiala v tem stilu, ter tudi žensko erotiko – zgodbe napisane s poudarkom na ženskih občutkih in užitkih.

Če te bolj pritegnejo vizuali

Verjetno ni skrivnost, da veliko ljudji uživa v gledanju pornografije – in zakaj ne bi?

Gledanje pornografije lahko:

  • Poveča tvoj libido
  • Odganja stres
  • Ti dovoli, da odkrivaš nova seksualna nagnenja na varen način

Na internetu verjetno veš kako najdeš take vsebine, se pa splača – sploh za ženske – poskusiti tudi t.i. premium pornografijo, ki je plačljiva. Te ne najdeš nikjer na brezplačnih straneh, in je veliko boljše kakovosti, poleg tega pa je možno najti veliko več materiala, ki je narejen z ženskami v mislih. Torej z ženskim pogledom na čustva in seks, ter to kako ženske doživljajo orgazme. Vredno preveriti.

Če rada poslušaš

Poslušanje seksi zvokov je lahko prav toliko, če ne še bolj, erotično in vzburljivo kot gledanje pornografije ali branje erotičnih zgodb. Glasovi brez slike te prisilijo, da vklopiš svojo domišljijo in ti živo predstavijo, kaj se dogaja. Tako lahko fantaziraš še bolj vživeto in se kar izgubiš v detajlih zgodbe.

Tudi audio erotične zgodbe lahko enostavno najdeš na spletu. Uživaj!

Kaj to torej vse pomeni?

Spoznala si, da je masturbacija lahko neverjetno zabavna in seksi aktivnost, ki ti dovoli, da odkriješ vse svoje želje in fantazije, in ugotoviš kaj te najbolj vzburja.

Ima tudi pozitivne učinke na tvoje zdravje, boljši spanec, manj se ti na ramenih nalaga stres, sprostiš spolno napetost, tako da ni razloga, da si ne bi pogosto vzela nekaj časa za masturbacijo.

Če si pri masturbiranju nova, tudi ni nobenega problema. Ni napačne vrste masturbacije, če le ti v njej uživaš, prav tako ti noben ne more reči kaj je tista »prava« masturbacija.

Odkrij svoje telo in ugotovi kaj tebi najbolj paše, kaj ti prinese najbolj intenzivne občutke in ob tem ne pozabi niti za sekundo v tem uživati.

Miha
Piše o zanimivih tematikah brez obzira na predsodke in tabuje. Zanima ga predvsem vpliv seksa na družbeno socialno življenje in ti s svojim znanje z veseljem pomaga z nasveti in predlogi.

Te naše vsebine zanimajo?

Prijavi se na obveščanje, da ne zamudiš novih objav!

E-novice

Preberi tudi: