Lubrikanti 101 - katerega izbrati?

Nasveti za boljši seks

Ah, lubrikanti ... Vsi jih potrebujemo, obstaja jih nešteto, mi pa še vedno ne vemo katerega izbrati. Danes se bomo dotaknili različnih vrst lubrikantov in tako se boš končno lahko odločil, kateri je pravi zate!

Lubrikanti na vodni osnovi

Lubrikanti na vodni osnovi so najbolj prodajani, saj so najbolj vsestransko uporabni!

+ Uporabljaš jih lahko s kondomi in čisto vsemi vrstami igračk.

+ Na posteljnini in ostalih tkaninah ne puščajo madežev.

- Hitro se vpijejo v kožo, zato jih je potrebno večkrat nanašati. Prav tako se hitro in enostavno sperejo, kar pa je lahko tako plus kot minus. Odvisno, kako gledaš na to. Če bi želel lubrikant na vodni osnovi uporabljati pod vodo, potem ti to ne bo všeč.

Vsak bi moral v svoji zbirki imeti vsaj en lubrikant na vodni osnovi. Vedno pride prav in ob uporabi ti ni treba prav o ničemer posebno veliko razmišljati.

Če pa si želiš, da je lubrikant bolj odporen in še bolj gladek na otip, potem je zate primernejši silikonski!

Lubrikanti na silikonski osnovi

+ Silikonski lubrikanti se ne vpijejo v kožo, zato ponovno nanašanje skorajda ni potrebno.

+ So hipoalergeni, kar pomeni, da ne povzročajo alergijskih reakcij.

+ Silikonske lubrikante lahko uporabljaš s kondomi.

- Ne smeš jih uporabljati s silikonskimi igračkami, saj silikon v lubrikantu reagira s silikonsko površino igračk in s tem povzroči, da igračka postane lepljiva in neuporabna.

- Puščajo madeže na posteljnimi in drugih tkaninah.

To, da se ne sperejo enostavno, je spet lahko plus ali minus. Če ga želiš uporabljati pod vodo, je silikonski lubrikant idealen zate. Malo težje pa se zato sperejo (Nasvet: uporabi milo!).

Oljni lubrikanti

crisco lubrikant

Pod oljne lubrikante spadajo tudi olja, kot so kokosovo in olivno, prav tako pa v to kategorijo sodi Crisco. To je v osnovi rastlinsko olje, ki se prodaja kot olje za peko, najbolj znano pa je kot olje za fisting. Najdeš ga tudi v naši trgovini in dejansko je zelo popularno!

+ Ponovno nanašanje praktično ni potrebno, saj olje zdrži ogromno časa.

- Olje dalj časa ostane v nožnici. Če si bolj občutljiva, lahko to povzroči kakšno neprijetno vnetje. To pa seveda ni nujno! Nekateri prisegajo na kokosovo olje in z vnetji nikoli nimajo težav. Ker je odvisno od človeka do človeka, je najbolje, da preizkusiš kar sam.

- Oljni lubrikanti puščajo madeže na posteljnini in drugih tkaninah.

- NIKOLI jih ne smeš uporabljati skupaj s kondomi! Olje namreč poškoduje lateks, zato kondom hitreje poči.

Občutek med uporabo oljnega lubrikanta je na splošno zelo masten. To je spet lahko plus ali minus. Nekaterim je to všeč, drugim pač ne.

Si želiš takega z okusom?

Za konec pa si poglejmo, kaj je namen lubrikantov z okusom. Ponavadi se ti uporabljajo pri oralnem seksu, ni pa priporočljivo, da jih uporabljaš za penetracijo. Ti lubrikanti so večinoma narejeni na vodni osnovi, vsebujejo pa sladila in barvila, ki lahko dražijo nožnico.

S tem je podobno kot pri vseh drugih lubrikantih. Nekaterimi z njimi nimajo težav, spet drugi pa se jim morajo zaradi preobčutljivosti izogibati. Ko enkrat preizkusiš, boš zagotovo vedel.

Če te zanima, kakšne vrste okusov imaš na voljo, si poglej video in presodi, kateri ti bo najbolj všeč!

Če povzamemo

Poznamo lubrikante na vodni, silikonski in oljni osnovi.

Vodni lubrikanti se najhitreje vpijejo in jih moraš večkrat nanašati, uporabljaš pa jih lahko z vsemi možnimi igračkami in kondomi. Ne puščajo madežev.

Silikonski in oljni lubrikanti zdržijo dalj časa, zato je dovolj enkratno nanašanje. Na tkaninah puščajo sledi.

Silikonskega lubrikanta ne smeš uporabljati s silikonskimi igračkami.

Oljnega lubrikanta ne smeš uporabljati s kondomi iz lateksa.

Vse omenjene lubrikante in druge izdelke najdeš v naši spletni trgovini in fizičnih trgovinah v Ljubljani. Ne pozabi nam tudi slediti na družbenih omrežjih! Najdeš nas na Instagramu, Facebooku, Youtubu in Tiktoku. Prebereš pa lahko tudi ostale objave na blogu in tako izveš ogromno novega. Če imaš kakšno dilemo ali vprašanje, nam lahko pišeš na [email protected] ali pa nas pokličeš na 080 34 08 in z veseljem ti bomo pomagali!

Sara
bio_sara

Te naše vsebine zanimajo?

Prijavi se na obveščanje, da ne zamudiš novih objav!

E-novice

Preberi tudi: