Analno tuširanje - vse kar moraš vedeti

Nasveti za boljši seks

Analna stimulacija lahko pozitivno vpliva na partnerski odnos, v spalnico prinaša popestritev in nudi veliko užitka tako moškim kot ženskam. Analna igra je lahko samo nežna zunanja stimulacija analna odprtine ali popoln analni seks. Čeprav je znano, da so analni orgazmi lahko veliko bolj intenzivni, analnega seksa večina ne želi prakticirati, saj jih skrbi higiena. Danes bomo zato pisali o tem kako poskrbeti za analno higieno, da se bosta med seksom lahko oba sprostila in zares uživala.

Zunanje čiščenje

Zunanji del analne odprtine je eden izmed najbolj občutljivih delov človeškega telesa, tako da lahko uživaš v analnih igricah brez penetracije. Minimalna priprava na uživanje v zunanji analni stimulaciji je praznjenje črevesja, ki mu sledi zunanje čiščenje. Zunanjost očisti s toplim milom in vodo – to je ponavadi dovolj za brezskrbno uživanje.

Zelo uporabni za hitro in nežno čiščenje so tudi otroški robčki. Pomembno je, da so intimni deli čisti, da se lahko brezskrbno posvetiš samo sebi in partnerju. Torej, preprosto rečeno: naj bo čisto in sveže.

Nekateri radi okoli analne odprtine dlačice odstranijo z brivnikom ali voskom. To je odločitev, ki je odvisna od vsakega posameznika. Če se ne odločiš za britje, pa poskrbi za zadostno količino lubrikanta, da se izogneta neprijetnemu »cukanju« za dlačice, saj je ta predel še posebej občutljiv.

Rokavice iz latexa ali vinyla so odlična izbira za analne igrice. Če partner uporablja rokavico se lahko popolnoma sprostiš, saj se ne bo dotikal morebitnih iztrebkov. Prav tako rokavice poskrbijo, da ne prihaja do poškodb z ostrimi nohti. Menjava rokavic je lahka in hitra, tako da se lahko najprej dotika anusa potem pa sname rokavico in se te dotika tudi po vagini ali drugih delih telesa.

Najpomembneje je, da se analne odprtine in genitalij nikoli ne dotika z isto roko. Prav tako penis po analnem seksu očisti, šele nato nadaljuj z vaginalno penetracijo. Anus in genitalije so dva različna sistema in nihče ne želi širiti bakterij iz anusa v vagino. Ena roka naj bo tako rezervirana za analno stimulacijo, druga pa za dotikanje po drugih delih telesa, hkratna stimulacija z dvema rokama je eden najbolj prijetnih načinov stimulacije.

Po analnih igricah vedno dobro operi roke! Za lažjo in hitrejšo čiščenje so rokavice zelo priročne – če jih uporabljaš jih redno menjaj. Če jih ne uporabljaš roke dobro operi z milom in toplo vodo.

analni tušKlistir

Notranje izpiranje ni nujno, vendar se zanj mnogi odločijo, saj se po tem koraku lahko veliko lažje sprostijo, saj se počutijo »čistejše«.

Za čiščenje lahko uporabiš preprost klistir, napolnjen z navadno toplo vodo. Nikoli ne uporabljaj kisa ali drugih močnih sestavin!

Klistir uporabljaš tako, da ga napolniš s toplo (ne vročo!) vodo in konico nežno vstaviš v anus. Če je potrebno, za lažje vstavljanje uporabi lubrikant. Nato vodo stisni v rektum in jo takoj spusti v stranišče. Ta postopek ponavljaj, dokler voda ni čista.

Zapomni si, da iztrebki niso »shranjeni« v rektumu, ampak so v njem samo med izločanjem. Torej s klistirjem preprosto izpereš samo ostanke.

Analni tuš

Analni tuši so ponavadi narejeni tako, da se jih preprosto pritrdi na tuš v kopalnici. Dobra stvar teh izdelkov je ta, da je pretok vode konstanten, prav tako je čiščenje globlje, saj voda iz tuša prihaja pod večjim pritiskom. Seveda je potrebno med uporabo biti previden, zato priporočamo tuš, kjer pritisk lahko uravnavaš.

Čiščenje rektuma z analnim tušem je priporočljivo predvsem za tiste, ki prakticirajo globoko penetracijo (fisting ali z večjimi dildi). Z nekaj prakse so zelo enostavni za uporabo, čiščenje pa je lahko nekoliko dolgotrajnejše saj so ponavadi sestavljenih iz več manjših delov.

Zagotoviti moraš, da je voda dovolj topla, vendar vseeno ne prevroča. Verjetno ni potrebno poudarjati, da ne uporabi prevelikega pritiska, saj je lahko zelo boleče. Previdnost ni nikoli odveč!

komplet za analno tuširanjeVrečke za analno tuširanje

Uporabljaš jih tako, da vrečko napolniš z vodo in jo obesiš višje od sebe. Na njo je pritrjena dolga cev, ki jo vstaviš v anus. Ponavadi tok vode lahko reguliraš. Te izdelki so primerni predvsem za potovanja, saj prazno vrečko preprosto zložiš in pospraviš kar pomeni, da se lahko prepustiš analnim igricam kadarkoli in kjerkoli.

Pri nas najdeš Potovalni analni komplet za tuširanje v katerem prejmeš vrečko, prisesalno kapico z obešalom, da vrečko lahko obesiš, šobo in cev z ventilom za pretok vode.

Pa je analno tuširanje varno?

Zapomniti si moraš to, da črevo vsebuje bakterije. Nekatere od njih so dobre – te telesu pomagajo prebavljati hrano in absorbirati hranila, ki jih potrebuje. Če analni tuš uporabljaš prepogosto se lahko zgodi, da te bakterije odplakneš. Če pa ga uporabiš samo vsake toliko časa, ne rabiš skrbeti. Če pa opaziš kakšne spremembe, se posvetuj z zdravnikom.

Pomembno je, da poslušaš svoje telo. Najpomembnejša stvar, ki si jo moraš zapomniti je, da se nesreče dogajajo. Vsi vemo, da se lahko zgodi. Če se slučajno zgodi tebi, ne zaženi panike. Mogoče bo nekoliko bolj umazano, vendar je to popolnoma normalno. Naj to ne bo razlog, da analnega seksa ne prakticiraš.

Še enkrat, kako začeti?

Odvisno seveda kateri izdelek uporabljaš.

1. korak: Ko začneš z analnim čiščenjem moraš biti v bližini stranišča.

2. korak: Pred uporabo klistir/vrečko/tuš dobro očisti, saj se med neuporabo na njih lahko nabere prah oz. druga umazanija.

3, korak: Prepričaj se, da je voda dovolj topla. Uporabljaj samo vodo, brez mila ali drugih čistil.

4. korak: Konica naj bo dobro lubricirana. Uporabi malo lubrikanta na silikonski osnovi, tisti na vodni osnovi se bo hitro spral.

5. korak: Klistir vstavi samo cca. 5 cm globoko, saj moraš očistiti samo najnižji del. Nežno stisni pumpico, tako da vodo iztisneš v anus. Klistirja ne spuščaj, dokler konice ne odstraniš iz notranjosti, saj bo v nasprotnem primeru klistir vodo iz anusa »posrkal« nazaj.

6. korak: Skoraj takoj boš začutil/a, da moraš na stranišče. Vodo spusti v stranišče, nato pa ga splakni. Iz preprostega razloga – vedeti moraš kdaj bo voda čista. Postopek ponavljaj toliko časa, dokler ne priteče čista voda (ponoviš 2-3 x). Pred analno penetracijo počakaj 30 min do 1 ure, saj morda vsa voda še ni izločena

Kaj si moraš zapomniti:

  • Ne iztisni preveč vode naenkrat, raje vodo iztiskaj po delih.
  • Uporabljaj toplo vodo in lubrikant za lažje vstavljanje.
  • Uporabljaj samo vodo.

Tako, zdaj se počutiš čisto in bolj samozavestno, tako da lahko uživaš v analnih igricah. Preveri še najboljše položaje za analni seks.

Urša
Njene članke najdeš v vseh kategorijah, najraje pa piše nasvete, ki popestrijo in izboljšajo seks ter poišče odgovore na vprašanja, ki te zanimajo.

Te naše vsebine zanimajo?

Prijavi se na obveščanje, da ne zamudiš novih objav!

E-novice