Vaginalne kroglice in Keglove vaje

Nasveti za boljši seks, Erotične igračke

Vaginalne kroglice znane tudi pod imeni Japonske kroglice, Ben-Wa kroglice, Venus kroglice in Geisha kroglice so namenjene ženskam, poleg užitka ob draženju pa z njihovo uporabo krepite vaginalne mišice, kar omogoča vrnitev tonusa mišicam ženskam po porodu, zadrževanje urina pri starejših ženskah, obenem pa tudi krepitev užitkov v spolnosti in bolj intenziven orgazem.

Klasične kroglice so narejene tako, da imajo v sebi še eno kroglico, ki se med gibanjem premika, kar povzroči prijeten občutek vibriranja, te so primerne za izvajanje Keglovih vaj, za večjo stimulacijo, namenjene predvsem užitku pa so na voljo tudi vibracijske kroglice.

Keglove kroglice so težje in namenjene predvsem izvajanju Keglovih vaj. Obstajajo tudi take z nastavljivimi utežmi, ki omogočajo izvajanje težjih vaj.

Kako uporabljati kroglice?

sht071purVstavljajte eno kroglico naenkrat, če jih uporabljate prvič, vam priporočamo, da začnete s klasičnimi enojnimi ali dvojnimi kroglicami in jih vstavite v ležečem položaju. Za lažje vstavljanje jih navlažite z lubrikantom.

V sebi jih najprej poskusite zadržati po 15 minut dnevno, ko pa se jih boste privadili, čas podaljšujte. Uporabljate jih lahko vsak dan, med vsakodnevnimi opravili, hojo, gledanjem televizije … Tiste najbolj pogumne jih uporabljajo tudi v javnosti, v službi, na avtobusu …

Za začetnike so priporočljive kroglice iz mehkejših materialov, kot sta silikon ali plastika, saj jih je lažje zadržati kot tiste iz kovine ali stekla.

Odstranite jih v stoječem položaju, večina kroglic je povezana z vrvico, kar omogoča lažje odstranjevanje.

Keglove vaje za ženske

Keglove vaje vključujejo stiskanje mišic medeničnega dna, ki  nadzorujejo pretok urina in krčenje vagine. Ime so dobile po ginekologu Arnoldu Keglu,ki je po dolgoletnem poslušanju pritožb pacientk ugotovil, da so bile glavni vzrok za tovrstne težave večinoma neokrepljene vaginalne mišice.

Vsakodnevno izvajanje Keglovih vaj priporočajo ginekologi in porodničarji vsem ženskam, saj se z rednim izvajanjem utrdijo mišice, kar omogoča vrnitev mišičnega tonusa ženskam po porodu,  zadrževanje urina pri starejših ženskah, hkrati pa bo ženska z delanjem vaj postala veliko bolj občutljiva na dražljaje, obenem pa bodo pomagale tudi partnerju, saj bo lahko dalj časa zadržal erekcijo. Keglove vaje ženska dela tako, da stiska mišice v vagini kot bi to naredila, če bi hotela ustaviti curek urina. S stiskanjem mišic medeničnega dna se poveča moč orgazma tudi za moške, obenem pa so vaje tudi odličen način za multiple orgazme obeh partnerjev.

Vaje naj bi vsaka ženska dnevno ponovila približno dvestokrat, njihova dobra lastnost pa je, da se jih lahko izvaja sede, stoje, med delovnim časom, med vožnjo, skratka kadarkoli in kjerkoli.

Keglove vaje tudi za moške

Keglove vaje pa niso koristne le za ženske, ampak tudi za moške kar ni toliko znano. Z izvajanem moški krepijo mišice medeničnega dna, ki podpirajo mehur in črevesje in vplivajo na spolno funkcijo, pomagajo pri zadrževanju urina in rešujejo težave s prezgodnjim izlivom.

Izvajate jih leže na hrbtu s koleni narazen, tako da za 3 sekunde stisnete mišice medeničnega dna, nato pa jih za 3 sekunde sprostite. Vaje ponovite čim večkrat vendar ne pretiravajte. Ko boste mišice utrdili, lahko poskusite vaje izvajati tudi sede ali stoje.

Širok izbor kroglic lahko najdete tudi v naši trgovini.

Urša
Njene članke najdeš v vseh kategorijah, najraje pa piše nasvete, ki popestrijo in izboljšajo seks ter poišče odgovore na vprašanja, ki te zanimajo.

Te naše vsebine zanimajo?

Prijavi se na obveščanje, da ne zamudiš novih objav!

E-novice

Preberi tudi: