Neresnice o seksu med nosečnostjo

Nasveti za boljši seks, Ljubezen in spolnost

Ogromno moških skrbi, da ne bo šlo kaj narobe. Ne glede na to ali to pokažejo ali ne, lahko temu mirno verjamete. Vaše stanje mu je pomembno in večina moških bo med nosečnostjo z vami ravnalo, kot da ste iz porcelana in se boste razbili, če se vas dotakne. Pa temu vseeno ni tako, seks med nosečnostjo je celo priporočen.

Strah

Večina moških skrbi, da bodo s seksualno aktivnostjo med nosečnostjo poškodovali svojo partnerico ali pa celo otroka in tega si seveda noben moški ne želi. Pravzaprav po več študijah priznanih medicinskih inštitutov, večina, kar 80% moških verjame, da bi lahko seks škodil njunemu še nerojenemu otroku. Druga dva razloga zaradi katerega veliko parov ne seksa med nosečnostjo sta, da verjameta, da seks lahko povzroči prezgoden porod ali nezainteresiranost ženske in strah, da jo bo bolelo. Saj logistično gledano je strah upravičen, vendar pa strokovnjaki pravijo, da je ta strah neutemeljen. Ne glede na to, v katerem tromesečju, je seks varen in priporočen, če le ni kakšnih posebnih komplikacij. Seveda je treba v poznejši nosečnosti tudi poskrbeti, da je ženski udobno med seksom.

Da poskrbijo za udobje svoje partnerice je pripade moškemu, saj veste, že od kamene dobe moški skrbijo za svoje ženske ;). Med udobnosti in priprave seveda spada izbira položajev. Misionarski je neprimeren, saj lahko maternica pritisne na dovodno veno in upočasni dotok krvi iz spodnjega predela telesa nazaj v srce. Namesto tega se rajši odločite za stranske položaje, ki odstranijo pritisk stran od glavnih telesnih delov.

Dolžina penisa?

Pomembna tudi ni dolžina njegovega penisa. Tudi če je ogromen, maternični vrat bo preprečil dostop do fetusa tam do nekje enega meseca pred porodom, ko se začne odpirati. Pa tudi, če bi penis prodrl globlje, otroka obdaja amniotska tekočina, ki deluje kot blazina in otroku ne bi bilo nič.

V nekaterih primerih zdravniki celo priporočajo seks med nosečnostjo. Čeprav je res, da seks lahko povzroči porod, se to povečini zgodi le če je ženska že prešla njen rok za porod. Semenska tekočina vsebuje prostaglandine, ki lahko vodijo do materničnih krčenj.

Kar pa se tiče vašega libida, pa je povsem odvisno od vas. Pri nekaterih ženskah libido pade, kar je pogosto razlog za manj oziroma nič seksa med nosečnostjo. Spet pri drugih libido skoči v nebo in kar nimajo in nimajo dovolj, predvsem v začetku, po dnevih jutranje slabosti – vse je odvisno od ženske.

Ne obotavljajte se!

Dokler vam je udobno in ste pri volji ter nimate kakšnih komplikacij povezanih z nosečnostjo, lahko vašemu moškemu zagotovite, da bo vse v redu in skočite med rjuhe. Pa saj veste kaj pravijo, seks med nosečnostjo je pogosto bolj vroč in zadovoljiv kot kakšen drug ;)

Miha
Piše o zanimivih tematikah brez obzira na predsodke in tabuje. Zanima ga predvsem vpliv seksa na družbeno socialno življenje in ti s svojim znanje z veseljem pomaga z nasveti in predlogi.

Te naše vsebine zanimajo?

Prijavi se na obveščanje, da ne zamudiš novih objav!

E-novice