Priljubljene erotične igračke slovenskih študentk in študentov

Erotične igračke

Te zanima, katere so priljubljene erotične igračke, ki jih uporabljajo študentke? So študentje bolj odprti od študentk? Tudi mi smo se spraševali, zato smo povprašali generacijo, ki trenutno zaseda študentske klopi. Da, bilo je nekaj smeha, nekaj zadrege, a večinoma niso imeli težav z odgovarjanjem in z veseljem njihove odgovore delimo s tabo.

Prva spolna izkušnja pri 17-ih, prva igrača pri …

Pravijo, da se starostna meja prvega spolnega odnosa znižuje. No, naši vprašani so navedli, da so imeli prvi spolni odnos pri 17-ih, 18-ih letih, kar ni tako zgodaj. Kdaj pa so se prvič srečali z erotično igračko? V tem primeru so se odgovori razlikovali predvsem po spolu. Študentje so v večini sami obiskali erotično trgovino, ko so se odločili za prvi nakup, zato je zelo odvisno, kako pogumni so bili. Lahko so vanjo zavili že zelo zgodaj, ali pa so zbrali pogum kasneje, skupaj s partnerko. Študentke pa so prvo erotično igračko večinoma prejele kot darilo, pa naj je šlo za hudomušno šalo prijateljev, prijateljic ali pozornost partnerja.

Prvi izdelek, ki ga študent/-ka kupi v erotični trgovini

Izdelek, ki ga študent ali študentka kupi pri prvem obisku erotične trgovine, so ponavadi kondomi. Zakaj kondomi, če jih lahko dobiš praktično kjerkoli? Razlog je sram. Ob prvem obisku erotične trgovine namreč študentje in študentke pa tudi ostali obiskovalci ne vedo, kaj pričakovati. Precej težko se je v taki situaciji odpreti in zaupati svoje želje prodajalcu. Sploh, če imaš veliko želja in ne veš, kje in kako začeti. Zato vzameš poceni in pogosto prodajan izdelek, ki ga potrebuje vsak - kondome. Med prve nakupe sodijo tudi izdelki, namenjeni zabavi. Plastične napihljive seks lutke ali vibratorji za darilo, modelčki za piškote v obliki penisa in podobno.  

So študentke bolje zadržane od študentov?

Smo mislili, da so, a smo se ušteli. Študentje imajo morda več idej in jim domišljija dela s polno paro, a so hkrati zelo nesamozavestni. Bojijo se prezgodnje erekcije ali obratno, da penis ne bo dovolj čvrst. Skrbi jih, ali bo dekle z njimi doživelo orgazem ali ne. Menijo, da so premalo izkušeni. Obremenjuje jih misel, kaj si bo dekle, s katero spijo, mislilo o njihovih posteljnih sposobnostih. Največji strah pa je velikost penisa, tako dolžina kot debelina. V iskanju odgovorov jih veliko uporablja splet in bere nasvete, četudi tega ne priznajo nikomur. Prav tako jih tudi veliko preizkusi izdelke za daljšo erekcijo, za zakasnitev orgazma ali za povečanje penisa.

Nakup erotičnih pripomočkov pa lahko spodbudi tudi radovednost. Izdelek, za katerega so se študentje najbolj zanimali, kako deluje in ga tudi preizkusili, je masturbator oziroma umetna vagina, ne zaostajajo pa tudi masturbatorji v obliki ust ali anusa. Zakaj prav masturbator? Ker ponuja občutek, podoben pravemu, poleg tega pa še popestrijo samozadovoljevanje, da ni vedno samo roka tista, ki privede do vrhunca. Masturbatorji so tudi preprosta in cenovno ugodna izbira.

Katero erotično igračo uporabljajo skoraj vse študentke?

Pri študentkah je lažje uganiti, najbolj pogosta erotična igrača je - vibrator. Klasični ali posebne oblike, na baterije ali na USB. Da ne omenjamo, da dandanes veliko vibratorjev ponuja tudi možnost upravljanja nastavitev preko aplikacij na telefonu.

Izbira oblike vibratorja je predvsem odvisna od želja in poguma posameznice. Prvi vibrator je skoraj vedno tisti klasični, na baterije. Kasneje pa se dekleta odločijo na osnovi tega, kakšna vrsta stimulacije jim najbolj ustreza.

Notri, zunaj ali oboje?

Vibratorji se v grobem razlikujejo po tem, kateri vrsti stimulacije so namenjeni. Za notranjo stimulacijo je primeren klasični ali realistični, lahko tudi vibrator točke G. Za zunanjo stimulacijo, torej klitoris in ostali zunanji predel, se odlično izkaže masažna palica (to so tisti vibratorji, ki po obliki spominjajo na mikrofon). Potem pa so tukaj še mini vibratorji in vibracijski jajčki, s katerimi lahko ali dražiš klitoris ali pa se z njim posvetiš vagini. Ali obstaja vibrator za oboje hkrati? Obstaja. Reče se mu rabbit vibrator - tisti, ki ima poleg uda še dodatni nastavek za klitoris v obliki zajčka, delfinčka ali druge živali. Rabbit edini ponuja notranjo in zunanjo stimulacijo istočasno.

Lubrikant za lažje vstavljanje

Če so fantje zaskrbljeni zaradi velikosti penisa, pa dekleta pogosto skrbi, ker niso dovolj vlažna. Za takšne situacije je na voljo lubrikant, ki navlaži nožnico in omogoča lažji prodor penisa, vibratorja, dilda ali druge igračke.  

Obstajajo lubrikanti različnih vrst. Splošno pravilo je, da z erotičnimi igračkami uporabi lubrikant na vodni osnovi, ki je primeren za vse materiale. Silikonski lubrikanti so sicer bolj obstojni, vendar jih ne smeš uporabljati s silikonskimi izdelki.

Študentke uporabljajo še …

Sodeč po naših odgovorih študentke uporabljajo klasični vibrator, poleg tega pa še vibrator za G točko in rabbit vibrator. Zelo priljubljeni so tudi manjši vibratorji, ker so bolj diskretni, praviloma se manj slišijo in lažje skrijejo. Kar nekaj vprašanih se namreč pri uporabi vibratorja najbolj boji, da bi jih pri igri zalotili starši ali sostanovalci.

Med priljubljene erotične igračke študentk bi lahko uvrstili tudi vibracijski jajček. Gre za diskreten vibrator v obliki jajčka, ki ima v večini priložen daljinski upravljalnik, s katerim nadzoruješ hitrost vibracij.

Razlogi za nakup:

Klasični vibrator 

Ker gre za nekakšen stereotipen vibrator, prvo obliko, ki nam pade na pamet. Poleg tega so klasični vibratorji tudi cenovno dostopni.

Vibrator G točke

Uporabljajo ga predvsem dekleta, ki rada raziskujejo in, ki seveda uživajo v vaginalni stimulaciji. Z vibratorjem G točke lahko raziskuješ svojo notranjost in poskusiš najti točko G, o kateri je vedno toliko govora. Vibrator G točke pa veliko deklet prepusti tudi v roke partnerja, da se še on poigra.

Rabbit vibrator

Rabbit je edini, ki ponuja stimulacijo ščegetavčka in nožnice istočasno.

Vibracijski jajček

Jajce načeloma izberejo dekleta, ki so malce bolj zadržana do svojega telesa, in počasi raziskujejo užitke. Velikokrat je razlog za izbiro jajčka tudi, da deluje tiho, da ga sostanovalci ne morejo slišati.

Z erotično igračko proti stresu

Kar smo še izvedeli od študentk in študentov je, da erotične igračke najpogosteje uporabijo v predizpitnem in izpitnem obdobju ter si s tem olajšajo stresne trenutke. Z orgazmom naj bi se v telesu sprostile snovi, ki izboljšajo razpoloženje, sprostijo mišice in umirijo telo, kar olajša prebijanje skozi študijsko literaturo.

Ko so študentski časi mimo

Kaj se zgodi z erotičnimi igračkami, ko študentski časi minejo? Zanimivo je, da nekateri, ko doštudirajo in najdejo partnerja ali partnerko, na igračke povsem pozabijo. Kot da jih ne bi bilo. Drugi pa nadaljujejo z “napredno” stopnjo.   

Študentski časi so res lahko časi divjih zabav, a ni nujno, da se končajo s seksom. Med vprašanimi so bili tudi študentje in študentke, ki v času študija dajejo le-temu prvo mesto in puščajo erotične trenutke ob strani.

Študentke in študentje so v večini zagotovili, da bodo kupovali erotične igračke tudi, ko bodo časi študija mimo. V vsakem primeru - dobrodošli, naša vrata so odprta vsem.

Eva
Piše o vsem, najraje pa razbija mite in predsodke. Spolnost dojema kot umetnost. Je izjemno širokih nazorov.

Te naše vsebine zanimajo?

Prijavi se na obveščanje, da ne zamudiš novih objav!

E-novice