Veganski kondomi

Erotične igračke

Če ne jeste in ne uporabljate izdelkov živalskega izvora je prav, da uporabljate tudi take kondome. Niste vedeli, da veganski kondomi obstajajo? Potem preberite naslednji članek in izvedite več o njih.

Ponavadi težava ni le v iskanju izdelkov, ki ne vsebujejo živalskih proizvodov ampak tudi najti izdelek, ki ni bil testiran na živalih. To je eden glavnih težav pri kontracepciji za vegane, saj so tudi številne oblike hormonske kontracepcije testirane na živalih.

Zakaj uporabljati veganske kondome?

Ker so popolnoma naravni

Prvotno so bili vsi kondomi narejeni iz živalskega črevesa, najpogosteje kravjega ali ovčjega. Nekateri so še vedno enako narejeni, celo tisti iz lateksa vsebujejo kazein, ki je protein, ki ga najdemo v mleku, uporabljajo pa ga za glajenje lateksa, kar da bolj naraven občutek. Kazein pa ne predstavlja težav samo za vegane ampak za vsakogar z alergijo na mlečne izdelke. Zato so proizvajalci začeli izdelovati kondome brez kazeina in ga nadomeščati z naravnim ekstraktom, ponavadi s kakavovim maslom ali z izvlečki rastline iz družine osatov, ki lateksu daje enak učinek, torej mehkobo.

Naravne kondome najdete tudi v naši spletni trgovini:

Ne vsebujejo spermicida N-9

CondomTi kondomi prav tako ne vsebujejo spermicida nonoksinola 9, bolj znanega kot N-9, ki pa ne uničuje samo spermijev, nekatere raziskave kažejo, da povzroči mikro odrgnine na ženski vagini (od tukaj pekoč občutek, draženje in celo ponavljajoče okužbe ter vnetja po uporabi kondomov). Narejeni so iz naravnega lateksa, premazani pa z lubrikantom na vodni osnovi. Prav tako ne uporabljajo nobenih kemičnih sestavin, saj jih nadomeščajo z ekstrakti ekološko pridelanega sadja in oreščkov.

So prijazni do živali in okolja

To pomeni, da so izdelani iz lateksa, ki ga pridobivajo z občutljivim procesom in z največjim spoštovanjem okolja, brez gensko spremenjenih materialov. Prav tako že uporabljeni kondomi manj onesnažujejo okolje kot ostali. Narejeni so brez testiranja na živalih.

Ker je pomembna tudi velikost kondoma, saj je najpogostejši vzrok, da le-ta poči oz. zdrsne iz penisa ravno napačna velikost, ti kondomi prihajajo v štirih različnih velikostih in so primerni za prav vsakega.

gl_wild1010Izdelki za vegane niso tako razširjeni, tako da boste te izdelke najverjetneje lahko kupili le v spletnih trgovinah. Najbolj znan proizvajalec je avstralski Glyde, ki je tudi eden prvih, ki je veganske kondome poslal na trg. Njihovi kondomi prihajajo v različnih barvah in okusih, od vanilije do borovnice, izberete pa lahko seveda tudi prozorne z nevtralnim okusom. Ponašajo se tudi s certifikatom britanskega združenja Vegan Society in združenja PETA, ki se bori za pravice živali.

Vaginalna sluznica je zelo občutljiva, zato je prav tako kot kaj daš vase, pomembno tudi kaj naneseš nase, zato so na voljo tudi veganski lubrikanti na vodni osnovi, saj navadni lubrikanti vsebujejo snovi živalskega izvora, veganski pa jih vsebujejo samo 0,001 %. Ti lubrikanti ne vsebujejo nobenih kemikalij, prezervativov ali toksinov, so veganski, biološki in zato užitni.

Če ste do zdaj imeli težave, ko ste morali prebirati deklaracije in ugotavljati, če je katera izmed naštetih sestavin živalskega izvora, si zdaj lahko oddahnete. Izberite veganske kondome in ne boste več imeli skrbi o neželeni nosečnosti, spolno prenosljivih boleznih in kontracepcijskih izdelkih testiranih na živalih.

Veganske lubrikante in kondome lahko naročite v naši trgovini:

Urša
Njene članke najdeš v vseh kategorijah, najraje pa piše nasvete, ki popestrijo in izboljšajo seks ter poišče odgovore na vprašanja, ki te zanimajo.

Te naše vsebine zanimajo?

Prijavi se na obveščanje, da ne zamudiš novih objav!

E-novice

Preberi tudi: