Kako do večjega penisa?

Nasveti za boljši seks

Si želiš imeti večji penis? Skoraj zagotovo je odgovor na to vprašanje ja. Večina moških na tem svetu si želi, da bi imel njihov penis kakšen centimeter ali dva več. In to tudi če so nadpovprečno obdarjeni.

Iz majhnega raste veliko

In kaj pravzaprav pravi statistika? Povprečni penis naj bi v stanju erekcije meril 13 cm v dolžino in imel 10 cm po obsegu. Zanimivo je, da velikost v neerekcijskem stanju sploh ni pomembna, saj ima lahko nekdo majhen penis, ki bo med erekcijo postal večji od drugega, ki je v neerekcijskem stanju sicer večji. Ta bo med erekcijo samo otrdel, med tem ko lahko manjši penis zraste tako v dolžino kot po obsegu.

Penis je sicer sestavljen iz gobastega tkiva, ki je zaslužen za povečanje dolžine in obsega v stanju erekcije in sečevoda po katerem se odvaja tako urin kot sperma.

Je velikost penisa pomembna?

To je vprašanje, ki zanima vsakega moškega. Veliko žensk trdi, da velikost penisa sploh ni pomembna, ampak da je bolj pomembna tehnika in ljubezen oz. kemija med partnerjema. Čeprav lahko tako strast kot tehnika doprineseta veliko k dobremu seksu, pa to seveda ni vse.

Zanimivo je, da v popolnoma anonimnih anketah veliko večje število žensk odgovori pritrdilno na to vprašanje, kot pri spraševanju v živo. Iz tega je torej moč sklepati, da velikost je pomembna in da vpliva na spolno življenje. Ni sicer nujno, da majhen penis pomeni tudi slab seks, saj je velikost penisa precej subjektivna in je od posamezne osebe odvisno kakšna velikost je tista prava.

Ampak brez panike! Po raziskavah sodeč je kar 85% žensk zadovoljnih z velikostjo penisa njihovih partnerjev, med tem pa je zgolj 55% moških zadovoljnih z velikostjo svojega penisa. Velika verjetnost je torej, da to težavo vidi samo moški.

Večina žensk je tudi potrdila, da jim je bolj od dolžine penisa pomemben obseg. Tudi vagina je namreč dolžinsko omejen organ in predolgega penisa tako ali tako ne morete uporabiti, med tem ko je obseg penisa tisti, ki ga ženska med seksom najbolj občuti.

Je penis lahko prevelik?

Penis je seveda lahko tudi prevelik. In to sploh ni nekaj neobičajnega. Povprečna globina vagine je zgolj dobrih 11 cm. Če je torej povprečni penis dolg 13 cm je v večini primerov narava dobro poskrbela za uravnoteženost.

Prevelik penis lahko tako pomeni kar nekaj težav v spolnosti, sploh v določenih položajih, ki so v nekaterih primeri celo neizvedljivi. Imeti nadpovprečno velik penis tako sploh ni nujno prednost. Za analni seks naprimer je veliko lažje, če je penis manjši.

Naravni načini povečave

Dokazano in preizkušeno v praksi, se penis lahko poveča na povsem naravne načine, s posebnimi vadbami za povečavo penisa. Obstaja več različnih tehnik, najbolje pa je, da jih vsak posameznih preizkusi sam in nato nadaljuje z vajo, ki mu najbolj ustreza.

Penis je sicer sestavljen iz 3 komor gobastega tkiva, ki vpija kri, ki pride do penisa. Ko se te komore napolnijo s krvjo pride do erekcije penisa. Z dolgoročnim in pravilnim izvajanjem vaj se bodo te komore povečale. Večje komore pa bodo lahko absorbirale večje količine krvi kar privede tudi do povečanja velikosti penisa. Cilj vaj je povečati natezno trdnost z raztegovanjem tkiva, ki je zadolženo za erekcijo penisa in ta natezna trdnost bo omogočila rast tkiva.

Simptomi, ki se lahko pokažejo ob izvajanju vaj za povečanje penisa

  • Prisotnost mehurčkov na penisu, kar je pogosto posledica dolgotrajnega pritiska na tkivo.
  • Bolečine v penisu, ki jih lahko povzroči ponavljajoče raztegovanje tkiva
  • Oteklina, ki je posledica dolgotrajne uporabe pretežkih uteži na penisu, vpliva lahko na živce v penisu in povzroči vnetje ter otekanje okoli penisa. Če se oteklina nadaljuje lahko pride do težav z erekcijo.
  • V kolikor se pojavi kateri od zgoraj navedenih simptomov, je potrebno vaje prekiniti za vsaj toliko časa, da težava v celoti izgine.

Pri izvajanju vaj za povečanje penisa, upoštevajte naslednja priporočila

  • Sramne dlake v predelu penisa pobrijte, da se izognete cukanju
  • Jejte zdravo in uravnoteženo, prehrana naj bo bogata z vitamini, minerali in beljakovinami, saj ima hrana vpliv tudi na penis. Poleg tega dnevno spijte dovolj vode.
  • Bodite dobro razpoloženi in sproščeni, stres ne vpliva dobro ne na vas ne na vaš penis
  • Penis dobro navlažite in uporaba mila ali šampona za to vsekakor ni primerna, saj dražita kožo. Za daljši čas uporabe je najbolj primeren vazelin za intenzivno nego, ki lahko ostane na koži dlje časa ne da bi povzročal rdečico, razpoke na koži in podobno.
  • Pred začetkom izvajanja vaj za povečanje penisa, le tega izmerite.

Merjenje penisa

Najprej izmerite dolžino penisa med erekcijo. Vstanite in držite penis pravokotno na telo. Ravnilo postavite poleg penisa in merite od korena do glavice.

Nato izmerite še obseg penisa med erekcijo. Uporabite šiviljski meter in izmerite obseg na sredini dolžine penisa. Če nimate na voljo šiviljskega metra si lahko pomagate tudi z vrvico ali čim podobnim in nato vrvico izmerite z ravnilom.

Vpliv vitaminov in mineralov na spolno aktivnost

Med izvajanjem vaj za povečanje penisa je priporočljivo v svoj jedilnik vključiti tudi določene vitamine, minerale in zelišča, za katere je ugotovljeno, da telesu dajejo energijo in povečujejo spolne sposobnosti.

Poskrbite da boste zaužili dovolj vitamina A, B12, C, E in D, magnezija in tiamina, kalcija, kalija in folne kisline.

Te vitamine in minerale lahko najdete tako v hrani kot tudi v lekarnah v obliki tablet.

Vaje za povečanje penisa

Ogrevanje z vročo brisačo

Kot pri vsakem treningu je tudi tukaj ogrevanje pomembno, saj poveča pretok krvi skozi penis. Poleg tega postane koža bolj fleksibilna, zaradi česar je lažje izvajati vaje, zmanjša pa se tudi možnost modric in odrgnin.

Ena možnost je da v vročo ali toplo vodo namočite brisačo, ki jo nato ovijete okoli penisa in mod. Morda bo občutek na začetku neprijeten, ampak toplota bo hitro postala bolj prijetna. Brisačo pustite ovito dve minuti in nato postopek ponovite še trikrat.

Drugi način za segrevanje penisa je namakanje v jacuzziju ali vroči kopeli. Z nežno masažo penisa med namakanjem povečajte pretok krvi. V kopeli ne ostanite več kot 10 min.

Tehnika molzenja penisa (jelq)

S tehniko molzenja penisa (angleško Jelq) lahko povečate penis za več centimetrov v dolžino in po obsegu. Še posebno efektivna je, če moški to tehniko začnejo prakticirati že v zgodnjih najstniških letih in nadaljujejo z njo vse do odraslega življenja, nato pa jo zgolj enkrat tedensko ponavljajo.

Kako tehnika molzenja penisa deluje

  • poveča pretok krvi v komorah gobastega tkiva
  • raztegne mišična vlakna, ki bodo v stanju erekcije nato večja in močnejša
  • poveča pretok krvi v penisu in poveča njegovo velikost

Razliko boste začeli opažati po približno 5 tednih, sicer pa v prvih 6 mesecih ne pričakujte večjih napredkov. Večje spremembe lahko pričakujete v roku enega leta, ko bo penis začel postajati večji, erekcije pa bodo postale močnejše.

Tehniko molzenja izvajajte vsak dan, saj bo tako napredek najhitrejši in najbolj opazen, in sicer po sledečih korakih

  1. Najprej penis ogrejte z vročimi brisačami, kot razloženo zgoraj
  2. Palec in kazalec sklenite in naredite O pri korenu penisa. S tem boste zmanjšali pretok krvi s čimer bo v celicah znotraj penisa ostalo ujete več krvi
  3. Roko začnite premikati proti glavici in s tem "molzite" kri naprej po penisu. Celice se bodo napolnile z več krvi.
  4. Ko z eno roko dosežete vrh penisa, enako (korak 2 in 3) ponovite še z drugo roko.
  5. Vajo ponavljajte 20-25min

Na glavi penisa boste morda zaznali podplutbe ali rdečico. Ta bo spontano izginila. Da se temu izognete vajo izvajajte počasi in postopoma povečujte hitrost.

Najbolj optimalno je vajo izvajati, ko je penis v stanju pol erekcije. Če vam med vadbo ne uspe obdržati takega stanja naredite vse kar je mogoče, da stanje povrnete. Z vajo lahko za trenutek prekinete da erekcija upade oz. med vajo gledate pornografske vsebine, če vam bo to pomagalo vzdržati stanje pol erekcije.

Cilj vaje je, da potisnete kri kolikor je le mogoče v glavo penisa, da napolnite celice z več krvi kot je to običajno. Barva penisa se bo med vajo spremenila v temno rdečo, kar je normalno.

Koliko pritiska morate za vajo uporabiti je odvisno od posameznika in njegovega občutka. Na lestvici od 1 do 10, kjer 1 pomeni brez pritiska in 10 pomeni nevzdržen pritisk, je potrebno uporabiti 5-7.

Za rezultate ni nobene razlike ali vajo opravljate pred ali po spolnem odnosu.

Plan treninga

Prvi teden začnite z 250-300 ponovitvami na dan in najbolje je, da vaje kombinirate z vajami za mišice medeničnega dna (100-125 ponovitev)

Drugi teden vaje ponavljajte 10-15 min na dan in temu dodajte 200-225 ponovitev vaj za mišice medeničnega dna. In ne pozabite - vaje naj bodo neboleče. V primeru bolečin vaje prenehajte izvajati in se posvetujte z zdravnikom.

Tretji teden ponavljajte vajo 30 min dnevno in dodatno 300-325 ponovitev vaj za mišice medeničnega dna.

Tehnika raztezanja mišic medeničnega dna

Mišice medeničnega dna so odgovorne za ejakulacija in erekcijo, hkrati pa nadzorujejo tudi uriniranje. Zaznate jo lahko tako, da vzdržujete srednji pretok urina med uriniranjem, kar bo povzročilo, da se bo ta mišica stiskala in občutili boste kako se razteza nekje od območja mod do območja anusa.

Prednosti vaj za mišice medeničnega dna so

  • Zmanjšujejo možnost impotence.
  • Nadzirajo ejakulacijo in varujejo pred prezgodnjimi in slabimi ejakulacijami.
  • Rezultat je močnejša erekcija.
  • Povečajo aktivnost prostate.
  • Ščitijo pred kasnejšimi življenjskimi problemi kot je nezmožnost nadzora urina in podobno.

Vaja 1: Stisk mišic

Za začetek poiščite mišico na način, kot opisano zgoraj. Naslednji korak je, da mišico čim večkrat stisnete in sprostite. Začnete lahko s 40 ponovitvami dnevno, nato pa največ kolikor jih lahko naredite, dokler ne dosežete cilja 250-400 ponovitev. Prednost te preproste vaje je, da jo lahko izvajate kadarkoli in kjerkoli - doma, v službi, na poti, saj ne bo nihče opazil da jo izvajate.

Vaja 2: Stisk mišic in zadržanje

Začnite z ogrevanjem in nato 10 ponovitvami krčenja in sproščanja mišice kot opisano. Pri 10 krčenju zadržite stisk mišice in ga držite čim dlje. Idealno 25 min in nato 1 minuta počitka. Cilj je vadbo ponoviti 5 krat dnevno.

Vaja 3: Povečanje mišice

Ta vaja je pomembna pri nadzoru erekcije saj lahko moški ejakulacijo odloži s stiski mišice medeničnega dna. Vajo naredite tako, da postopno stiskate mišico, dokler ne dosežete maksimalnega zategovanja. Zadržite stisk za 10 sekund in nato postopno spustite.

Vaja 4: Utrujanje mišice

Ta vaja je težka in energijsko zahtevna a hkrati tudi najučinkovitejša. Začnite tako, da sedite na udobnem mestu. Ogrejte mišico s 30-50 močnimi krčenji, nato za 10 sekund tesno primite penis in po tem naredite še 150 krčenj. Pri zadnjem krčenju zadržite stisk mišice kolikor dolgo lahko, nato si vzemite 3 minute premora in naredite še 40 močnih stiskov.

Tehnika za povečanje dolžine penisa z raztegovanjem

  • Začnite z ogrevanjem z vročimi brisačami. Te vaje ne smete izvajati v stanju erekcije, ampak ko je penis uplahnjen.
  • Nežno držite glavico penisa z rahlim pritiskom.
  • Penis izvlecite pred seboj in ga raztegnite kolikor lahko. Občutek pritiska je normalen, če pa začutite bolečino se ustavite in začnite ponovno.
  • Raztegnjen položaj držite za 15 sekund in postopek ponovite 5 krat.
  • Ko z vajo končate zmasirajte penis, da obnovite krvni obtok.

Za najboljše rezultate združite to vajo z vajo molzenja. Pri tem raztezanju ne vlažite penisa, saj je potreben čvrst oprijem.

Operacije

Obstaja tudi možnost operacije. V osnovi obstajata dve vrsti operacij - operacija za povečanje dolžine penisa in operacija za povečanje obsega. Nobena od operacij pa ni ravno rutinska, rezultati so različni od pacienta do pacienta, prav tako tudi stranski učinki.

Pri operaciji za povečavo obsega obstaja nekaj načinov, s katerimi lahko z implantanti, ki so lahko silikonski, maščobni ali iz drugih tkiv obseg penisa povečajo.

Operacije za povečanje dolžine penisa pa ponavadi potekajo tako, da se prereže vez, ki povezuje penis z medenico. Tako se penis pravzaprav fizično ne podaljša, ampak zgolj tisto, kar je ponavadi skrito postane vidno navzven. Po operaciji je potrebno še do 6 mesecev uporabljati uteži ali druge pripomočke za raztezanje, ki preprečujejo da bi se ta vez ponovno zarasla.

Preden se boste odločili za operacijo se morate seveda posvetovati z urologom, vsekakor pa se odsvetuje potovanja v razne tuje države, kjer naj bi te operacije izvedli hitreje in ugodneje saj je možnost zapletov s tem samo poveča.

Možni zapleti po operaciji vključujejo infekcije, poškodobo živcev, zmanjšano občutljivost na dražljaje ali celo težave z erekcijo.

Tabletke

Ena izmed možnosti za povečavo penisa so seveda tudi tabletke. Večina tabletk v prosti prodaji je narejena na podlagi naravnih materialov, zato bojazni za večje stranske učinke ni, tako da jih je vredno preizkusiti.

Nekatere naše stranke so z delovanjem tabletk zadovoljne, druge ne, zato je najbolje da se o njihovem delovanju prepriča vsak sam in ugotovi ali mu bodo pomagale ali ne.

Pumpice

Pumpice za penis so popularen pripomoček za povečanje penisa, med njimi verjetno najbolj pumpice Hydromax. Pumpice za penis delujejo s pomočjo vakuuma, ki ga ustvarite tako, da s pomočjo pumpice izčrpate zrak iz tulca v katerega vstavite penis.

Pritisk, ki ga ustvari vakuum poveča pretok krvi skozi penis in hkrati napne tkivo. Če vaje izvajate redno boste okrepili mišice in hkrati dosegli povečanje penisa, ki pa je odvisno od vsakega posameznika. Nekateri uporabniki poročajo zgolj o povečanju obsega, drugi tudi o povečanju dolžine.

Pri uporabi pumpice je potrebno kot pri ostalih pripomočkih, ki na tak ali drugačen način fizično razširijo tkivo penisa paziti, da ne pride do neželenih poškodb.

Uteži in raztezniki

En izmed načinov za povečavo penisa je tudi uporaba pripomočkov, ki penis fizično raztegnejo, to so t.i. raztezniki in uteži. Pri uporabi pripomočkov je potrebno biti previden, saj sicer lahko pride do poškodb, kar pa si vsekakor nihče ne želi.

Dolgoročna uporaba teh pripomočkov bo tako kot vaje za povečanje povečala obseg gobastega tkiva in s tem povečanje penisa med erekcijo.

Podaljški in tulci za penis

Če vam nobena od zgornjih načinov povečave penisa ne ustreza ali pa če želite penis povečati samo občasno za popestritev spolnega odnosa, je zanimiva možnost tudi uporaba podaljškov in tulcev za penis.

Glavni namen podaljškov za penis je, da penis podaljšajo, večinoma pa tudi povečajo obseg. Podaljški so navadno votli, saj si ga na penis nataknemo podobno, kot nataknemo kondom. Podaljšek za penis je hitra, varna in enostavna rešitev, če si vaša partnerica zaželi večjega penisa. Podaljški so v različnih velikostih, barvah in materialih, nekateri pa imajo celo dodatne izboklinice ali podobne dodatke, ki še povečajo stimulacijo med penetracijo.

Potrebno je opozoriti, da podaljšek za penis ni kondom in ne preprečuje prenosa spolno prenosljivih bolezni in neželene nosečnosti!

Tulci za penis sicer ne dodajo nič k dolžini, povečajo pa obseg penisa, kar je velikokrat celo bolj pomembno od dolžine. Hkrati tako kot podaljški tudi tulci pogosto vsebujejo različne izbokline, ki žensko dodatno stimulirajo. Še en stranski efekt uporabe tulca (in tudi podaljška za penis) je, da se bodo dražljaji na penisu manj občutili, kar bo podaljšalo čas do izliva.

Kako narediti da bo penis izgledal večji

Moški penis gledamo z vrha navzdol in to za ocenjevanje dolžine ni ravno najboljši kot. Obstaja pa tudi nekaj trikov, s katerimi lahko enostavno in hitro optično povečate svoj penis.

Če boste pobrili ali pa vsaj pristrigli sramne dlake, bo penis zagotovo videti daljši in večji. To bo zagotovo ustrezalo tudi partnerici, saj bo oralno zadovoljevanje tudi zanjo prijetnejše, če se ne bo zapletale v vaše dlake ;)

Druga zadeva, ki ima optično še večji vpliv pa je vaša teža. Prekomerna telesna teža oz. predvsem velikost trebuha vpliva na to, kako velik v resnici izgleda penis. Če boste shujšali oz. predvsem zmanjšali obseg trebuha, bo vaš penis videti večji. Obstaja pa celo možnost liposukcije, ki odstrani maščobo, ki se je nabrala pod trebuhom, v okolici penisa. Ampak bolj zdravo bi bilo shujšati!

Sindrom majhnega penisa

Obstaja tudi klinično prepoznana duševna motnja, gre za sindrom majhnega penisa. Gre za napačno percepcijo lastnega telesa oz. natančneje penisa. Moški, ki trpijo za sindromom majhnega penisa so namreč obsedeni s prepričanjem, da je njihov penis premajhen, čeprav je v resnici povsem povprečne ali celo nadpovprečne velikost in obsega. Simptomi so lahko zelo hudi - depresija, aksioznost, izolacija ipd. Je pa na srečo ta motnja precej redka.

Motnjo ponavadi sprožijo travmatične izkušnje, kot je zavrnitev ženske zaradi premajhnega penisa ali druge spolne težave

Povezava med majnim penisom in prezgodnjim izlivom

Majhen penis ni bolj občutljiv od večjega, vendar obstaja nekaj korelacij saj veliko moških z relativno majhnim penisom poroča o težavah s predčasnim izlivom. Iz medicinskega vidika bi to lahko bilo naključje, verjetno pa gre zgolj za psihološki efekt.

Ne glede na to ali je partnerki velikost penisa pomembna ali ne, se moški z manjšim penisom pogosto počutijo nesamozavestne - vsaj podzavestno. Ta negotovost povzroča stres in telesno napetost, kar spodbudi predčasni izliv, vse skupaj pa vodi do še več stresa pri naslednjem spolnem odnosu - začaran krog iz katerega je težko izstopiti. To je tudi glavni razlog, da povečanje penisa posledično pomaga tudi pri daljšem času do izliva.

Luka
Zanima ga vse v zvezi s spolnostjo, zato lahko na blogu najdeš širok spekter njegovih člankov, ki pokrivajo različna področja - od vsakodnevnih nasvetov do marsikomu morda čudnih fetišev.

Te naše vsebine zanimajo?

Prijavi se na obveščanje, da ne zamudiš novih objav!

E-novice