Lubrikanti - Vse kar morate vedeti o njih 1. del

Erotične igračke

Če se za erotične igrače lažje odločamo, zahvala gre njihovim razvrstitvam, je izbrati pravi lubrikant že malo težje, tudi za najbolj izkušene. Branje opisov je dolgotrajno in vsi tisti seznami formul organske in neorganske kemije nam lahko delajo preglavice, še posebno angleško negovorečim. Na vodni osnovi, silikonski osnovi, na oljni osnovi, na osnovi nafte ... kaj za vraga??

Upamo, da vam bo v nadaljevanju članek z osnovnimi smernicami pomagal pri izbiri dobrega lubrikanta.

Poleg tega, da lubrikanti naredijo vaša samozadovoljevanja in erotične igrače bolj realistične, naredijo tudi trenja manj groba. Čeprav naša telesa proizvajajo lastne »ljubezenske tekočine«, včasih pri tem porabijo preveč časa ali pa količina ne zadošča. Lubrikanti na vodni osnovi in silikonski osnovi so idealna naravna pomoč za vaše ljubezenske igre, kot dodatek k vašim osebnim »tekočinam ljubezni«. Danes so lubrikanti na voljo v različnih barvah in okusih in vam dopuščajo, da vsakič eksperimentirate.

Prvo kar morate storiti je poskusiti ugotoviti za kaj potrebujete lubrikant? Ali ga boste uporabljali za seks igrače, solo igre ali za odnos s svojim partnerjem? Ali ga boste uporabljate v vaši spalnici ali v kopalnici? Ali je za vaginalno penetracijo? Ali je za analno zabavo? Mogoče samozadovoljevanje? Kakorkoli že, ko ste našli odgovor na vse to, ste na pol poti iskanja lubrikanta, ki ga potrebujete.

Lubrikanti na vodni osnovi (topni v vodi)

Gostota vodnih lubrikantov je veliko manjša od oljnih lubrikantov, vendar je njihova prednost univerzalnost uporabe. Lahko gredo z vsemi vrstami spolnih igrač, ne glede na to, ali gre za igrače iz lateksa ali silikona, in za vse vrste spolnih iger, masturbacijo, analno ali vaginalno predigro. Veliko različnih lubrikantov na vodni osnovi je izdelanih iz različnih barv in okusov, samo da so bolj privlačni za potrošnike. V primeru, da iščete univerzalni lubrikant, ki je sprejemljiv za vse namene: uporabo spolnih igračk, spolni odnos, vaginalne in analne masturbacije, si je vsekakor treba izbrati na vodi osnovan lubrikant.

Kljub temu, da so nekateri obogateni z lepim vonjem in celo okusom, aromo in da med sestavinami najdete sladkor, pa lahko le-ti z lahkoto vplivajo na pH nožnice ženske in jo naredijo manj odporno na okužbe in bakterije. Ne pozabite, da se ti lubrikanti, ki imajo močan okus sadja, kot so kivi ali jagode, uporabljajo le za na kožo in ne genitalije. Vseeno pa obstajajo izjeme med na vodi osnovanimi lubrikanti, ki so namenjeni penetraciji. Gun Oil - H2O za vse vrste seks igric, tudi analno zabavo in igro s spolnimi igračami, Moist Anal Lubrikant za čudovite trenutke analne igre in CoolMann Anal Gel ki je namenjen... vi že veste najbolje.

Silikonski lubrikanti

Ti lubrikanti trajajo dlje kot lubrikanti na vodni osnovi in jih lahko varno uporabljate s kondomi in drugimi izdelki iz latexa. Tekstura je drugačna, kot pri lubrikantih na vodni osnovi in ravno zato jih imajo nekateri ljudje raje. Silikonski lubrikanti se lahko uporabljajo za seks v in okoli vode. Vendar pa običajno nimajo dobrega okusa. Silikonski lubrikanti se lahko malo bolj težko izperejo in nekatere ženske opažajo neprijetno vaginalno draženje, če ne sperejo silikonske izdelke takoj po spolnem odnosu. Prav tako ne pozabite, da te lubrikante naj ne bi uporabljali skupaj s silikonskimi igračami, saj se le-ti vežejo na igrače, kar povzroča neugodje.

Lubrikanti na oljni osnovi (izdelani iz naravnih sestavin)

Sem ponavadi štejemo izdelke, kot so otroška olja, mineralna olja, rastlinska olja in kreme. Najprej je treba omeniti njihove naravne sestavine, kot so oreški, olja ali rastlinska olja. Te so kot nalašč za moške in ženske masturbacije in tudi analno igro. Čeprav so vsi varni za penetracijo in je dejstvo, da se številnim ženskam zdijo manj razdražljivi, je njihova glavna slabost, da puščajo madeže na tkaninah, ki jih je na koncu težko odstraniti. Še ena slabost lubrikantov na oljni osnovi je ta, da jih ne smemo uporabljati skupaj z latex izdelki, kot so diafragme in kondomi, saj zmanjšajo učinkovitost tudi za 90%. To znatno poveča možnost da se bodo kondomi strgali ali pa puščali, kar vas še dodatno izpostavlja nevarnosti nezaželene nosečnosti ali spolno prenosljivih bolezni!!

Medtem ko lahko lubrikanti dramatično izboljšajo ljubljenja za nekatere ljudi, vas opozarjamo, da lahko nekateri vsebujejo sestavine, ki so mogoče preveč agresivni za občutljivo kožo. Uporabljajte lubrikante skrbno in prenehajte z uporabo katerega koli izdelka, ki povzroča draženje kože. Še najbolj pomembno pa je, da se vsakič pred nakupom pozanimate o natančni sestavi lubrikanta.

Luka
Zanima ga vse v zvezi s spolnostjo, zato lahko na blogu najdeš širok spekter njegovih člankov, ki pokrivajo različna področja - od vsakodnevnih nasvetov do marsikomu morda čudnih fetišev.

Te naše vsebine zanimajo?

Prijavi se na obveščanje, da ne zamudiš novih objav!

E-novice

Preberi tudi: