Preveri: Ali gresta seks in elektrika res skupaj?

Video prispevki

Živjo, danes sem električna Eva, saj ti namreč predstavljam elektro stimulatorje. Kaj pa je zdaj to za ena stvar? Saj vem, elektrika in seks ne gresta skupaj, ker je elektrika nevarna in se z njo ne smeš igrati. Tudi jaz priporočam, da za doseganje užitkov NE eksperimentiraš z nevarnimi električnimi napravami. Ti pa želim razkriti, kako lahko na varen in neškodljiv način uživaš v elektroseksu.

Elektro seks je način stimulacije z varno količino električne energije. Ali to boli? Ne, pri tem ne gre za kakršno koli bolečino. Je popolnoma nova izkušnja, nov občutek, povsem drugačen od teh, ki jih poznaš.

Če ga poskusim opisati…

Pri nižjih nastavitvah je stimulacija tako šibka, da jo komaj občutiš. Predstavljaj si občutek, ko te nekdo nežno požgečka, zdaj pa temu občutku dodaj še nežno vibriranje. To je to. Z vsako stopnjo se občutek povečuje. Pri večji stopnji je nekoliko močnejši in poveča se mravljinčenje - enako, kot če se kože dotakneš z vibratorjem na najvišji hitrosti. Pri višjih nastavitvah moči pa občutiš močno mravljinčenje in rahle zbodljaje.

Kako izgledajo elektro igračke?

Imaš dva tipa: takšne, ki se povežejo na osnovno enoto (po domače povedano, na škatlo), in take, ki imajo že vgrajeno elektro stimulacijo in te škatle ne rabiš. Na osnovno enoto, torej škatlo, lahko priklopiš tudi več igračk, če ti enota to dovoli. Da se razume - ne moreš kar vsake igračke priklopiti na škatlo. Igračke, ki jih priklapljaš, imajo že dodane elektrode za elektro stimulacijo. Samostojne elektro igračke pa imajo vgrajen svoj elektro stimulator. To pomeni, da za delovanje ne potrebujejo osnovne enote.

Ali je elektro seks varen?

Elektroseks defintiivno priporočamo naprednim uporabnikom, torej tistim, ki pravite, da ste preizkusili že vse. Elektro stimulacija je enako primerna za moške in za ženske. Posebej je aktualna v BDSM svetu, kjer jo uporablja gospodar ali gospodarica in s tem pokaže moč nad podrejeno osebo. Zunaj BDSM-ja jo prakticirajo pari, ki iščejo nekaj več.

Za koga elektroseks ni primeren?

To področje odsvetujemo začetnikom. Zakaj? V ponudbi je ogromno igrač, s katerimi se moraš spoznati prej, preden se lotiš elektro stimulacije: dildo, vibrator, obroček za penis, analni čep, ... Električna stimulacija je primerna izključno samo za fizično zdrave osebe. Ni primerna z osebe s težavami s srcem, z rakavim obolenjem, z epilepsijo, z drugimi resnimi zdravstvenimi težavami, z vgrajenim srčnim vpodbujevalnikom. Uporabo strogo odsvetujemo nosečnicam.

Ker mora biti varnost vedno na prvem mestu, ti dajemo nekaj koristnih napotkov:

  • Elektro spolne igračke ne smeš uporabljati na predelu oči, glave, prsi (razen tiste, ki so temu namenjene). V nobenem primeru ne uporabljaj izdelkov na prsnem košu, ker s tem lahko zmotiš delovanje srca. Splošno pravilo je: pod pasom.
  • Uporabljaj samo preverjene igrače, ki so namenjene elektrostimulaciji. Igrača ne sme biti poškodovana.
  • Vedno začni z elektrodami na najnižji nastavitvi. Ne odpravi se takoj na najvišjo, najtežjo ali najintenzivnejšo stopnjo. Vadi na roki, stegnu ali podlakti, da pridobiš boljši občutek.
  • Pazi, da elektrostimulacijo izklopiš, preden igračo odložiš in pospraviš.
  • Uporabljaj lubrikant na vodni osnovi, ki bo povečal prevodnost. Ne uporabljaj lubrikantov na silikonski osnovi, saj je silikon izolacijski material, prav tako pa silikon lahko poškoduje elektro igračko, če je le-ta iz silikona.

Te zanima več? Pusti mi komentar, pokliči, piši na mail, na FB ali IG. Vesela bom tvojih vprašanj pa lajkanja in šeranja tudi :) Čau do naslednjič.

Eva
Piše o vsem, najraje pa razbija mite in predsodke. Spolnost dojema kot umetnost. Je izjemno širokih nazorov.

Te naše vsebine zanimajo?

Prijavi se na obveščanje, da ne zamudiš novih objav!

E-novice

Preberi tudi: