8 seks dejstev, ki ne držijo!

Ljubezen in spolnost

Ko ste bili mlajši ste verjetno verjeli vse mogoče stvari, ki so vam jih naložili vaši sovrstniki. Nič ne skrbite, takih in drugačnih dejstev vsak sliši ogromno, kot npr. da lahko punca izgubi nedolžnost s tamponov. To seveda ni res! Se tudi sedaj, ko ste malo starejši občasno srečate s kakšnim delčkom dejstev, ki krožijo po mailih in spletu in niste popolnoma prepričani ali so resnični ali ne? Zato si lahko tukaj preberete nekaj od takih dejstev, ki NE držijo.

Št. #1: Moški imajo seksualni vrhunec pri 18ih, ženske pa pri 28ih letih

Čeprav je res, da moška raven testosterona pride do vrhunca okoli 18. leta pa hormoni še zdaleč niso edini faktor, ki vpliva na zmogljivost moškega v postelji. Pravzaprav so hormoni le majhen delček vaše »predstave«, ki se jo da izboljšati na več različnih načinov. Večina znanstvenikov na tem področju se tudi strinja, da ženske nimajo »predpisanega« vrhunca, tako da se ne bojte, da ste obsojeni na večno neuglašenost. Če imata težave pri usklajevanju libida, se dogovorite, da izmenično dajeta pobudo za seks, vsakih nekaj dni. Seks vsaj enkrat na teden je namreč kot vitamini za vašo zvezo. Več kot ga je, bolj si ga boste želeli, tudi če v začetku niste najbolj pri volji.

Št. #2: Vaš vibrator moškega odvrača

Ni res! Pravzaprav veliko moških na skrivaj upa, da boste na plano privlekli novega prijateljčka med naslednjim seksom. Kar 40% žensk je povedalo, da so med zabavo s svojim partnerjem že uporabile njihovo najljubšo igračko na baterije, zakaj je ne bi tudi vi? Vibrator seveda stimulira in ustvarja užitke tudi zanj, saj večini moških vibracije na pravih mestih pašejo. Če je vaš partner eden od takih, se ne bojte igrati z različnimi hitrostmi in intenzitetami vibracij, vse je odvisno od vas.

Št. #3: G-točka sploh ne obstaja!

Francoska študija je nedavno dokazala fizični obstoj te točke: ženske, ki so bile zmožne vaginalnega orgazma so imele debelejše tkivo med vagino in sečnico, če pa je ta točka res tisti magični gumb, ki daje orgazme pa je povsem odvisno od vaše občutljivosti. Ležite na hrbtu in naj vaš partner uporabi enega ali dva prsta za stimulacijo zgornjega sprednjega dela vaše vagine s premikanjem, s katerim ponavadi ponazorite »pridi sem«. Takoj boste vedeli, če ste zadeli pravo točko!

Št. #4: Moški ne morejo imeti večih orgazmov

Ideja, da ima moški v arsenalu le en »strel« je prišla iz napačne predstave, da je vrhunec isto kot ejakulacija. Čeprav je res, da ima moški fizične omejitve kako hitro lahko producira spermo, pa lahko vseeno doživi večkratne vrhunce med opravljanjem dolžnosti. Predvsem lahko to dosežete tako, da ga pripeljete karseda blizu vrhunca in nato nežno stisnete glavico penisa, da ga zadržite, da doživi orgazem brez ejakulacije. Potem se za kakšne pol minute osredotočite na božanje in poljubljanje drugih delov njegovega telesa, da se malo ohladi, vendar ne tako dolgo, da upade erekcija.

Naslednja štiri dejstva o seksu, ki absolutno ne držijo si lahko preberete v našem naslednjem članku, ostanite z nami :)

Miha
Piše o zanimivih tematikah brez obzira na predsodke in tabuje. Zanima ga predvsem vpliv seksa na družbeno socialno življenje in ti s svojim znanje z veseljem pomaga z nasveti in predlogi.

Te naše vsebine zanimajo?

Prijavi se na obveščanje, da ne zamudiš novih objav!

E-novice

Preberi tudi: