Triki vezanja, ki jih želiš uporabiti v spalnici

Nasveti za boljši seks

Prepričana sem, da si že slišal besedo BDSM. Pa veš kaj pomenijo te kratice? Bondage, Domination, Sadism, Masochism oziroma vezanje, dominacija, sadizem in mazohizem. Lahko jim rečemo kar kategorije za fizično omejitev (suženjstvo, lisice, verige); dajanje bolečine (šeškanje, bičanje); ponižanje (gagi, verbalno poniževanje).

Gre za spolno, erotično igro igranja vlog v kateri oba (ali vsi) partnerji uživajo v igri, kamor vključujejo fantazijo o dominaciji, poslušnosti, prisilni zadržanosti, nadzorom, kaznovanjem in seksom z različno stopnjo bolečine. Vseeno pa je v odnosih BDSMja poseben poudarek na varnosti, saj vključuje veliko potencialno nevarnih dejanj.

Večina ljudi, ki prakticira BDSM, uporablja vnaprej dogovorjeno besedo (safeword) kot signal za prekinitev dejavnosti. Ker gre za igro vlog, ponavadi "Stop!" ali "Dovolj!". Vsekakor mora biti beseda v naprej določena in se jo res uporabi samo, ko je dosežena meja. Ne pozabi, stil igre BDSMja je bolečina, ponižanje,vezanje in podobno a vseeno je potrebno poskrbeti za varen in zdrav odnos, predvsem pa za sporazum v odnosu.

Si za to, da si najprej pogledamo kaj si o BDSMju mislijo strokovnjaki? Nato pa še nekaj več o vezanju?

Priznam, da o BDSMju lahko najdeš več strokovnih člankov, raziskav in knjig kot sem sprva mislila. Postaja kar zanimiva veda tudi za znanost ne samo za uporabnike.

Z vsem skupaj je začel že Freud. Ki pa je bil precej jasen: vsak ki se zanima za S&M potrebuje zdravljenje. Pa to drži? Ne. Strokovnjaki danes pojasnujejo, da ni s tem čisto nič narobe, če je seveda odnos zdrav in zrel. Da se oba oziroma vsi partnerji, ki se BDSMja poslužujejo o dejanjih strinjajo.

Raziskava leta 2006 kaže, da imajo BDSMjevci običajno nižjo stopnjo depresije, anskioznosti, posttravmatske stresne motnje in paranoje. Podobni so rezultati raziskave iz leta 2013, kjer so rezultati pokazali še, da imajo praktiki BDSMja v primerjavi z neizvajalci višjo stopnjo ekstraverzije, vestnosti, odprtosti do izkušenj in subjektivno dobrega počutja.

Kaj se zgodi v tvoji glavi, ko te bičajo, vežejo, mučijo ti pa v tem uživaš?

Ne skrbi, čisto nič ni narobe s temi občutki. Ne bomo si zanikali, da so možgani najpomembnejši del erogenih točk. Vsak človek jih ima, recimo jim čutnice. Te so v koži in od tam posredujejo dražljaje v možgane. Je pa res, da niso pri vseh ljudeh na istem mestu in vsakdo si želi dotikanja na malo drugačen način. Prav tako so naše misli o tem kaj nas vzburja različne. Ljudem, ki se radi poslužujejo BDSMja je všeč bolečina in jih vzburja misel na to, da so ali zelo dominantni ali pa v podrejenem, suženjskem položaju.

Ob misli na tako dejanje ali v samem dejanju se v posameznikovih možganih sprošča hormon endorfin, ki je zelo podoben morfiju. Izloča se v stanju bolečin ali stresa. Gre za naravno lajšanje bolečine, zato je tako prisoten pri mazohističnih dejanjih. Z njim pojasnjujemo tudi pretirano angažiranost s telesno vadbo pri nekaterih. Kot bi postali zasvojeni s prijetnimi občutki po njej.

Ok, za boljše razumevanje ga je profesor socialne in evolucijske psihologije na univerzi Severni Illinois, primerjal s tekačem. V možganih se odvijajo podobni procesi kot ob občutku evforije in večjo toleranco za bolečine, ki jih nekateri tekači občutijo po dolgem teku. Razlika med tekačem in BDSMjovcem je očitno, da ga pri tekaču povzroči asfalt pod nogami, pri BDSMjovcu pa bič. Tudi kortizol, ključen hormon pri odzivu telesa na stres, tako psihološkem kot čustvenem, ima pomembno vlogo . Kortizol pripravi telo na akcijo, da se lahko odziva stresni situaciji primerno.

Sedaj razumeš, da grob seks ne pomeni nevarnosti in zlorab ali pa mentalne nestabilnosti. Gre za neke vrste rekracijo. Nikar ne pozabi, da večino ljudi vzburja oblika grobosti med seksom.

Kaj pa vezanje?

Vezanje je pomemben del BDSMja. Seveda pa to ne pomeni, da je primeren samo ob grobem seksu.

Najprej poglejmo zakaj.Ker spremeni ravnotežje moči. Močnejšega partnerja lahko naredimo nemočnega, kar je lahko samo po sebi nenavadna izkušnja. Posameznik ki je po naravi bolj dominanten bo postal podrejen. Ne pozabi da taka igra odpira tudi nova obzorja čustvenih, čutnih in domiselnih možnosti.

“Lepa” dekleta tega ne počnejo? To pa ne drži. Združevanje seksa in vezanja je neke vrste sprostitev. To pa si želimo in potrebujemo vsi ne glede na izgled, status ...

Erotični učinki? Ja, seveda. Ne samo misel, kako boš zvezan v podrejenem položaju ali kako boš dominanten nad svojim partnerjem, ki bo nemočen čakal na tvoj naslednji korak. Vezava prsi ali genitalij poveča občutljivost. Namestitev vozlov lahko povzroči neposredno stimulacijo klitorisa, presredka, anusa itd. To se zgodi s preprostim pritiskom ali z gibanjem.

Nikar ne pozabi, da si z vezanjem lahko zelo kreativen, uporabiš lahko ogromno pripomočkov.

Katere pripomočke lahko uporabiš?

Vrvi - Si že slišal za Shibari? Japonska oblika vezanja se lahko šteje za obliko umetnosti. Zelo lepo lahko poudari lepoto človeškega telesa. Sicer pa je to tehnika, ki se jo z lahkoto naučiš tudi sam. Vsekakor pa vrvi lahko uporabiš še drugače. In nikar ne pozabi, da vrvi niso vedno robustne, če uporabiš svilene bodo igranju dale čisto drugačen pridih.

Kovina - No, pa ne pomisli samo na verige in lisice. Veliko je kovinskih izdelkov, ki jih je vredno poskusiti, če ti temačnost in dotik hladne kovine na koži nista tuja. Zelo so popularne kovinske palice z lisicami. Te tebi ali partnerju onemogočijo gibanje, bežanje in zakrivanje telesa.

Usnje - Je nepogrešliv del BDSMja, to pomeni, da ti nudi neskončno različnih možnosti vezanja. Lahko uporabiš ovratnico in povodec, usnjenimi lisicami za gležnje ali zapestja. Ali pa posezi po kompletu, ki bo tvoje ali partnerjeve ude oblekel tako, da boš do preklica ostal na vseh štirih, mogoče izbereš prisilni jopič ali samo rokave, ki zvežejo tvoje roke na hrbet?

Les - tudi les je izviren iz zelo uporaben pri spolnih igricah. Poleg lisic in raznih naprav, ki ti v celoti onemogočijo gibanje je tukaj še leseno okovje za moda.

Izdelki (naprave) za vezanje - naprave na katere je posameznik privezan, ponavadi brez možnosti pobega. Te so priporočljive za bolj izkušene uporabnike BDSMja.

Set za vezanje - izbera na trgu je neomejena. V te sete so običajno vključeni še kateri drugi BDSM pripomočki, kot so gag, bič, preveza za oči, maska, loparček, sponkice za bradavičke in še in še.

Ja, moč je privlačna. Tudi pri seksu, lahko je zelo vzburljiva. Le ne pozabi na predhodni dogovor s partnerjem o tem kje so meje.



Lidija
Z veseljem raziskujem nove stvari, tako boš skozi moje članke odkril/a nov svet erotike. Združimo učenje in zabavo.

Te naše vsebine zanimajo?

Prijavi se na obveščanje, da ne zamudiš novih objav!

E-novice