Analne kroglice: kako jih uporabljati in kako delujejo – vodič za začetnike

Erotične igračke

Kaj so analne kroglice in kako jih sploh uporabljam? To je vprašanje, ki ga slišim velikokrat. Verjemi, da nisi edini, ki se mu je porajalo to vprašanje. In nanj ti lahko ponudim odgovor! Analne kroglice so čudovit način, s katerim lahko začetniki začnejo eksperimentirati z analnimi igricami. Gladke analne kroglice so narejene za počasno, nežno vstavljanje v anus.

Eno po eno, tako hitro kot si ti želiš in toliko analnih kroglic, kolikor hočeš. Tako svojemu telesu postopno daš možnost, da se na občutek kroglic v anusu navadi. Z vstavljanjem nikakor ne smeš hiteti saj moraš najprej ugotoviti, če ti tovrstna stimulacija ustreza.

Kako uporabljati analne kroglice?

Kroglice lahko vstaviš sam/a ali pa ti pri tem pomaga tvoj partner. Dobre občutke kroglice zbujajo tako v moških kot ženskah. Je pa taka stimulacija za moške lahko veliko močnejša, saj kroglice stimulirajo prostato, to pa vodi do intenzivnih orgazmov.

Kako se analne kroglice občutijo?

Kako se jih čuti? No, veliko ljudi čuti občutek polnosti in raztezanja, ki je rezultat vstavitve analnih kroglic znotraj telesa. Nekateri jih poleg solo stimulacije uporabljajo tudi med spolnim odnosom ali drugimi seks igricami.

Večina uporabnikov pa se strinja, da je največje doživetje, najbolj uživaški občutek, ki ga lahko imate, ko kroglice potegnete iz telesa. Bodisi to storijo, ko se približujejo orgazmu ali med njim. Občutek, ko kroglice eno po eno pridejo iz mišice zapiralke lahko poveča ali te pripelje do norega orgazma.

Kako kupiti prave analne kroglice?

Analne kroglice pridejo v dveh glavnih oblikah: trde plastične, steklene ali kovinske kroglice na vrvici ali kot več manjših kroglic pritrjenih na fleksibilno paličico. Najbolje se je izogniti najbolj poceni kroglicam na vrvici, saj je najlonska vrvica, ki jih drži skupaj težka za čiščenje.

Za začetnike so gotovo najboljše tiste, ki so bolj povezane kot na paličici. Vzemi varianto kroglic, ki imajo zanko ali obroček na koncu, da se jih najlažje in najbolj varno izvleče.

Kako analne kroglice delujejo?

Večina setov kroglic se začne z manjšo kroglico na konici, potem pa postajajo čedalje večje. Tako dovoljujejo postopno povečevanje užitka pri vstavljanju širših in daljših kroglic.

Obstajajo pa tudi take, ki so postavljene obratno: torej so večje kroglice na začetku, manjše pa na koncu. To ustvari nekakšen "crescendo" občutek, ko jih povlečeš iz anusa, saj bo največja kroglica izstopila zadnja.

Dobijo se tudi res ogromne analne kroglice, vendar so te namenjene le bolj izkušenim uporabnikom. Tudi, če si navdušen začetnik ne priporočam nakupa velikih krogli. Če se ti nekaj zdi preveliko, potem to zagotovo tudi bo. Glavno pravilo analnih igric je: počasi in varno.

Vedno uporabljaj le igračke, ki so posebej narejene za analno uporabo. Nikakor ne druge, improvizirane stvari. Plastične ogrlice in zapestnice (ja, tudi do sem na žalost že slišala) NISO primerne za vstavljanje v tvojo analno odprtino. Lahko namreč opraskajo, stisnejo ali drugače poškodujejo stene tvojega anusa in povzročijo razpoke in razjede, lahko pa se tudi strgajo in jih lahko odstraniš samo z zdravniško pomočjo. Nihče si ne želi karkoli od tega, verjemi mi. Uporabljaj samo varne, posebej izdelane pripomočke za seks.

Uporaba analnih kroglic

Ne uporabljaj analnih kroglic, ko te tišči na stranišče. Pred uporabo se umij, lahko uporabiš tudi klistir. Najboljši čas za igranje je takoj po tuširanju, ko si sveža, ogreta in pomirjena.

Eksperimentiraj najprej sam/a, preden vključiš še partnerja. Tako se lahko navadiš na občutek, ki ga analne kroglice ponujajo in sam/a določiš, kje je tvoja meja glede števila in velikosti kroglic.

100% nujna je uporaba lubrikanta. Lubrikant pri analnem seksu je neverjetno pomembna stvar. Anus namreč ne proizvaja svojega naravnega lubrikanta, kot ga ustvarja vagina. Nanesi zadostno količino lubrikanta tako na svojo analno odprtino, kot na same kroglice. Tudi med vstavljanjem se ne boj dodajati lubrikanta, če misliš, da ga potrebuješ še več. Najboljši so seveda specializirani analni lubrikanti – ti so izdelani tako da trajajo dlje in so bolj gosti od klasičnih vaginalnih lubrikantov. Najlažji za čiščenje so tisti na vodni osnovi, medtem ko silikonski zagotovijo gladko drsenje dlje časa (vendar kot vedno: silikonski lubrikant in silikonske igračke ne grejo skupaj, saj reagirajo med sabo in se lahko uničijo).

Ne priporočam uporabe lubrikantov s sestavinami, ki zmanjšajo čutenje oz. otopijo receptorje. Sicer naj bi analni seks naredili manj boleč, vendar če si sproščen/a in jih uporabljaš pravilno uživanje z analnimi kroglicami ni čisto nič boleče. Če te boli, je to znak, da nekaj ne delaš prav in bi bilo bolje, da se ustaviš. Dobro je tudi, da hitro začutiš, če je kje težava in če uporabiš tak lubrikant se bo to zgodilo kasneje.

Kako vstaviti analne kroglice?

Kroglice moraš vstavljati počasi, tako bo občutek boljši, hkrati pa boš imel/a tudi več nadzora nad njimi. Torej, glavno pravilo je: ENO PO ENO in počasi.

Enako jih tudi odstranjuj. Niti ti, niti tvoj partner ne sme kroglic potegniti ven, kot da so nadležen obliž, ki se ga najlažje znebiš s hitrim, močnim potegom. Odstranjujta jih počasi, po nekajkratni uporabi pa boš sam/a ugotovil/a kdaj in na kakšen način ti najbolj ustreza.

Na koncu naj poudarim še to: Higiena je izredno pomembna pri vsakem spolnem odnusu, še posebej pri analnem. Ko končaš z igranjem, dobro očisti kroglice s čistilom za erotične igračke. Istih kroglic ni priporočljivo uporabljati analno in vaginalno. Če pa jih vseeno želiš uporabiti za vaginalno stimulacijo jih prej dobro očisti, nikakor jih ne smeš med spolnim odnosom prestavljati iz analne v vaginalno odprtino! Uporabiš lahko tudi kondom, tako da ga namestiš čez kroglice – ne bo zmanjšal ugodja, bodo pa na koncu lažje za očistiti ;)

Po uživanju pa ne pozabi tudi na svojo higieno.

Če te zanima še več, si lahko to prebereš tukaj: Wikipedia in YouTube (ENG).

Miha
Piše o zanimivih tematikah brez obzira na predsodke in tabuje. Zanima ga predvsem vpliv seksa na družbeno socialno življenje in ti s svojim znanje z veseljem pomaga z nasveti in predlogi.

Te naše vsebine zanimajo?

Prijavi se na obveščanje, da ne zamudiš novih objav!

E-novice