Kako se znebiti gag refleksa?

Nasveti za boljši seks

Želiš presenetiti partnerja z najboljšim oralnim seksom v njegovem življenju pa ti težave dela gag refleks? Na internetu boš velikokrat zasledila, da "deep-throating" oz. "globoko grlo" ni nekaj kar moraš početi, da bi partner užival. Če ti ni do tega, tega ne počni. To je res, ničesar kar ne želiš ti ni treba početi. Če pa se želiš znebiti gag refleksa, beri naprej.

Obstaja kar nekaj tehnik in trikov za dober oralni seks, ki ne vključujejo globokega grla, vendar, če želiš biti zares najboljša in partnerju ponuditi najboljši blowjob kar ga je kdaj doživel moraš vaditi. Najprej pa moraš spoznati načine s katerimi boš lahko zmanjšala in nadzorovala svoj gag refleks.

Najprej moraš vedeti, da se ljudje med seboj razlikujemo tudi v tem kako močen je naš gag refleks. Nekateri sploh nimajo težav z njim, medtem ko se pri nekaterih pojavi že med tem, ko si ščetkajo zobe.

Nadziranje refleksa ni vedno samo v tvojih rokah, partner lahko hitro izgubi nadzor in potisne dlje kot želi (ali bolje rečeno, dlje kot želiš ti). To v kombinaciji z izlivom v tvoje grlo, hitro privede do davljenja v najslabšem možnem času. Učenje nadzorovanja gag refleksa ti bo pomagalo preprečiti take situacije, ti in tvoj moški pa bosta bolj sproščena in bosta v tovrstnih igricah veliko bolj uživala.

Pa pojdimo počasi, po korakih.

Kaj je gag refleks?

Gag refleks je naravna obramba telesa pred zadušitvijo. Je krčenje zadnjega dela grla, ki ga sproži predmet, ki se dotika zadnjega dela jezika ali zadnje strani grla.

Razumevanje anatomije grla

Med oralnim seksom sta usta in grlo največkrat pod kotom 90° kar pomeni, da gre penis hitro pregloboko in se dotakne tvojega grla, kjer je gag refleks zelo močen.

Vedeti moraš, da refleks lahko sproži vsaka stvar, ki se dotakne zadnjega dela jezika ali grla. Velikokrat boš slišala, da je davljenje samo posledica napačnega položaja in, da če ležiš na hrbtu z glavo čez rob postelje ali kavča ne boš imela težav. Res je, da je v tem položaju globoka penetracija lažja, ampak ne zagotavlja, da se gag refleks ne pojavi.

trik s palcemPreprosti triki za nadzorovanje gag refleksa

Požiranje: kot rečeno v prvi točki, ima tvoje grlo naravni mehanizem, ki se bori proti zadušitvi. Ko tujek pritiska na grlo se mišice stisnejo, da bi ga iz grla odstranile. Verjetno se sprašuješ zakaj se gag refleks ne pojavi, ko ješ ali piješ. Konec koncev lahko poješ velik zalogaj hrane brez davljenja. Skrivnost je v tem, da se med navadnim, hotenim požiranjem gag refleks ne aktivira.

Trik s palcem: nekateri trdijo, da so gag refleks zmanjšali ali odpravili tako, da so v pest močno  stisnili palec na levi roki. Stvar je v tem, da te bo zamotilo in posledično sprostilo. To je težko verjeti, ampak je vredno preizkusiti. Mogoče tebi pomaga!

 

Kupi vibrator za vajo

Torej, naučiti se moraš pogoltniti medtem, ko imaš v ustih penis. Za večino se to ne zdi enostavno, pravzaprav je zelo nenaravno in lahko tudi boleče, če se tega ne lotiš pravilno. Najboljši načina za vajo (tudi globokega grla na splošno) je, da uporabiš dildo ali vibrator.

Priporočamo ti, da ne izbereš premajhnega, prav tako pa vibrator ne sme biti prevelik. Povprečna velikost penisa je 14-15 cm, zato izbiraj v teh velikostih. Ker vibratorja ponavadi ne uporabljaš za oralni seks ti okus morda ne bo všeč, zato ti predlagamo, da uporabiš nekaj lubrikanta z okusom.

Vibrator ali dildo sta odlična za vajo, saj boš imela popoln nadzor nad hitrostjo in globino, kar pomeni, da boš lahko nadzorovala tudi gag refleks.

Spreji proti gag refleksu

Deep throating je postal tako priljubljen, da so številna podjetja začela prodajati različne izdelke, ki zmanjšajo občutljivost jezika, ust in grla ter tako zmanjšajo gag refleks.

Večina teh izdelkov vsebuje sestavine, ki zmanjšujejo bolečino in zmanjšajo občutljivost. Večina vsebuje benzocaine, ki je sestavina sirupov in kapljic proti kašlju.

Pršila za grlo niso popolna in ne bodo popolnoma preprečila gag refleksa kar je idealno, saj se ga boš tako naučila nadzorovati. Spreji so odlična izbira saj lahko večkrat popršiš, dokler ne dosežeš želenega učinka, ko pa se na občutek navadiš, količino zmanjšuješ.

Seveda pa lahko vadiš brez tovrstnih pripomočkov.

Razišči in nadzoruj gag refleks

Uleži se na posteljo in se udobno namesti in sprosti. Prižgi pomirjujočo glasbo, prižgi sveče ... karkoli ti pomaga pri sprostitvi. Pripravi vibrator in začni, ko boš pripravljena. Seveda lahko uporabiš tudi prst ali ščetko, vendar se boš z dildom oz. vibratorjem prej naučila nadzora, če boš vadila s predmetom v velikosti penisa, hkrati pa boš okrepila čeljusti in jezik.

vibrator

Kako se naučiti globokega grla in kaj pričakovati?

SPROSTI SE: Vibrator preprosto vstavi v usta (ugasnjenega seveda!) in vadi požiranje. Potem ga počasi premakni globlje. Ugotovila boš kje je tista točka do katere lahko greš brez davljenja.

NE DAVI SE! Bodi previdna, da vibratorja ne potisneš pregloboko. Zaustavi ga na točki, ko se ne daviš, vendar pa si tik pred tem. Takoj, ko boš začutila občutek davljenja vibrator odstrani. To je bistveno predvsem za tiste, ki imajo močen gag refleks! Če boš vadila tako, da boš vibrator potisnila pregloboko in se davila, se lahko zgodi, da boš postala še bolj občutljiva! To ti ne bo niti najmanj koristilo, zato tega ne počni!

Nekateri imajo nimajo zelo močnega refleksa, medtem, ko lahko pri nekaterih že majhen nežen dotik vodi do bruhanja. Če si ugotovila, da si med tistimi, pri katerih refleks ni močen boš verjetno hitreje dosegla cilj. Na tej točki lahko vibrator potisneš do točke, ko se gag refleks aktivira, vendar vibratorja ne umakni ampak začni s hitrim požiranjem, dokler se ne umiri. Vendar bodi vseeno previdna, mogoče ti ta način ne bo najbolj ustrezal.

ZAVEDAJ SE gag refleksa. Kdaj se začne? Kakšen je občutek? Naučiti se ga moraš zavestno nadzirati in to lahko narediš le tako, da se navadiš na občutek. Brez skrbi, čez čas tega občutka ne bo več.

DELALA BOŠ NAPAKE! Verjetno se boš na začetku davila. To je normalno, saj je to nagonski odziv. Umakni vibrator in se sprosti. Lahko tudi masiraš čeljust, ki je med oralnim seksom zelo napeta. Predn nadaljuješ nekoliko počakaj, saj bo grlo zelo občutljivo.

VAJA DELA MOJSTRA! Čez čas se bo tvoje telo prilagodilo nenaravnim stvarem, ki se dotikajo tvojega grla in želja po davljenju se bo zmanjšala. Teden za tednom boš lahko šla globlje, vibrator bo v grlu lahko ostal dlje prav tako se refleks ne bo pojavil, ko ga boš premikala noter in ven.

Kot omenjeno boš najlažje vadila leže na postelji, vendar boš prišla do točke, ko boš želela globlje. Takrat nagni glavo nazaj, da bosta grlo in usta pod kotom 90°. Vadiš lahko tudi v položaju, ki najbolj ustreza tvojemu partnerju. Če mu je najljubše npr. da klečiš s koleni narazen, vadi tako, saj ti bo v tem položaju bolj udobno.

Pomembno je torej, da se osredotočiš na to, da si kar najbolj sproščena. Učenje traja kar nekaj časa, korak za korakom in sčasoma boš tako dobra, da bo partnerju vzelo dih! Saj veš po najboljšem oralnem seksu v njegovem življenju bo on na vrsti, da te zadovolji ;)

Ne pozabi nase!

Mogoče si misliš, da ne boš dovolj zbrana, če se boš med vajo samozadovoljevala, ampak se boš na ta način pravzaprav še bolj sprostila. Ko si v stanju popolne sproščenosti, boš lažje prenesla morebitno nelagodje, prav tako pa boš s samozadovoljevanjem med vadbo globokega grla svoje možgane "naučila", da uživajo v nudenju oralnega seksa.

Vključi partnerja!

oralni-seksVeliko ženskam je učenje oralnega seksa neprijetno in raje vadijo na samem, ampak, če imaš partnerja ti je verjetno jasno, da bo tudi on užival medtem, ko boš vadila z vibratorjem. Morda ti je všeč ideja, da ga boš presenetila z novimi veščinami globokega grla potem, ko jih boš v celoti obvladala, vendar pa se boš hitreje naučila nadzirati svoj gag refleks, če boš v proces vključila partnerja. Prepričana sem, da ti bo z veseljem dovolil, da vadiš na njem ;)

Ko je moški vzburjen sprošča feromone, ki vzburijo tudi tebe, v tem stanju pa je telo zmožno narediti veliko več kot ponavadi. Tako stanje je vrsta "transa" v nekaterih kulturah to stanje uporabljajo pri obredih kjer se zbadajo ali pustijo, da jih ugriznejo boleče mravlje.

Preden boš vadila na partnerju pa se pogovorita. Pojasni mu kaj počneta in kako ti lahko pomaga. Seveda bo užival in lahko se zgodi, da se ne bo mogel nadzorovati in te bo potisnil globlje, zato postavi nekaj pravil:

brez govorjenja. Ne dovoli mu, da te moti medtem, ko se trudiš nadzorovati refleks

naj se te nežno dotika, da se boš lažje sprostila in vzburila

imej popoln nadzor, sama določi hitrost in globino penetracije

Če boš vadila večkrat na teden, boš po 2-6 tednih dosegla zastavljen cilj. Upamo, da so ti bili nasveti v pomoč in, da boš prav kmalu postala najboljša v oralnem seksu!

 

Urša
Njene članke najdeš v vseh kategorijah, najraje pa piše nasvete, ki popestrijo in izboljšajo seks ter poišče odgovore na vprašanja, ki te zanimajo.

Te naše vsebine zanimajo?

Prijavi se na obveščanje, da ne zamudiš novih objav!

E-novice