Orgazem prsi - prava eksplozija užitkov

Nasveti za boljši seks, Ljubezen in spolnost

Obstaja neka splošna predstava, da ženska doživi orgazem samo s penetracijo, torej s prodorom penisa v nožnico, pa v bistvo to sploh ni res. Seveda je vaginalni orgazem ena od možnosti - ni pa edini. Tako ženska kot moški, lahko doživi tudi orgazem prsi. 

Najboj pogost je orgazem klitorisa, ki je obenem tudi najmočnejši in do katerega pride z ročno ali oralno stimulacijo. Potem vaginalni, do katerega pride s samo penetracijo. Poleg klitoralnega in vaginalnega orgazma je tukaj še kombiniran, globoki orgazem. Gre za kombinacijo obeh, torej klitoralnega in vaginalnega orgazma. Ženske ga največkrat okušamo z rabbit vibratorjem (to potrjujejo tudi številke. Rabbit vibratorji so namreč najbolj prodajani vibratorji pri nas). Gre za igračke, ki omogočajo dvojni užitek, in sicer imajo del, namenjen stimulaciji ščegetavčka, in del za vagino.

Ne vem pa, ali veš, da lahko ženska doživi orgazem, ne da se sploh dotika genitalij. Vidim, da zmajuješ z glavo, a to je možno - z draženjem bradavičk. Bradavičke so erogena cona in draženje lahko povzroči pravo eksplozijo užitka. Kako? Preberi dalje.

Kako je možen orgazem bradavičk

Dejansko lahko z draženjem bradavičke ženske doživimo orgazem, podobno kot z draženjem ščegetavčka. Bradavička ima številne živčne končiče, zaradi katerih je občutljiva na dotik, igranje z njo pa aktivira iste dele možganov kot draženje nožnice ali ščegetavčka.

Kakšen je orgazem bradavičk

Težko je opisati občutek, saj so doživljanja različna. Nekaterim se zdi občutek povsem identičen tistemu, ki ga doživijo ob vaginalnem orgazmu. Druge navajajo, da gre za nepričakovano ekstazo, ki jo občutiš po celem telesu. Sama bi rekla, da gre za poseben občutek, drugačen sicer od klitoralnega ali vaginalnega orgazma, a vseeno izjemno intenziven. Draženje prsi, ko dražiš klitoris ali ob sami penetraciji, pa še posebej nadgradi celotno doživljanje.

Ali vsaka ženska uživa ob draženju bradavic

Teoretično da. Sploh v času menstruacije je občutek lahko izjemno prijeten. Hormonske spremembe namreč povečajo občutljivost prsi in bradavic, kar lahko poveča vzburjenje. Seveda pa se moraš prepričati v praksi oziroma odkriti, kaj ti oziroma ji ustreza. Če ni nobene posebne reakcije, poskusi skupaj s stimulacijo prsi stimulirati še druge dele telesa ali pa se samo nežno posvečaj njej, jo poljubljaj in božaj.

Kaj pa, če ji ni všeč

Kot je za nekatere vrat ali uho najbolj erogena cona, za druge pa ne, je tudi z bradavičkami. Občutljivost bradavic in želja po igranju sta odvisni tako od fizičnih kot psiholoških dejavnikov. Operacija dojk, na primer, vpliva tako na obliko, funkcijo, kot na čutenje bradavice in tkiva okrog bradavice, lahko spremeni občutljivost bradavic ali pa celo povzroči izgubo občutka v tem predelu. Podobno je tudi pri raku dojk. Obstajajo pa tudi psihološki vzroki za neobčutljivost, kot so na primer neprijetne izkušnje s seksom, strah pred užitkom, kompleks zaradi prsi in podobno. V vsakem primeru - nič hudega ni, če bradavičke na draženje ne reagirajo oziroma niso občutljive.

Morda na tem mestu samo uporabna informacija. Pokončne bradavičke niso nujno znak, da je ženska spolno vzburjena. To pomeni, da ji lahko tvoje ljubkovanje in posvečanje pozornosti ustreza, tudi če misliš, da ne - tudi, če njene bradavičke niso trde in pokončne.

Bradavičke pri moških

Na splošno so bradavičke zelo občutljivo mesto tako za ženske kot za moške, zato je orgazem prsi možen tudi pri moških. Ženskam bi predlagala, da povprašajo partnerja, če se smejo poigrati, in preverijo, kaj mu ustreza. Če je moški dovolj odprt, bo dovolj samo, če mu dražiš bradavičke in ga pri tem gledaš v oči. Pride mu, ne da se dotakneš penisa. Če pa si moški, ne vem, kaj čakaš, razišči svoje telo. Metoda draženja je tako pri moških kot pri ženskah enaka.

Kako začeti

Vsako igranje z bradavičkami še ne prinese orgazma prsi, seveda pa je super, če preizkusiš, kako do njega. Poigraš se lahko sam/-a ali pa se zabavata skupaj.

Posebej priporočam pristop, ki mu lahko rečemo sprehajanje po robu. Gre za draženje do roba užitka, torej tik do orgazma, nato pa se umakneš, se malce umiriš in nadaljuješ. Ko se znova približaš meji z orgazmom, se umakneš, in tako še nekajkrat.

Naj bodo v pomoč naslednji nasveti, ki veljajo tako za solo igro (za žensko ali moškega) kot v paru.

  • Poskrbi za prijetno razpoloženje in udoben položaj

Vsako draženje je bolj prijetno v sproščenem okolju, zato lahko ugasneš luči, izbereš prijetno glasbo, prižgeš dišečo svečo, izbereš prijeten položaj in se sprostiš. Misli na kaj vznemirljivega. Če te bolj kot romantično vzdušje vzburja razmetana spalnica, tudi prav. Najbolj pomembno je, da sta telo in um čimbolj sproščena.

  • Božaj prsi

Z roko pobožaj prsi, počasi in nežno. Najprej kroži med njima, bradavic se ne dotikaj. Ne prehitevaj, vznemirjenje povečuj postopoma.

  • Dotakni se bradavičk

Ko si pripravljen/-a, se s prsti dotakni bradavičk in se sprehodi preko konic. Začni dražiti samo vršičke, hitrost pa postopoma povečuj. Če ti ustreza, dodaj še nežno stiskanje bradavičk. Če ti to ne ustreza, jih lahko poskusiš tudi rahlo zasukati ali zavrteti. Pripelji se do roba orgazma, nato pa se zaustavi, miruj, in znova nadaljuj (to je sprehajanje po robu, o katerem sem govorila malce višje). Na ta način se bo užitek še povečal.

  • Prepusti se

Ko si zares blizu vrhunca in se že težko zadržuješ, se prepusti. Orgazem prsi bo zajel celo tvoje telo.

Ženske prsi

Igra v dvoje

Pri igri s partnerjem/-ko lahko uporabiš enako tehniko stimulacije kot solo. Vseeno pa lahko dodata še nekaj trikov:

  • Vroča sapa

Igra v dvoje vama omogoča, da partner/-ka pri draženju v bradavičko pihne vročo sapo. Pri tem ne gre za pihanje, kakor napihujemo balon ali pihnemo v alkotest, temveč izdih tople sape, ki bo poskrbel za dodatno stimulacijo živčnih končičev. Sapo pa lahko tudi ohladiš.

  • Lizanje

Obstaja več načinov za lizanje bradavičk. S konico jezika lahko delaš majhne kroge okrog areole (majhno rožnato, pigmentirano področje, ki obkroža bradavico), lahko se dotikaš samo vrha, poljubljaš ali ližeš pa lahko tudi širši del prsi. Pri tem se zanašaj bolj na svoj občutek, ne na prizore iz filmov za odrasle, kjer je lizanje lahko videti kot brezosebno vrtenje jezika v čim hitrejšem ritmu.

  • Sesanje. 

Ne omejuj se zgolj na lizanje, bradavičke lahko tudi sesaš. S tem spodbudiš pretok krvi in povečaš njihovo občutljivost. Pri tem samo pazi, da ne greš čez mero - sesanje naj ne bo pregrobo.

  • Grizljanje.

Bradavičke lahko tudi nežno grizljaš, res pa je, da to ne ustreza v vsakem trenutku. Pri občutljivih bradavičkah oziroma veliki vzburjenosti ta tehnika ne bo dosegla pravega namena, grizljanje je lahko v tem primeru zelo boleče oziroma neprijetno.

Ideje za intenzivnejše užitke

Osnove sedaj poznaš, pripravila pa sem še nekaj predlogov, s katerimi poskrbiš za še bolj vročo igro in hitrejši orgazem prsi.

  • Olja in losjoni z grelnim učinkom. Uporaba olj ali losjonov, sploh tistih, ki imajo grelni učinek, poveča vzburjenje med igro. Preizkusita lahko tudi katero od masažnih sveč. Pri vsakem od teh izdelkov prej samo preveri, ali so namenjeni tudi zaužitju, če se nameravaš z bradavičko poigrati tudi z usti/jezikom.
  • Led. Tudi ledena kocka v roki omogoča zanimivo temperaturno igro. Z njo se lahko dotikaš same bradavice ali predela okrog nje. Kakšna bo reakcija? Bradavica nabrekne, predlagam pa, da jo takoj po ledenem šoku poljubiš z vročimi ustnicami.
  • Mini vibratorji. Vibratorji niso namenjeni le ščegetavčku, nožnici ali anusu. Uporabiš jih lahko tudi na predelu prsi ali bradavic. Najprej preizkusi najnižjo hitrost in če ti je občutek všeč, hitrost postopoma povečuj.
  • Sponke za bradavice. O užitku, ki ti ga ponuja uporaba sponk, smo že pisali. Sponke poskrbijo za izjemno vzdraženost in povečajo občutljivost bradavičk, ki tudi po končani uporabi sponk ostanejo občutljive še kar nekaj časa. Sponke lahko vibrirajo ali pa ne, obstajajo pa tudi takšne, ki jih lahko priviješ, in s tem povečaš pritisk na bradavice. Zaradi možnega občutka bolečine jih odsvetujem začetnikom oziroma ljubiteljem nežne igre s prsmi.
  • Sesalniki oziroma črpalke za prsi. Če te zanima nekaj posebnega, lahko preizkusiš tudi črpalke za prsi. Videti je morda čudno, a gre za igračko, ki s pomočjo vakuuma poskrbi za večji pretok krvi, prsi nabreknejo in postanejo bolj občutljive, poveča pa se tudi občutljivost bradavičk. Občutek je božanski.
  • Dodatek - vaginalne kroglice. Še en zanimiv predlog, ki na videz ne sodi sem, saj nima direktne povezave s prsmi. Pri sami stimulaciji prsi ti predlagam, da aktiviraš tudi mišice medeničnega dna. S tem lahko dejansko spodbudiš orgazem oziroma poskrbiš za intenzivnejši občutek. Za aktivacijo lahko uporabiš Keglove vaje (pomembno je, da mišice stisneš pravilno), preizkusiš pa lahko tudi, kako je, če imaš takrat v sebi vaginalne kroglice. Izberi prijetne, kakovostne, silikonske kroglice, ki bodo nadgradile tvoje doživetje.

Orgazem prsi ni mit

Kljub uveljavljenemu mišljenju, da je vaginalna penetracija (včasih se doda še stimulacijo ščegetavčka) edini način, da ženska doseže orgazem, to ni res. Tudi igra z bradavičkami te lahko pripelje do njega in ko enkrat okusiš orgazem prsi, je pot do njega vedno hitrejša.

Če ti draženje prsi ustreza, eksperimentiraj. Z njimi se lahko poigraš tudi med samozadovoljevanjem, spolnim odnosom ali kar tako. Poišči svoj najljubši način in uživaj.

Eva
Piše o vsem, najraje pa razbija mite in predsodke. Spolnost dojema kot umetnost. Je izjemno širokih nazorov.

Te naše vsebine zanimajo?

Prijavi se na obveščanje, da ne zamudiš novih objav!

E-novice