V nakupovalni košarici nimate nobenega izdelka.
Menu

Analne kroglice: kako jih uporabljati in kako delujejo – vodič za začetnike

analne kroglice

Kaj so analne kroglice in kako jih sploh uporabljam? To je vprašanje, ki ga slišim velikokrat. Verjemi, da nisi edini, ki se mu je porajalo to vprašanje. In nanj ti lahko ponudim odgovor! Analne kroglice so čudovit način, s katerim lahko začetniki začnejo eksperimentirati z analnimi igricami. Gladke analne kroglice so narejene za počasno, nežno vstavljanje v anus.

Eno po eno, tako hitro kot si ti želiš in toliko analnih kroglic, kolikor hočeš. Tako svojemu telesu postopno daš šanso, da se na občutek kroglic v anusu navadi. Proces vstavljanja kroglic gotovo ni enak požrešnemu goltanju.

Kako uporabljati analne kroglice?

Kroglice lahko vstaviš sam/a ali pa ti pri tem pomaga tvoj partner. Dobre občutke kroglice zbujajo tako v moških kot ženskah. Je pa taka stimulacija za moške lahko veliko močnejša, saj imajo moški prostato tam blizu.

Kako se analne kroglice občutijo?

Kako se jih čuti? No, veliko ljudi čuti občutek polnosti in raztezanja, ki je rezultat vstavitve analnih kroglic znotraj telesa. Nekateri jih poleg solo stimulacije uporabljajo tudi med spolnim odnosom ali drugimi seks igricami.

Večina uporabnikov pa se strinja, da je največje doživetje, najbolj uživaški občutek, ki ga lahko imate, ko kroglice potegnete iz telesa. Bodisi to storijo, ko se približujejo orgazmu ali ravno takrat, ko jim pride. Občutek, ko kroglice eno po eno pridejo iz mišice zapiralke lahko poveča ali te pripelje do norega orgazma.

Kako kupiti prave analne kroglice?

Analne kroglice pridejo v dveh glavnih oblikah: trde plastične, steklene ali kovinske kroglice na vrvici ali kot več manjših kroglic pritrjenih na fleksibilno paličico. Najbolje se je izogniti najbolj poceni kroglicam na vrvici, saj je najlonska vrvica, ki jih drži skupaj težka za očistiti.

Za začetnike so gotovo najboljše tiste, ki so bolj povezane kot na paličici. Vzemi varianto kroglic, ki imajo zanko ali obroček na koncu, da se jih najlažje in najbolj varno izvleče.

Kako analne kroglice delujejo?

Večina setov kroglic se začne z manjšo kroglico na konici, potem pa postajajo čedalje večje. Tako dovoljujejo postopno povečevanje užitka pri vstavljanju širših in daljših kroglic.

Obstajajo pa tudi take, ki so postavljene obratno: torej so večje kroglice na začetku, manjše pa na koncu. To ustvari nekakšen "crescendo" občutek, ko jih povlečeš iz anusa, saj bo največja kroglica izstopila zadnja.

Dobijo se tudi res ogromne analne kroglice, vendar so tiste namenjene le bolj izkušenim uporabnikom. Tudi, če si navdušen začetnik ne priporočam nakupa velikih kroglic, s katerimi bi se lahko skoraj igralo že košarko :). Če se ti nekaj zdi preveliko, potem to zagotovo tudi bo. Glavno pravilo analnih igric je: počasi in varno.

Analne kroglice niso tip nakita. Zato nikakor ne nadomesti pravih seks igrač z drugimi, improviziranimi stvarmi. Plastične ogrlice in zapestnice (ja, tudi do sem na žalost že slišala) NISO primerne za vstavljanje v tvojo analno odprtino. Lahko namreč spraskajo, stisnejo ali drugače poškodujejo stene tvojega anusa in povzročijo razpoke in razjede. Ali pa se zlomijo ali strgajo in ostaneš s polno ritjo kroglic. Nihče si ne želi karkoli od tega, verjemi mi. Uporabljaj samo varne, posebej izdelane pripomočke za seks.

Uporaba analnih kroglic

Ne uporabljaj analnih kroglic, kot te tišči na stranišče. Prepričaj se, da se umiješ in da se počutiš samozavestno – najbolje takoj po tuširanju, ko si sveža, ogreta in pomirjena. Takrat je najboljši čas za igranje.

Eksperimentiraj najprej sam/a, preden vključiš še partnerja. Tako se lahko navadiš na občutek, ki ga analne kroglice ponujajo in sam določiš, kje je tvoja meja glede števila in velikosti kroglic.

100% nujna je uporaba lubrikanta. Lubrikant pri analnem seksu je neverjetno pomembna stvar. Anus namreč ne proizvaja svojega naravnega lubrikanta, kot ga ustvarja vagina. Nanesi dobro dozo lubrikanta tako na svojo analno odprtino, kot na same kroglice. In med vstavljanjem se ne boj dodajati lubrikanta, če misliš, da ga potrebuješ še več. Najboljši so seveda specializirani analni lubrikanti – ti so izdelani tako da trajajo dlje in so bolj gosti od klasičnih vaginalnih lubrikantov. Najlažje za oprati so tisti na bazi vode, medtem ko silikonski zagotovijo gladko drsenje dlje časa (vendar kot vedno: silikonski lubrikant in silikonske igračke ne grejo skupaj, saj reagirajo med sabo in se lahko uničijo).

Ne priporočam uporabe lubrikantov s sestavinami, ki zmanjšajo čutenje oz. otopijo receptorje. Sicer naj bi analni seks naredili manj boleč, vendar če si relaksiran in jih uporabljaš pravilno ne bi smele analne kroglice nič boleti. Zato, če te boli, je to znak, da nekaj ne delaš prav in bi bilo bolje, da se ustaviš. Dobro je tudi, da hitro začutiš, če je kje težava in če uporabiš tak lubrikant se bo to zgodilo kasneje.

Kako vstaviti analne kroglice?

Veš kako je, ko se pelješ po zgužvani cesti čez center, pa se nekdo pelje še ekstra počasi, za njim pa se dela kilometerska kolona? Tako počasi hočeš ti vstavljati tudi kroglice. ENO PO ENO in počasi.

Enako morajo iti tudi ven. Niti ti, niti tvoj partner ne sme kroglic potegniti ven, kot da so nadležen obliž, ki se ga najlažje znebiš s hitrim, močnim potegom. Počasi, gladko in s konstantno hitrostjo se jih izvleče, tako da si ne boš raztrgal svoje riti.

Na koncu naj poudarim še to: Higiena je izredno pomembna pri kakršnemkoli analnem seksu! Ko končaš z igranjem, dobro očisti kroglice s čistilom za erotične igračke. Analne kroglice tudi drži stran od vagine. Uporabiš lahko tudi kondom, tako da ga namestiš čez kroglice – ne bo zmanjšal ugodja, bodo pa na koncu lažje za očistiti ;)

Ker se boš sploh pomladi in poleti vmes tudi dobro natelovadil, je dobro da tudi sebe še enkrat dobro umiješ po uporabi.

Če te zanima še več, si lahko to prebereš tukaj: Wikipedia in YouTube (ENG).

Te naše vsebine zanimajo?

Prijavi se na obveščanje, da ne zamudiš novih objav!

Preberi tudi:

Želiš popust?

Prihrani pri nakupu na SvetUžitka. Prijavi se in prejmi bon za popust, ki ga lahko izkoristiš že danes. Ne zamudi te enkratne priložnosti!

Z vpisom emaila se strinjate s splošnimi pogoji.

Discount code

Potrebuješ pomoč?