Obročki za penis – zakaj jih uporabljati?

Erotične igračke

Obročki za penis so ena izmed najbolj preprostih sex igračk, ki ne samo, da vam omogoča daljšo in tršo erekcijo, prinesejo vam tudi veliko užitka – sploh tisti vibracijski. Če jih še niste uporabljali preberite članek in ugotovite kako jih lahko uporabljate, med kakšnimi lahko izbirate in kako sploh pomagajo.

Kako delujejo?

Velikokrat lahko slišite, da obročki za penis pomagajo pri daljši in trši erekciji. Ampak kako to naredi majhen obroček? Ko ga namestite na penis, omogoča pretok krvi v penis, ne pa iz njega. Preprosto povedano - ker kri omogoča, da je vaš penis trd, je stalna kri v njem, ki ne more nikamor odtekati, razlog, za tršo in dlje časa trajajočo erekcijo. Penis bo malo večji, žile bolj poudarjene, lahko postane tudi malo bolj rdeč kot običajno. Pomembno je opozoriti, da obročka ne smete nositi predolgo, priporočljivo je, da ga snamete po pol ure in tako spet omogočite normalen pretok krvi.

Kako jih uporabljati?

0690-21-bxSo zelo enostavni za uporabo. Obroček mora biti tesen, vendar ne tako, da povzroča neugodje ali celo bolečino. Začnite tako, da na notranjost obročka nanesete malo lubrikanta, saj ga boste tako lažje nadeli. Namestite ga, ko penis še ni v erekciji, tako da ga potisnete čez glavico do konca penisa. Med erekcijo bo obroček postal tesnejši.

Na enak način namestite tudi obroček za penis in moda, le da pri tem obroček najprej namestite čez moda in nato čez penis, to naredite tako, da čez obroček najprej potisnete moda, nato pa upognete glavico penisa in skozi obroček potisnete še tega. Če imate pri tem težave, uporabite lubrikant in ga nanesite na obroček, moda in penis.

Seveda je pomembno, da izberete pravo velikost. Če opazite odtise obročka, kjer ste ga namestili, pomeni, da je preozek za vas, zato ga odstranite in ga ne uporabljajte več, ampak kupite novega, večjega in iz mehkejšega materiala.

Kako izbrati pravo velikost?

Mere, ki so navedene na obročkih so premeri, torej dolžina od ene do druge strani znotraj obročka. Vi potrebujete takega, ki ima manjše mere kot vaš penis, saj vam bo tak zagotovil primerno tesnost. Večina obročkov je prilagodljivih, tako da velikosti in tesnost lahko sami prilagajate, vendar, da boste prepričani, da vam bo velikost zares ustrezati morate ugotoviti obseg vašega penisa in mod.

cock-ring-measure-2Izmeriti se morate med erekcijo, izmerite se čisto pri korenu penisa, tako da merski trak namestite okoli penisa, tako boste dobili obseg, da dobite premer obročka primeren za vaš penis, morate dobljen obseg deliti s 3,14. To pomeni, da če je npr. vaš obseg 102 mm, je za vas primeren obroček velikosti 32 mm, več mer pa si lahko pogledate v spodnji tabeli.

Obseg penisa Primeren obroček
140 mm 45 mm
152 mm 48 mm
165 mm 51 mm
172 mm 54 mm
178 mm 57 mm

cock-ring-measure-1Na enak način izmerite obseg penisa in mod. Merski trak namestite okoli penisa in mod, kar najbližje telesu. Tudi tukaj dobite obseg, ki ga morate deliti s 3,14, da dobite velikost, ki je primerna za vas.

Če bo to vaš prvi obroček in oklevate med dvema velikostma, izberite večjo.

Ko boste vedeli katero velikost kupiti, je čas za nakupovanje in odločanje kakšen obroček si boste privoščili. Za začetnike niso priporočljivi kovinski, saj so bolj tesni, zato raje izberite kakšnega iz mehkejšega materiala, saj kovinskega ne boste mogli hitro odstraniti v primeru, da vam bo pretesen.

Vrste obročkov

Obstaja več vrst obročkov, poleg navadnih in tistih za penis in moda, so na voljo tudi vibracijski, ki povečajo stimulacijo in nudijo užitek tudi vašemu partnerju. Če je partnerici všeč vibrirajoč občutek vašega penisa, si lahko omislita tudi rabbit obroček, ki je podoben rabbit vibratorju, torej poleg tega, da vibrira, stimulira tudi klitoris, kar nudi še dodaten užitek.

Zdaj je na vas samo to, da izberete svojega najljubšega in uživate!

Urša
Njene članke najdeš v vseh kategorijah, najraje pa piše nasvete, ki popestrijo in izboljšajo seks ter poišče odgovore na vprašanja, ki te zanimajo.

Te naše vsebine zanimajo?

Prijavi se na obveščanje, da ne zamudiš novih objav!

E-novice