Vibratorji 101 - vse, kar moraš vedeti o njih

Erotične igračke

Si se kdaj vprašala, zakaj obstaja toliko različnih vibratorjev in kako se vsi ti vibratorji med seboj razlikujejo? Potem je ta prispevek zate!

Izvedela boš, zakaj je ponudba tako velika in kakšne vibratorje sploh najdeš v različnih kategorijah.

Zakaj sploh obstajajo različni vibratorji?

Kolikor je različnih ljudi, toliko je različnih vibratorjev. Praktično nemogoče je narediti takega, ki bi zadovoljil čisto vsakogar. Tako je zato, ker nam pašejo različne stvari. Kot ne moreš najti dveh čisto enakih snežink, tako ne moreš najti dveh oseb, ki jim paše popolnoma enaka stimulacija.

Predstavljaj si, da obstajajo samo čisto navadni bullet vibratorji. Nekaterim bi to celo ustrezalo, ampak kaj pa tisti, ki jim paše večji vibrator? Recimo masažni? To sploh ne bi bilo pravično, zato pa imamo tako raznoliko ponudbo!

vibratorji

Nekaterim sta na primer pomembna tudi barva in material, drugim pa da se igračka polni na USB ali pa da deluje na baterije. Ker imamo tako različne preference in želje, res ni čudno, da obstaja tako veliko kategorij in različnih izdelkov.

Da si boš ob naslednjem nakupu lažje predstavljala, kaj vse je na voljo in kakšen vibrator je popoln zate, ti danes predstavljamo kratek pregled vibratorjev, ki jih najdeš v naši trgovini.

Rabbit vibratorji

Rabbit vibratorji so ena najbolj popularnih seks igračk na svetu!

Tako zelo popularni so postali po tem, ko se je Charlote iz Seks v mestu zaljubila v rabbit vibrator. In to z dobrim razlogom!

Gre za igračko z dvojno stimulacijo. To pomeni, da naenkrat stimulira tvoj klitoris in G točko, kar te lahko pripelje tudi do dvojnih orgazmov. Pač doživiš dva orgazma naenkrat! Obstajajo pa tudi taki, ki ti nudijo kar trojno stimulacijo - klitorisno, vaginalno in analno.

rabbit vibratorji

To pa še zdaleč ni vse! Nekateri vibratorji se tudi vrtijo ali pa v sebi skrivajo kroglice za dodatno stimulacijo. Spet drugi se premikajo gor in dol, nekateri pa imajo celo funkcijo potiskanja. Dobiš lahko praktično čisto vse, kar si zaželiš.

Vibratorji G točke

Kot nam pove že ime, vibratorji G točke stimulirajo G točko. Ta se nahaja približno 5-8 centimetrov globoko v nožnici. S prsti jo lahko začutiš, če jih ukriviš proti popku. Ko se ženska vzburi, G točka nekoliko nabrekne in takrat jo najlažje najdeš.

Čeprav pa rečemo, da je to točka, gre v resnici bolj za območje, ki je na dotik nekoliko izbočeno in ima ponavadi rahlo rebrasto strukturo.

Vibratorji G točke so ukrivljeni, zaradi česar res natančno zadenejo in stimulirajo G točko. Eni ljudje jih uporabljajo tako, da vibrator samo pritisnejo na G točko in pustijo vibracijam, da naredijo svoje. Spet drugi G točko z vibratorjem raje masirajo. Preizkusi oboje in kmalu boš ugotovila, kaj ti najbolj paše. Konec koncev pa lahko z njim stimuliraš tudi klitoris!

Masažni vibratorji

masažni vibratorji

Masažni vibrator je bil prvotno dejansko namenjen masaži mišic. Potem pa so ženske ugotovile, da se z njim lahko zmasira tudi nekaj drugega. Klitoris seveda! Vse ostalo je zgodovina.

Danes lahko kupiš masažne vibratorje vseh barv, oblik in velikosti. Če iščeš res močan vibrator, ga boš v tej kategoriji zagotovo našel.

Po vrhu vsega pa so masažni vibratorji pravi kameleoni med seks igračkami. Obstaja namreč nešteto različnih nastavkov, ki masažer v sekundi prelevijo v na primer stimulator klitorisa ali vulve, vibrator G točke ali anusa, stimulator za penis ali masturbator ... Možnosti je neskončno. Vibracije se iz glave masažerja prenesejo na nastavek in ti imaš kar naenkrat čisto novo igračko.

Vibracijski jajčki

Vibracijski jajčki so zelo priljubljeni, saj so majhni, tihi in diskretni. Zaradi tega še posebej pogosto po njih posegajo tisti, ki se z igračkam šele spoznavajo in si želijo nečesa bolj nedolžnega.

Uporabljaš jih lahko tako za zunanjo kot notranjo stimulacijo. Ne pozabi tudi na to, da vibracije  precej pašejo vsem, ne glede na spol. Še posebej, če se osredotočiš na erogene točke.

Popolni so za uporabo v paru, ker jih navadno lahko nadzoruješ kar z daljinskim upravljalnikom ali pa s telefonom. Ženska si jajček vstavi v nožnico, partner pa potem v javnosti diskretno upravlja z njenim užitkom.

Manjši oziroma bullet vibratorji

erogene točke

Bullet vibratorji so precej podobni vibracijskim jajčkom, saj so prav tako majhni, tihi in diskretni. Se pa od jajčkov razlikujejo po obliki in po tem, da jih načeloma ne moreš nadzorovati s pomočjo daljinskega upravljalnika.

Prav tako imajo navadno ožjo konico, ki je kot nalašč za natančno stimulacijo klitorisa in drugih erogenih točk. V njihovih vibracijah pa prav tako lahko uživajo tudi moški, še posebej če z njimi stimuliramo moda, presredek, glavico penisa in podobno.

Tako kot jajčki so tudi bullet vibratorji popolna začetniška igračka ali darilo za nekoga, ki je bolj sramežljive sorte.

Realistične oblike

Realistični vibratorji so tisti, ki po obliki spominjajo na penis.

Obstaja res ogromno različnih modelov, barv in oblik. Nekateri so recimo realističnih kožnih barv s testisi vred, drugi izgledajo kot penis nekega vesoljca; najrazličnejših barv in oblik. Z nekaterimi lahko celo upravljaš s pomočjo daljinskega upravljalnika, drugi pa imajo na dnu gumbe za upravljanje.

V kategoriji realističnih vibratorjev se prav zares najde nekaj za vsak okus.

Klasični vibratorji

Klasični vibratorji obstajajo za vse tiste, ki jih oblika realističnih vibratorjev ne pritegne preveč. Če si želiš igračke, ki ima podolgovato obliko ampak ne spominja na penis, potem boš v tej kategoriji zagotovo našla nekaj, kar ti bo všeč.

Klasične vibratorje lahko uporabljaš za penetracijo, njihove vibracije pa so prijetne tudi na klitorisu, vulvi, bradavičkah in drugih erogenih točkah.

klasični vibratorji

Izbira je ogromna. Na voljo imaš vse od zelo velikih vibratorjev pa do manjših, od rebrastih pa do gladkih in tako dalje. Še narejeni so iz različnih materialov in zato si lahko najdeš točno takega, ki ti ustreza.

Analni vibracijski stimulatorji

Za konec pa še analni vibratorji. To je zagotovo igračka, ki bi jo moral v svoji zbirki imeti čisto vsak, ne glede na spol. Anus je v resnici erogena točka, ki jo imamo čisto vsi, nanjo pa prepogosto kar pozabimo. Vibracije na tem delu telesa so res neverjetne!

Analni vibratorji so na voljo v vseh možnih oblikah, barvah in velikostih. Eni so gladki, drugi rebrasti, tretji ukrivljeni in spet drugi ravni. Za začetek definitivno preizkusi kakšnega manjšega in nato sčasoma stopnjuj velikost.

Vse omenjene kategorije vibratorjev in druge izdelke najdeš v naši spletni trgovini in fizičnih trgovinah v Ljubljani. Ne pozabi nam tudi slediti na družbenih omrežjih! Najdeš nas na Instagramu, Facebooku, Youtubu in Tiktoku. Prebereš pa lahko tudi ostale objave na blogu in tako izveš ogromno novega. Če imaš kakšno dilemo ali vprašanje, nam lahko pišeš na [email protected] ali pa nas pokličeš na 080 34 08 in z veseljem ti bomo pomagali!

Sara
bio_sara

Te naše vsebine zanimajo?

Prijavi se na obveščanje, da ne zamudiš novih objav!

E-novice