Čep za penis - kaj to je in kako ga uporabiti?

Erotične igračke

Mogoče se sliši malce nenavadno, priznam. Verjetno razmišljaš "le zakaj bi nekaj vtaknil v penis", kajne? Vendar pa so čepi za penis zelo popularni v zadnjem času. Zakaj? Čemu je čep za penis namenjen? Vse to izveš spodaj.

Kaj je čep za penis?

Čep za penis je stimulacijski pripomoček za moške, ki ga vstaviš v odprtino penisa. Njegov primarni namen je prav stimulacija, saj veliko moških občutek nošenja čepa opišejo kot orgazem od znotraj navzven. Med uporabo čepa je penis bolj občutljiv, erekcije pa trše in orgazmi močnejši.

Obstaja veliko različnih oblik, najbolj običajen je čep za penis, ki je gladek in kovinski. Na voljo pa so tudi rebrasti in taki z obročkom, ki ga namestiš tik pod glavico penisa . Obroček čep zadrži na mestu, hkrati pa še dodatno poveča občutljivost.

Zelo pomembno je, da izbereš pravi čep zase. Če ga še nikoli nisi uporabil, se pozanimaj kateri so najbolj primerni za začetnike. Izberi takega z izvlecnim obročkom, ki preprečuje, da bi čep zdrsnil pregloboko in omogoča hitro ter enostavno odstranjevanje.

To je najboljši način za začetek uporabe čepov, saj prava oblika in dobro prileganje zagotavljata ne le najboljše in najvarnejše izkušnje, ampak ti pomagata tudi pri navajanju na nov občutek in ugotavljanju ali je tovrstno igranje nekaj v čemer zares uživaš. Kako izbrati pravo velikost si lahko prebereš spodaj.

Oblike čepov za penis

rebrast-cep-za-penis-z-biserckom

Na voljo so v različnih velikostih in debelinah. Prva stvar, ki jo moraš preveriti, je, kako dobro je izdelan izdelek. Te igrače morajo biti skrbno načrtovane, da omogočajo varno uretralno igro. Čepi za penis imajo običajno krivine, teksturo ali celo koničaste konice, vendar mora biti sam design primeren za moško anatomijo, ki omogoča varno igro. Čepi so dobro oblikovani, če omogočajo varno vstavljanje. Prepričaj se, da je konica gladka in narejena iz debele kovine, da ob vstavitvi ne poškoduje sečnega zidu.

Nekateri čepi so polni, medtem ko so drugi votli, kar omogoča pretok urina in sperme – te lahko nosiš dlje časa, saj jih pred uriniranjem ni potrebno odstraniti.

Še ena stvar, ki jo moraš upoštevati je ta kako čep zadržati na mestu. Kot začetnik boš za to potreboval nekaj prakse, zato izberi ožji čep.

Izbira velikosti

Za začetnike so najboljša izbira gladki, ožji in trši čepi. Na začetku čepa verjetno ne boš mogel imeti dolgo vstavljenega, s čimer ni nič narobe, saj se moraš na nove občutke navaditi.

Seveda je pomembna tudi debelina čepa. Na voljo so posebni čepi, namenjeni prav začetnikom. Na splošno je gladek, tanjši (ni debelejši od 6 mm – 7 mm) in krajši čep za penis (ni daljši od 38 mm – 50 mm) najboljša izbira za začetnike. Ne prehitevaj in ne poskušaj z daljšimi in debelejšimi, dokler se popolnoma ne navadiš na manjše.

kako-uporabiti-cep-za-penisKako uporabiti čep za penis?

Zelo pomembno je, da ga vstaviš zelo počasi, tako da se sečnica počasi raztegne. Pred uporabo skrbno očisti tako čep kot penis! Prav tako ne smeš pozabiti na lubrikant. Penis naj bo med vstavljanjem mehek, saj je vstavljanje lažje kot med erekcijo.

Z eno roko primi penis in počasi začni z vstavljanjem. Če bo čep vstavljala druga oseba, naj naredi isto. Med vstavljanjem poskusi biti kar se le da sproščen. Tvoje uretralne mišice bodo poskusile čep potisniti ven, najbolje je, da mišice kar se le da sprostiš in pustiš, da teža čepa, tega potegne v sečnico. Pomaga ti lahko tudi gravitacija, zato naj bo penis med vstavljanjem obrnjen navzdol.

Ko je čep vstavljen se prepričaj, da se počutiš udobno. Nežno se dotakni penisa, da ugotoviš kakšen je občutek. Nekateri moški uživajo, ko čep premikajo v penis in nazaj ven, drugim pa najbolj ustreza, da je čep vstavljen, medtem ko masturbirajo. Kaj najbolj ustreza tebi, boš moral ugotoviti sam.

Po prvi izkušnji lahko začneš dodatno eksperimentirati z rebrastimi, daljšimi in debelejšimi čepi. Najboljša izbira je komplet čepov, kjer so v kompletu na voljo čepi različnih velikosti.

Varnostni nasveti

Za konec imamo zate še nekaj varnostnih nasvetov, ki jih moraš upoštevati za najboljšo in najvarnejšo izkušnjo:

  • Vedno uporabi čepe za penis. Nikoli ne vstavljaj drugih izdelkov, ki niso namenjeni vstavljanju v penis.

  • Če si začetnik uporabi manjše in tanjše čepe, z okroglo, zoženo konico.

  • Pred uporabo vedno razkuži čepi in penis, kovinski čep lahko razkužiš v vreli vodi in pusti, da vre 5 minut. Pred vstavljanjem razkuži tudi roke.

  • Vedno uporabi sterilni lubrikant, nikoli sline!

  • Začni počasi. Tvoj penis se mora navaditi na nove občutke raztezanja. Čepa nikoli ne vstavljaj na silo.

  • Sprosti se. Če boš sproščen bo vstavljanje lažje, občutki pa veliko boljši.

  • Če uporabljaš zakrivljene čepe, pred odstranjevanjem počakaj, da erekcija uplahne.

  • Čepe, ki niso votli, pred ejakulacijo vedno izvleci!

Urša
Njene članke najdeš v vseh kategorijah, najraje pa piše nasvete, ki popestrijo in izboljšajo seks ter poišče odgovore na vprašanja, ki te zanimajo.

Te naše vsebine zanimajo?

Prijavi se na obveščanje, da ne zamudiš novih objav!

E-novice