Spolni odnos brez čustev

Ljubezen in spolnost

Seks za eno noč, seks brez obveznosti, prijatelja samo za seks – vsa ta razmerja obstajajo, ampak ali je res možno, da tak seks ne vključuje čustev? Vsaj s časoma in vsaj pri enem od partnerjev? Vsi se zavedamo, da ob koncu razmerja nekdo vedno trpi, zato se odločimo za razmerje brez obveznosti in čustev. Poglejmo si tri vrste različnih povezav, kjer naj čustva ne bi bila vpletena.

Seks za eno noč

S prijatelji uživaš v čudoviti noči po kateri domov pripelješ neznanca, s katerim sta se takoj ujela in začutila privlačnost. Oba vesta, da se iz tega ne bo razvilo razmerje, gre zgolj za seks. Morda si sploh nista izmenjala telefonskih številk. S to osebo se verjetno nikoli več ne bosta srečala, pri tem je tudi najmanjša možnost, da bi se razvila kakršnakoli čustva.

Vendar pa obstajajo druga tveganja, ker osebe ne poznaš, ne poznaš njene spolno preteklosti zato ne moreš biti nikoli prepričan/a, da nima katere od spolno prenosljivih bolezni, če uporablja kontracepcijske tabletke … Zato dobro premisli, če je vredno. In pa seveda, uporabljaj zaščito! Vedno!

Seks brez obveznosti

Vsi poznamo pravila: brez načrtovanja, brez poljubljanja, brez crkljanja, brez telefonskih pogovorov in sporočil … Po seksu ne prespita drug pri drugem, ta partner je nekdo, ki si ga izbereš, da poteši tvoje potrebe. Gre samo za seks. Ta oseba je ponavadi nekdo, ki jo srečaš v klubu ali na družbenih omrežjih.

Prednosti tega razmerja so precej preproste. Seksaš takrat, ko si tega zaželiš, osebo poznaš in ji zaupaš, hkrati pa veš, da bo seks dober. Poznata telesi in želje drug drugega, izpolnjujeta svoje spolne potrebe in nič več.

S to osebo nimaš želje razviti razmerja, uporabljaš jo samo za seks. Seveda se lahko zgodi, da druga oseba to sprejme, vendar pa največkrat občutki niso enaki in eden izmed vpletenih upa, da se bo iz seksa brez obveznosti razvilo pravo razmerje, zato moraš pravila postaviti na začetku, če pa opaziš, da druga oseba do tebe goji čustva, ki jih ne moreš vračati, pa je tak odnos najbolje prekiniti preden je kdo prizadet.

Prijatelja samo za seks

Ta odnos je podoben zgornjemu s to razliko, da drugo osebo poznaš preko skupnih prijateljev, ali pa sta prijatelja že več let, kar pomeni, da so že vpletena določena čustva. Pri seksu s prijatelji je potrebno biti previden, saj se lahko s končanjem »razmerja« konča tudi vajino prijateljstvo. Taka razmerja nikoli ne trajajo dolgo, saj ena oseba vedno postane čustveno bolj navezana kot druga.

Pri vseh treh odnosih obstaja možnost, da se nekdo preveč naveže in je na koncu prizadet, zato premisli preden se podaš v seks »brez čustev«.

Če se vseeno odločiš za neobvezen seks brez čustev, pa moraš vedeti nekaj stvari.

Če se odločiš za katerikoli zgoraj opisani odnos, vedi, da je to točno to – samo seks. Ne razmišljaj preveč. Prepusti se in ugotovi kam vaju bo to popeljalo. Preveč kompliciranja bo vedno prineslo težave.

Če se z nekom dobivaš samo zaradi seksa mora biti to obema jasno. Tega ne zapletajta z rednimi zmenki. To vaju bo namreč zmedlo. Seveda to ne pomeni, da morata biti zaprta v sobi, nikakor ne. Zabavajta se, pojdita ven, vendar samo, če oba vesta, da se iz tega ne bo razvilo nič več.

Če se bosta dobivala na večerjah, odhajala na izlete in piknike bosta bolje spoznala drug drugega in bodisi izgubila privlačnost ali pa se bosta preveč navezala, kar je super, če so čustva enaka pri obeh.

Ne pretiravajta s telefonskimi pogovori in sms-i, ter pogovarjanju o vajinem zasebnem življenju. To počnejo pari, vidva pa se dobivata samo za seks, kajne? Ne pričakuj, da se bo drugi partner obnašal kot dekle/fant, ker to ni. Ne moreš imeti vsega. Ljubosumje ne sme biti del tega odnosa. Dokler te v postelji zadovolji in spoštuje, je to vse kar si lahko želiš.

Postavita meje. Nista par, vendar si oba zaslužita spoštovanje. Dogovoriti se morata o tem ali so drugi spolni partnerji dovoljeni ali ne. Če se o tem ne strinjata, ne nadaljujta odnosa.

Bodita odkrita in poštena. Če katerikoli od vaju do drugega začne gojiti čustva se pogovorita. Če so čustva enostranska je bolje, da z razmerjem prekineta.

Uporabljajta zaščito! Čeprav je ta točka zadnja je najbolj pomembna. Tvoje zdravje je najpomembnejše! Predlagamo ti, da preden se spustiš v tako razmerje oba opravita test in se tako prepričata, da nobeden od vaju nima kakšne spolno prenosljive bolezni.

Seveda s partnerjem za eno noč testov ne bosta opravljala, zato vedno, VEDNO, uporabljajta kondome. Tako bosta zaščitena pred boleznimi in neželeno nosečnostjo.

Urša
Njene članke najdeš v vseh kategorijah, najraje pa piše nasvete, ki popestrijo in izboljšajo seks ter poišče odgovore na vprašanja, ki te zanimajo.

Te naše vsebine zanimajo?

Prijavi se na obveščanje, da ne zamudiš novih objav!

E-novice