Težave s prezgodnjim izlivom?

Nasveti za boljši seks

Za veliko moških prezgodnji izliv pomeni veliko težavo in močno vpliva na njihovo spolno življenje in samozavest. Z njim se je soočal eden od treh moških, najpogosteje pred 40. letom starosti. Zakaj pa sploh pride do teh težav in kako se jih uspešno rešiti ter ponovno uživati v spolnosti?

Kaj je prezgodnji izliv?

Prezgodnji izliv je nekontroliran izliv pred ali takoj po penetraciji. Zgodi se po minimalni stimulaciji in veliko prej kot si moški želi. Rezultat tega pa je nezadovoljujoč spolni odnos za oba partnerja. Je najbolj pogosta moška spolna težava s katero se sooča veliko moških, znanstveniki ugotavljajo, da je na neki točki v življenju prizadela vsakega moškega, seveda pa pri različnih moških traja različno dolgo. Če se pojavi enkrat ali le nekajkrat ni razloga za skrb, če pa se vam dogaja pogosto morate poiskati pomoč in težavo odpraviti, saj lahko te težave vodijo v druge težave, kot so depresija, stres in izogibanje partnerju ter spolnim odnosom kar močno vpliva na odnos.

Najpogostejši vzroki

pg-common-causes-of-situational-ed-01-fullVečina primerov prezgodnje ejakulacije nima jasnega vzroka. Z leti spolnih izkušenj se moški pogosto naučijo zadržati orgazem. Prezgodnja ejakulacija se lahko pojavi z novim partnerjem, lahko samo v nekaterih spolnih položajih ali če je od zadnje ejakulacije minilo veliko časa. Lahko jo povzročijo tudi psihološki faktorji, kot so anksioznost, občutek krivde ali depresija. V nekaterih primerih je lahko zdravstvenega izvora kot posledica hormonskih težav, poškodb ali stranski učinek nekaterih zdravil.

Simptomi

Simptom je prezgodnja ejakulacija pred ali takoj po penetraciji, po minimalni stimulaciji. Če prej s tem niste imeli težav in se prezgodnji izliv zgodi nekontrolirano, poiščite pomoč pri zdravniku.

Diagnoza

Vaš zdravnik bo diagnozo postavil po posvetu o vašem spolnem življenju in popolnem pregledu, da bo ugotovil kakšno je vaše fizično stanje, prav tako bo morda želel govoriti z vašim partnerjem in naredil laboratorijske teste, ki bodo potrdili ali ovrgli sum zdravstvenih težav.

Zdravljenje

V večini primerov težave izginejo same od sebe, predvsem v primerih, ko je prezgodnji izliv posledica stresa. Z vadbo sprostitvenih tehnik in globokim dihanjem lahko zadržite orgazem in se ga naučite kontrolirati – to naredite tako, da z masturbiranjem prenehate tik pred orgazmom, nato pa ponovno nadaljujete, tako se boste naučili kdaj in kako orgazem zadržati. Prav tako lahko težave omilite in preprečite s prenehanjem uporabe alkohola, tobaka in prepovedanih drog.

Pri zdravljenju oz. odpravljanju prezgodnjega izliva vam lahko pomaga tudi partnerica, in sicer z novimi tehnikami. Naučiti se morate prepoznati in nadzorovati občutke, ki vodijo do ejakulacije, komunicirati s parterjem, da upočasni ali preneha s stimulacijo, poskusite tudi s kondomom, ki bo stimulacijo zmanjšal, ali zamenjajte položaj.

Sprej za zakasnitev orgazma Sprej za zakasnitev orgazma

Pomagajo vam lahko tudi Keglove vaje, ja, tudi za moške so zelo priporočljive, čeprav jih večina sploh ne pozna. Kako jih izvajati? Preberite tukaj.

Poskusite tudi s kremami in geli za zakasnitev orgazma, ki na živčni sistem delujejo sproščujoče in pomirjujoče, to na naraven način oslabi spolne dražljaje in zmanjša občutljivost penisa, posledica pa je kasnejši orgazem.

Moški, ki lahko zadrži svoj orgazem, prispeva k boljši spolni izkušnji svojega partnerja. Ko ženska ve, da njen partner lahko preloži svoj izliv, se bo počutila veliko bolj sproščeno, seks pa bo za oba postal veliko bolj zadovoljujoč.

Težave v spolnosti so zelo pogoste, poleg prezgodnjega izliva so tu tudi težave z erekcijo in premajhnim penisom o čemer smo že pisali, članke pa najdete spodaj, prav tako si spodaj lahko ogledate izdelke za zakasnitev orgazma.

Urša
Njene članke najdeš v vseh kategorijah, najraje pa piše nasvete, ki popestrijo in izboljšajo seks ter poišče odgovore na vprašanja, ki te zanimajo.

Te naše vsebine zanimajo?

Prijavi se na obveščanje, da ne zamudiš novih objav!

E-novice

Preberi tudi: