Tudi s kondomi je sex lahko odličen

Erotične igračke

Zaščita med spolnimi odnosi je zelo pomembna, poleg neželjene nosečnosti z uporabo kondomov preprečite prenašanje spolno prenosljivih bolezni ter tako zaščitite tako sebe kot partnerja. Ker obstaja kar nekaj mitov o kondomih in, ker nekateri ne vedo kakšne vse kondome najdejo v ponudbi in kako izbrati pravega smo pripravili članek, ki ga morate prebrati!

Kako učinkoviti so kondomi?

Condoms in Colors

Če kondome pravilno uporabljate so zelo učinkoviti pri preprečevanju prenašanja virusa HIV in mnogih drugih spolno prenosljivih boleznih.

Do 98% učinkoviti so pri preprečevanju nosečnosti. Kondomi imajo določen rok uporabe, ki ga je treba upoštevati, tako da pred njihovo uporabo vedno preverite. Če opazite, da je kondom strgan, izgleda suh, lepljiv ali krhek ga ne uporabljajte! Shranjujte jih na temnem in suhem prostoru, nikakor pa ne npr. v avtu, kjer so izpostavljeni vročini, če jih hranite v denarnici ali torbici jih redno menjajte.

Kako izbrati pravi kondom?

V ponudbi kondomov najdemo take za vaginalni ali analni sex, različnih barv, dolžin, širin, materialov, tekstur, najdemo tudi take z različnimi okusi. Najučinkovitejši so kondomi narejeni iz lateksa ali poliuretana (plastike). Priporočamo vam, da se izogibate kondomov iz živalske kože (t.i. naravnih kondomov), ki sicer preprečujejo nosečnost, niso pa najbolj učinkoviti pri preprečevanju spolno prenosljivih bolezni.

Kondomi in lubrikanti

Kot pri seksu brez kondoma je priporočljiva uporaba lubrikantov, saj z njimi navlažite anus ali vagino in tako naredite penetracijo prijetnejšo. Uporaba lubrikanta je še posebaj priporočljiva pri kondomih brez lubrikanta.

Kondomi brez lubrikanta so primerni za oralni seks in za tiste, ki trpijo za alergijami ali občutljivostjo na maziva.

Naoljeni kondomi so taki s premazom lubrikanta na vodni ali silikonski osnovi, kar olajša penetracijo in zmanjša trenje. Lahko uporabite tudi svoj lubrikant na vodni oz. silkonski osnovi, ki ga malo dodate v notranjost kondoma, da ga lažje nadanete in pa seveda na zunanji del kondoma.

Tekstura

condoms-5-390x285Na spletnih straneh, kjer prodajajo kondome lahko vidite izraze kot so “ultra tanek”, “rebrast”, “ekstra stimulacijski”, “gladek” … Nekateri ljudje imajo raje tanjše, saj le ti omogočajo intenzivnejši občutek. Rebrasti in kondomi z različnimi izboklinami so namenjeni povečanju užitkov obeh partnerjev. Izbira strukture je odvisna le od tega kaj je všeč vam, vsi pa enako učinkovito preprečujejo nosečnost in prenašanje spolnih bolezni.

Kako izbrati pravo velikost kondoma?

Velikost kondoma igra veliko vlogo pri učinkovitosti le tega. Če je kondom prevelik, lahko med spolnim odnosom zdrne iz penisa, če je premajhen lahko poči. Če ni dovolj dolg, se lahko telesne tekočine prenesejo na partnerja. Uporaba pravilne velikost tudi zagotavlja najvišjo raven ugodja, ki je pri vsakem spolnem odnosu še kako pomemben. Pomembna pa ni le dolžina penisa ampak tudi premer. Moški, ki imajo penis debelejši od povprečja se največkrat srečajo z neprijetnostmi med spolno aktivnostjo, ker je obroč kondoma pretesen. Zato pred nakupom izmerite dolžino in širino penisa, da se izognete nakupu napačne velikosti.

Je seks s kondomi res drugačen kot brez?

condom in a woman's hand

Večina ljudi vam bo odgovorila, da je. Nekaterim je seks s kondomi boljši, saj se med lahko bolj sprostijo in ne mislijo na neželjeno nosečnost in bolezni, drugim slabši. Najpogostejši odgovor na vprašanje zakaj je slabši je ta, da s kondomi ne čutijo ničesar, vendar v ponudbi najdemo take, ki povečajo občutljivost, npr. rebrasti ali tisti zelo tanki.

Raziskava je pokazala, da kar 50% parov kondome neha uporabljati po prvem mesecu zveze, 62% pa po drugem. Ni pa vedno nujno, da je seks brez boljši, saj se z njegovo uporabo oba partnerja bolj sprostita, lahko ga uporabita za predigro, tako da vam ženska kondom natakne z usti, moški, ki imajo težave s prezgodnjo ejakulacijo jih uporabljajo, da seks traja dlje, če dodate malo lubrikanta v notranjost kondoma je užitek, po mnenju mnogih moških, veliko boljši.

Sex s kondomi je torej lahko res odličen, poiskati morate le tistega, ki vam najbolj ustreza. Če pa vas nismo prepričali in jih ne boste uporabljali pa vseeno poskrbite, da boste imeli varne spolne odnose.

Za varen seks brez skrbi poglejte široko ponudbo kondomov iz naše trgovine:

Urša
Njene članke najdeš v vseh kategorijah, najraje pa piše nasvete, ki popestrijo in izboljšajo seks ter poišče odgovore na vprašanja, ki te zanimajo.

Te naše vsebine zanimajo?

Prijavi se na obveščanje, da ne zamudiš novih objav!

E-novice