Pegging - Kaj je in zakaj ga morata preizkusiti?

Ljubezen in spolnost

Pegging je heteroseksualni analni seks, kjer ženska prodira v moški anus. Za to uporablja strap on - poseben pripomoček, in sicer dildo, ki ga pritrdiš na pas.

Od kod izraz “pegging”? Izraz se je uveljavil leta 2001, ko je ameriški kolumnist Dan Savage zapisal, da bi vsak moški moral vsaj enkrat preizkusiti ta položaj in svoje bralce povprašal, kakšno ime bi mu dali. Poleg uveljavitve izraza se je izjemno povečalo tudi zanimanje za to obliko spolnih užitkov.

Analni seks je samo za geje?

Nekateri heteroseksualni moški ob omembi analnega seksa izrazijo zaskrbljenost, saj se bojijo, da lahko zaradi analnega užitka postaneš gej. Drugi se glasno zgražajo, da na ta način moškemu odvzameš možatost in ga pretvoriš v navadno podrejeno copato. Menim, da je tako razmišljanje odveč, saj analni seks že dolgo ni več tabu in ga prakticirajo tako ženske kot moški. Skrivnost moškega analnega užitka je namreč prostata; žleza, ki jo imajo samo moški. Če jo pravilno masiramo ali stimuliramo, lahko privede do fenomenalnega orgazma in pegging je eden od načinov stimulacije.

Te zanima še več? V nadaljevanju so vse informacije, ki jih moraš vedeti.

Kaj je bistvo pegging-a?

Pri peggingu uživata obe strani, ženska in moški. Ženska, ki daje, dobi priložnost spoznati, kaj pomeni imeti penis. S tem tudi simbolično pridobi nadzor nad moškim. Moški pa spozna občutek z druge strani, torej, kako je biti penetriran. Njegov užitek izhaja iz stimulacije prostate, kar lahko privede do nepozabnega orgazma brez draženja penisa. Nekateri moški uživajo tudi v masturbaciji med peggingom.

Pri analni penetraciji dihaj globoko in se čim bolj sprosti, saj bo s tem prodiranje lažje.

Kaj pa ženska, kako ona ob tem doseže orgazem? Določeni strap oni imajo poseben žepek, v katerega vstaviš majhen vibrator. Ženska lahko uporablja tudi drug dodatek (vibracijske kroglice, dildo ali drug pripomoček), medtem ko nosi strap on. Ena možnost je tudi, da se draži z roko ali z vibratorjem. Obstajajo pa tudi posebni strap oni brez pasu, ki jih ženska vstavi v vagino in penetrira moškega. Del, vstavljen v vagino, poskrbi za stimulacijo njenih najbolj občutljivih predelov.

Poleg fizične zadovoljitve bistvo pegginga tiči v igri vlog. S tem, ko ženska nosi strap on, pride do preobrata vlog in dinamike moči. Ženska, ki je po navadi v podrejeni vlogi, na ta način spozna tudi drugo plat - kako je biti tisti, ki obvladuje in zagotavlja užitek. Moški pa v tej vlogi postane ranljiv in pokorjen. Preobrat vlog prinese obema partnerjema veliko psihološkega zadovoljstva.  

Pegging je pogosto tudi del BDSM igre, kjer domina s penetracijo prevzame popolno oblast nad podrejenim.

Kako začeti s pegging-om?

Pri peggingu se ponavadi zatakne na samem začetku. Ali moški nima dovolj poguma, da bi svojo željo, da ženska prodre vanj, zaupa ženski. Ali pa se ona ne opogumi, saj meni, da bi bil seks s strap onom zanj žaljiv. Vsekakor je nujno potrebno, da se pogovorita o željah, pričakovanjih, strahovih in da sta oba za to. Pegging namreč zahteva neizmerno zaupanje.

Nasvet zanj: Privajanje na analno penetracijo

Sploh, če se z analno penetracijo srečuješ prvič, priporočam, da se najprej malo poigraš sam, da ti ne bo nerodno ali čudno. Poskusi kar s prsti po zunanji strani anusa, lahko pa si omisliš tudi analni čep, kroglice ali stimulator prostate. Ne pozabi uporabiti veliko lubrikanta na vodni osnovi in po potrebi rokavice iz lateksa. Pri analni penetraciji dihaj globoko in se čim bolj sprosti, saj bo s tem prodiranje lažje.  

Poiščita pravo igračko

Če se odločata za pegging, je zelo pomembna pravilna izbira pasu. O tem smo že pisali. Pas se mora povsem prilegati telesu, saj tako omogoča popoln nadzor in s tem užitek med penetracijo. Obstajajo različni modeli strap-onov.

  • Najpogostejši je elastični pas s pritrjenim dildom. Elastični pasovi so ponavadi prilagodljivi in jih lahko nastaviš po svoji meri. Prednost takšnega pasu je, da ima vse, kar potrebujeta, ni potrebno izbirati, ali bo dildo ustrezal pasu …
  • Strap on je lahko tudi iz dveh ločenih delov, dilda in pasu. Dildo torej ni pritrjen na pas, ampak ga moraš namestiti. V ta namen se na pasu nahaja poseben obroček. Prednost takega pasu je, da lahko dilde menjaš, vendar pa moraš vedno obvezno preveriti, katera velikost (obseg) ustreza posameznemu pasu.  
  • Obstajajo tudi modeli straponov z dvema dildoma. En služi za penetracijo moškega, drugi pa je namenjen zadovoljitve ženske, ki pas nosi in ga ženska vstavi v vagino. Prednost tega pasu je, da omogoča stimulacijo tudi ženski.
  • Zaradi priljubljenosti pegginga pa so razvili tudi strap on dildo, ki ne zahteva uporabe pasu, temveč ga vstaviš v vagino, z drugim delom pa penetriraš partnerja. Tak dildo skrbi za draženje nožnice, del, ki gre v nožnico, pa se lahko tudi napihne in s tem nudi dodaten užitek, hkrati pa skrbi za bolj čvrsto namestitev. 
  • Za napredne uporabnike so na voljo patentirani kompleti s pasom in priklopnim dildom. To so bolj kvalitetni kompleti, v katerih dobiš tako pas kot komplet dildov, ki jih priklopiš na pas. Pas ima namreč poseben zatič, na katerega zatakneš dildo, komplet pa vsebuje več dildov, med katerimi lahko izbiraš.

Za začetnike naj bo umetni penis manjši, krajši in primerno zaobljen, da bo dosegel prostato. Priporočam dolžino nekje do 14 cm in premer do 4 cm. Priporočam uporabo pasu, ki že ima dildo. In vsekakor ne pozabita na vodni lubrikant. Še to: določeni modeli vibrirajo in s tem omogočijo še dodaten užitek!

Nasvet zanjo: Privajanje na dildo

Pegging je pri številnih parih prvi korak, kjer se srečajo z igro vlog in ugotovijo, kako jih le-ta vzburja. Kljub temu se večina žensk, ko si nadene strap on, počuti neugodno, neudobno in ji je nerodno ali nenavadno. Zato ti priporočam, da strap on, ko ga izbereš, preizkusiš sama. Poskusi se gibati, plesati z njim, premikaj se. Tako se boš lažje navadila nanj.

Katera poza je najbolj primerna za pegging

Priporočamo vama:

  • “doggy style”, kjer je moški na vseh štirih,
  • položaj stoje, kjer se moški nekoliko nagne naprej, zraven lahko tudi masturbira, ali
  • misijonarski, kjer moški leži na hrbtu in noge potegne k sebi na prsni koš.

Za začetnike naj bo umetni penis manjši, krajši in primerno zaobljen, da bo dosegel prostato. Priporočam dolžino nekje do 14 cm in premer do 4 cm.

Nujno uporabita lubrikant

Ker se anus ne navlaži sam, je obvezna uporaba lubrikanta. Silikonski je bolj spolzek, a če ga uporabljaš skupaj s silikonsko igračko, lahko povzroči škodo. Zato ti priporočam lubrikant na vodni osnovi ali analni lubrikant. Še en pomemben podatek - ne uporabljajta lubrikanta, ki začasno omrtviči. Zakaj ne? Da ne bi prišlo do poškodb. Začasno omrtvičenje zmanjša občutljivost analnega predela, kar pomeni, da moški ne bo čutil, če si pregroba, s tem pa ga lahko poškoduješ.

Higiena in analna igra

O analnem seksu smo že govorili. Pri vsakem analnem seksu je zelo pomembna higiena. Priporočam ti analno tuširanje, nujno pa ni. Če že govorim o tem, naj te pripravim tudi na možnost blata. Včasih se zgodi, da malce blata uide. Naj te to ne prestraši. 

Kaj pa britje? To je odvisno od vsakega posameznika. Nekateri radi okoli analne odprtine dlačice odstranijo, drugim se to ne zdi potrebno. Če se ne odločiš za britje, poskrbi za zadostno količino lubrikanta, da se izogneta neprijetnemu cukanju dlačic, saj je ta predel še posebej občutljiv.

Za čiščenje igračk priporočamo uporabo specializiranih čistil za erotične igračke in sicer tako pred uporabo kot tudi po njej.

Eva
Piše o vsem, najraje pa razbija mite in predsodke. Spolnost dojema kot umetnost. Je izjemno širokih nazorov.

Te naše vsebine zanimajo?

Prijavi se na obveščanje, da ne zamudiš novih objav!

E-novice