Razmišljaš o uporabi gaga? Tukaj je vse, kar moraš vedeti.

Za drzne in predrzne

Nič presenetljivega ni, da se večini ljudi zdi uporaba gagov nenavadna ali celo zastrašujoča. Misel na zamašena usta, ponižujoče občutke in čustva, sadizem in fantazije lahko za marsikoga pomenijo nekaj povsem drugega kot to, kar mu sicer predstavlja erotičnost in seksualnost.

V prvi vrsti so gagi namenjeni ustvarjanju dinamike med dominantno in podrejeno osebo pri BDSM seansah. O teh smo že veliko pisali, če te tematika zanima, si lahko prebereš tudi članke:

Gag je pripomoček, ki podrejenemu partnerju zamaši usta. Izbira različnih oblik in velikosti je zelo pestra, zato je dobro, da se pred seanso s partnerjem dogovorita, katerega bosta uporabila. Neglede na to ali sta v BDSM zvezi ali ne, je gag pripomoček, ki lahko zelo popestri dogajanje v spalnici. Čeprav se mogoče na prvi pogled ne zdi tako, lahko gag izboljša fizično in čustveno povezavo v spalnici.

Pa poglejmo, kaj so gagi, zakaj jih uporabiti in kako z njimi ravnati v spalnici.

Zakaj sploh je gag?

Gag ustvari intimno in povsem jasno hierarhijo o tem, kdo je v seansi dominantna oseba in kdo podrejena. Služi kot dušilec zvoka, kar predvsem podrejenega partnerja prisili k bolj intenzivni uporabi drugih čutil. Med uporabo gaga bo ta, ki ga nosi, deležen tako fizičnega kot psihičnega vzburjenja.

Dominantni partner bo gag uporabil kot okrepitev njegove dominance. Veliko gagov ima tudi dodatne možnosti omejevanja, ki jih dominantni partner lahko uporabi v BDSM seansi.

Manjše gage boste lahko uporabljali dlje časa, ne da bi prišlo do bolečin v ustih, kljub temu pa na podrejenega partnerja učinkujejo enako kot tisti srednjih in večjih velikosti.

Kako gag vpliva na uporabnika?

Posledica uporabe gaga je veliko sline. In to sploh ni problem! Saj ravno to predstavlja enega od pomembnih vidikov, ki privlačijo tako podrejenega kot dominantnega partnerja. Z uporabo gaga usta niso sposobna požirati sline tako enostavno, slinjenje pa je lahko element vzburjenja.

Vizualno so gagi zelo stimulativni in predstavljajo neko čustveno ranljivost, kar izkušnjo seanse povzdigne na višji nivo. Za veliko parov gag ustvari trenutek sprostitve živalskih nagonov. Namesto, da bi bili pod nekim pritiskom, da morajo stokati, govoriti ali kako drugače zvokovno spremljati užitke, ki jih med aktom doživljajo, gag podrejeno osebo enostavno prisili v tišino in večjo koncentracijo na čutno zaznavanje užitkov.

Še drug pomemben vidik uporabe gaga je zaupanje. Na splošno v BDSM seansah, je zaupanje najbolj pomemben del povezave med podrejeno in dominantno osebo. Zamislite si, da dominantni partner podrejenemu reče "Zaupaj mi", medtem ko mu v usta vstavi gag. To je senzorična preobremenitev, ki ustvari močne reakcije pri podrejenem partnerju, kar lahko pripelje tudi do orgazma ali dveh.

Čeprav bi na prvi pogled rekli, da je gag pripomoček za izkušene igralce, gre v resnici za igračko, ki jo lahko brez problema uporabita tudi začetnika. Tako kot lisice, preveze in loparčki je tudi gag ključni pripomoček BDSM iger, na voljo pa so v različnih velikostih, oblikah in možnostih.

V mislih imejte, da naj bi bila uporaba gaga omejena, saj preprečevanje govora, oviranje dihanja in podobno naj ne bi bili stalni elementi BDSM seans. Po priporočilu strokovnjakov podrejene osebe naj ne bi nosile gagov več kot 15-20min naenkrat. Mišice v čeljusti se hitro utrudijo, zato je pomembno, da dominantna oseba spremlja čas in gag po potrebi odstrani. Glede na veliko izbiro gagov, pa boste zagotovo lahko našli takega, ki vam bo všeč in bo tudi udoben za uporabo.

Kakšen gag izbrati?

Neizkušenim uporabnikom priporočamo, da izbirajo med manjšimi gagi, ki so enostavno nastavljivi oz. se jih hitro namesti in odstrani. Idealen gag za začetnika mu omogoča udobno izkušnjo, torej da mu ni potrebno preveč odpreti ust in da je pašček moč udobno in varno namestiti okoli glave. Priporočljivo je vsekakor tudi, da gag omogoča enostavno dihanje in zvoke (ki jih lahko uporabite kot varno besedo). Poleg tega bo uporaba klasičnega gaga s kroglico prava izbira, saj omogoča veliko udobja, enostavno pa se tudi očisti.

klasicni gagKlasični gag ustvari zapolnjenost v ustih osebe, ki ga uporablja. Iskanje gaga, ki ustrezno paše v usta uporabnika lahko traja nekaj časa, še posebej, ko se odločite za prehod na večjo velikost ali drugo obliko. Preizkusite več možnosti in z uporabo boste ugotovili kaj vam najbolj ustreza.

hound boneDruga možnost za začetnika so tudi gagi v valjasti obliki oz. gagi za grizenje, ki so načeloma bolj podolgovate oblike, mehkejši in iz različnih materialov (naprimer usnja), kar omogoča začetniku, da lažje ugrizne v gag. Taka vrsta gagov se je v osnovi uporabljala pri igrah, kjer je podrejena oseba prevzela vlogo konjička. Prednost takih gagov je, da uporabniku ni potrebno preveč odpirati ust, dihanje pa je tudi precej lažje.

Ko boste pripravljeni za napredovanje, lahko uporabite večje gage, ki popolnoma onemogočijo dihanje skozi usta in zvoke. Nekateri gagi imajo različne možnosti zaklepanja, kovinske dele, ki se vstavijo v usta, možnosti povezave z drugimi BDSM pripomočki (recimo sponkami za bradavičke) in podobno. Čez čas, ko se naveličate uporabe klasičnega gaga za začetnike, lahko posežete tudi po takih naprednejših rešitvah.

Alternative

Če še niste pripravljeni za uporabo pravega gaga lahko za začetek okoli ust zavežete trak, ruto ali šal, kar je možno hitro odstraniti in omogoča enostavno dihanje.

Kot smo razložili že v več BDSM člankih je osnova vsake seanse vedno, da imate varno besedo oz. signal. Ker gagi večinoma onemogočajo razločen govor, uporabite nek drug signal, naprimer tapkanje z rokami ali kaj podobnega. Počasen začetek je pri uporabi gaga zelo pomemben. Nasvet za dominantne partnerje je, naj redno preverjajo podrejenega partnerja, da se prepričajo, da je z njim še vse vredu in da se dobro počuti.

Gag imate, kaj pa zdaj?

Ko se odločite, kateri gag želite uporabiti, se s partnerjem pogovorita o komunikaciji. Ker bo z uporabo gaga ta onemogočena, morata še pred začetkom določiti varno besedo oz. signal, ki pomeni takojšno prekinitev in osvoboditev podrejenega partnerja. V primeru prehlada ali alergij pri uporabniku je uporaba gaga odsvetovana, saj lahko pride do popolne blokade dihanja zaradi zamašitve nosu.

Podrejena oseba naj drži gag, med tem ko dominantna oseba zapne pašček na hrbtni strani glave. Morda bo potrebno nekaj časa, da se gag pravilno in varno namesti. Ker gag s kroglico navadno stoji na mestu za zobmi, naj uporabnik uporabi nekaj sile s stiskom, da kroglico postavi na pravo mesto. Dominantna oseba naj pri stiskanju paščka komunicira s svojim partnerjem, da preveri, če je gag varno in dovolj trdno nameščen. Če na začetku pustite pašček nekoliko popuščen je to vredu, vsekakor pa ne želite, da gag pade iz ust med seanso.

Ko je gag nameščen, naj dominantna oseba podrejeni zastavi vprašanje, čeprav ta dejansko ne more odgovoriti. To bo ustvarilo igrivo vzdušje in znak za začetek seanse.

Ne pozabite spremljati časa, saj je priporočljivo, da se gag ne uporablja dlje kot 20 min naenkrat. Spremljanje podrejenega partnerja in njegovih signalov je zelo pomembno sploh pri vseh začetnikih. Lahko se zgodi, da boste kot začetnik po uporabi gaga občutili bolečine in utrujenost, ampak kot vedno in povsod - vaja dela mojstra.

Po končani seansi, gag enostavno odstranite in očistite, da bo pripravljen za naslednjič.

Luka
Zanima ga vse v zvezi s spolnostjo, zato lahko na blogu najdeš širok spekter njegovih člankov, ki pokrivajo različna področja - od vsakodnevnih nasvetov do marsikomu morda čudnih fetišev.

Te naše vsebine zanimajo?

Prijavi se na obveščanje, da ne zamudiš novih objav!

E-novice