Vzdržljivost - prehitro mi pride, kaj sedaj?

Nasveti za boljši seks

“Prehitro mi pride, kaj naj naredim za večjo vzdržljivost?”

Zgornje vprašanje je eno izmed najbolj pogostih, ki jih dobimo. Tudi tebe zanima, kaj storiti, če je tvoja vzdržljivost slaba? Tako kot lahko kondicijo treniraš s tekom, je tudi vzdržljivost oziroma stamina nekaj, v čemer se lahko izboljšaš.

Več edginga - večja vzdržljivost

Edging je ena izmed najbolj učinkovitih tehnik, s katerimi lahko povečaš svojo vzdržljivost v postelji. Za to je sicer potrebno veliko vaje in kot pri vsem v življenju - veliko truda. Čeprav če smo iskreni, je edging kar zabaven, pa še paše!

stamina training kit za vzdržljivost

To je tehnika, kjer masturbiraš in se ustaviš tik pred orgazmom. Potem počakaš, da se malo umiriš, nato pa spet nadaljuješ. Dobro je, da v kosu vadiš vsaj 20 minut, seveda pa bo vzdržljivost večja, če boš to ponavljal še večkrat. Na tak način boš svoje možgane in telo natreniral na to, da si šef ti. Tako boš dobil boljši nadzor nad svojimi orgazmi.

Če si želiš, da je učinek še boljši in hitrejši, lahko uporabiš masturbator. Najboljši masturbator za ta namen je Fleshlight Stamina Training Kit, ki je namenjen prav temu. Seveda pa so za trening vzdržljivost v redu tudi vsi drugi masturbatorji, saj je občutek ob uporabi ponavadi izjemno realističen.

Če je tvoj budget nižji, si lahko izbereš enega od FPPR. masturbatorjev.

S tehniko “start-stop” do večje vzdržljivosti

Naslednja tehnika za večjo vzdržljivost se imenuje “start-stop” tehnika. Preden jo začneš prakticirati je dobro, da si kdaj že prakticiral tudi edging. Princip je sicer zelo podoben, le da se pri “start-stop” tehniki ustaviš med seksom in ne med masturbacijo.

Ko se ustaviš, si vzemi malo pavze in se med njo posveti svojemu partnerju. Lahko zadovoljuješ z usti, prsti, igračko ali pa s čim drugim. Na tak način se tudi malo zamotiš, kar pomeni, da boš lahko hitreje nadaljeval, hkrati pa se bo tvoj partner počutil še bolj posebno.

Ta tehnika je na splošno nekoliko lažja od edginga, saj pri njej ne rabiš poznati svoje “meje brez vrnitve” oziroma “point of no return”. Pri edgingu se moraš ustaviti res tik preden ti pride, medtem ko se lahko pri “start-stop” tehniki ustaviš že prej.

Stiskalna tehnika oziroma “the squeeze technique”

squeeze tehnika za vzdržljivost

Naslednja popularna tehnika je tako imenovana “squeeze” tehnika.

Ko začutiš, da ti bo prišlo, stisni penis tik pod glavico. Pritisk moraš osredotočiti na frenulum, stiskaš pa toliko časa, da potreba po ejakulaciji mine.

Tudi pri tej tehniki je dobro, da jo najprej vadiš sam, preden jo preizkusiš še s partnerjem. Le ne pričakuj, da ti bo uspelo že v prvo. Kot povsod drugje, je tudi tu potrebno veliko vaje.

Masturbacija pred seksom za večjo vzdržljivost

Zagotovo si že kdaj slišal, da po prvem orgazmu za drugega rabiš več časa. Naslednja tehnika je ena izmed najbolj očitnih in sicer - eno uro pred seksom masturbiraj in tako boš v drugo zdržal več časa. Pozoren bodi le na to, da med masturbacijo in seksom mine dovolj časa, da se ne bi v ključnem trenutku zgodilo, da ne bi mogel dobiti erekcije.

Keglove vaje niso samo za ženske

Zagotovo si že slišal za Keglove vaje in ob tem pomislil, da jih lahko izvajajo samo ženske. Motiš se!

keglove vaje za vzdržljivost

V raziskavi, ki so jo naredili leta 2005, je 80% moških poročalo, da so z rednimi Keglovimi vajami rešili težave s prezgodnjim izlivom.

To pa še ni vse! Kar 75% udeležencev je povedalo, da so jim Keglove vaje pomagale, če so imeli v preteklosti težave z ohranjanjem ali celo pridobivanjem erekcije.

Kako pa sploh delam keglove vaje?

Da bi ugotovil, za katere mišice sploh gre, boš naslednjič ob opravljanjem male potrebe za trenutek prekinil tok urina. Pri tem boš pozoren na to, katere mišice moraš za to uporabiti.

Točno te mišice so tiste, ki jih moraš aktivirati pri izvajanju Keglovih vaj. Te najlažje začneš izvajati tako, da se gledaš v ogledalo in med tem poskušaš dvigniti moda, brez da bi pri tem uporabil roke. Nekako jih boš poskušal potegniti vase oziroma jih skrajšati. Ko to osvojiš, lahko redno treniraš tako, da mišice za 10 sekund stisneš, nato pa jih za 10 sekund sprostiš. Če boš vsak dan naredil vsaj deset ponovitev, boš kaj kmalu opazil veliko razliko.

Predigra je ključ do daljšega seksa

Seks pogosto dojemamo samo kot čas penetracije, zato bi bilo dobro, da bi za daljši seks razširili in spremenili svojo definicijo seksa samega. Seks namreč še zdaleč ni samo in zgolj penetracija, čeprav vsemu pred njo najraje rečemo kar predigra. V resnici je seks tudi oralni seks, pa tudi uporaba rok, jezika, igračk in podobno.

Skratka, če bo predigra daljša, bo daljši tudi seks. Tako bosta lahko uživala v neskončnih urah predajanja drug drugemu.

Uporabiš lahko tudi kreme za zakasnitev orgazma

orgasm delay

Če iščeš enostavno in hitro rešitev za večjo vzdržljivost in daljši seks, lahko preizkusiš kreme ali spreje za zakasnitev orgazma.

Vsi ti izdelki delujejo na podoben način - omrtvičijo glavico penisa. Ta je najbolj občutljiva in če jo rahlo omrtvičiš, lahko zdržiš dlje časa.

Uporabljajo se tako, da jih naneseš približno 10-15 minut pred spolnim odnosom, da imajo dovolj časa, da se vpijejo in začnejo delovati.

Posluži se obročka za penis ali tabletk

Obstajajo tudi mehanski pripomočki za večjo vzdržljivost in eni izmed njih so obročki za penis. Pari poročajo, da brez obročka sploh ne seksajo več, saj z njimi moški lahko zdrži toliko več časa.

Obroček namreč deluje tako, da v penisu ujame kri, kar erekcijo naredi tršo, hkrati pa ta obstane dlje časa. Za razliko od krem in sprejev obročki za penis ne zmanjšajo občutljivosti penisa.

Še ena možnost za večjo vzdržljivost so še različna prehranska dopolnila v obliki tablet, ki jih jemlješ dnevno, ali pa kondomi, ki delujejo na podoben princip kot kreme in spreji.

Vse omenjene igračke iz različnih materialov najdeš v naši spletni trgovini in fizičnih trgovinah v Ljubljani. Ne pozabi nam tudi slediti na družbenih omrežjih! Najdeš nas na Instagramu, Facebooku, Youtubu in Tiktoku. Prebereš pa lahko tudi ostale objave na blogu in tako izveš ogromno novega. Če imaš kakšno vprašanje, nas lahko pokličeš ali pa nam pišeš na naš e-mail naslov in z veseljem ti bomo pomagali.

Sara
bio_sara

Te naše vsebine zanimajo?

Prijavi se na obveščanje, da ne zamudiš novih objav!

E-novice