Čutna masaža za pare: Kako začeti?

Nasveti za boljši seks

Čutna masaža je učinkovit način kako ustvariti intimo in občutek bližine z vašim partnerjem. Ideja je, da s čutno masažo partnerju prinesete užitek z vašim dotikom. Ena oseba daje, druga prejema. Pomembno je, da to obdržite v mislih. Če partnerju ponudite masažo samo zato, da začnete še nekaj drugega, potem to ni res masaža. In po vsej verjetnosti naslednjič ne bo delovalo še enkrat!

Ker sta vidva že v sporazumni, intimni zvezi za vajino masažo verjetno ne bodo veljala čisto vsa pravila in distance profesionalne masaže. To pomeni, da vama ni treba skrbeti glede stvari kot je prekrivanje intimnih delov in izogibanje teh intimnih predelov kot so prsi in notranji del stegna. Vseeno pa je masaža veščina, zato se je dobro naučiti vsaj nekaj najbolj osnovnih masažnih tehnik, tako da bo to, kar delate, vašemu partnerju dejansko všeč. Ne, pa da se bosta oba samo mučila.

Lahko se naučite tehnike s pomočjo knjig ali videov na internetu, ali pa še bolje obiščete kakšen lokalni center, v katerem izvajajo tečaje masaže. Če imata možnost, lahko skupaj obiščeta tudi kakšen salon in se tam poskusita česa naučiti. Ko bosta poznala nekaj tehnik profesionalne masaže, lahko improvizirata. Uporabita svojo kreativno žilico in osnovne tehnike navadne masaže prenesita v bolj čutno masažo, ki vam je profesionalni maserji ne morejo nuditi.

Kaj potrebujete za čutno masažo

Dobre masaže ni lahko kar tako izvesti. Zato je dobro, da ste prej pripravljeni in imate nekaj osnovnih pripomočkov.

  • Masažno olje je nepogrešljiva stvar v vsaki masaži. Jasno, vaše roke bodo veliko lažje drsele po goli koži vašega partnerja. Če želite, ima lahko olje tudi aromo ali eterična olja za aromaterapijo – za čutno masažo priporočam vonje vrtnice, geranije ali ylang-ylang.
  • Masažna miza poleg olja je le-ta najboljši pripomoček za vsakega nadebudnega maserja ali maserke. Z masažno mizo boste veliko lažje dosegli vse točke na partnerjevemu telesu. Pa tudi vas ne bo vse bolelo že po nekaj minutah masaže. Niti mize niso več tako drage, kot so bile včasih. Prepričajte se le, da ima miza tudi odprtino za glavo. Če nimate masažne mize, potem lahko masirate tudi na postelji.
  • Prevleka za mizo iz dobrega materiala, po možnosti tudi z grelno lastnostjo, da bo partnerju toplo.
  • Dodatne prevleke ali rjuhe: mizo/posteljo prekrijte z več sloji rjuh. Dobro je imeti poseben set rjuh samo za masaže, ker jih boste gotovo umazali z oljem.
  • Blazino ali zvito brisačo položite pod gležnje vašega partnerja. Ko pa se obrne na hrbet, jo dajte pod kolena.

Čutna masaža: Kako jo izvesti

Najbolj pomembna stvar je vaša miselnost. Nikoli ne smete masaže začeti s čim drugim v mislih, kot le tem, da želite nekaj dati vaši drugi polovici. Ničesar ne želite od njih, želite samo dati. Več, kot vložite truda v učenje masažnih veščin in pravih pripomočkov, bolj bo vaš partner užival.

Poskusite s temi koraki:

  1. Ustvarite romantično vzdušje. Sveče, cvetovi vrtnica in sproščujoča glasba. Prepričajte se, da je soba dovolj topla, da vašemu partnerju ne bo hladno v kostumu Adama in Eve.
  2. Začnite tako, da partner leži na trebuhu, z obrazom v luknji v masažni mizi ali podprto, če se masirata na postelji.
  3. Začnite s hrbtom. Odkrijte brisačo. Prepričajte se, da so vaše roke tople in nanesite nekaj olje na dlani, in ga nanesite na partnerjevo telo z lahkimi krožnimi kretnjami, da ogrejete telo pod rokami. S krožnimi kretnjami prekrivajte dele telesa, ki ste se jih ravnokar dotikali z drugo dlanjo in se počasi premikajte naprej. Lahko se malo posvetite zategnjenim vozlom v telesu vašega partnerja, vendar ne za predolgo. Ne poskusite dajati profesionalne terapevtske masaže, saj to ni glavna tema čutne masaže. Ideja je samo to, da se z dotikom povežete z vašim partnerjem na sproščujoč način in jim prinesete užitek.
  4. Nadaljujte v standardnem vrstnem redu masaže: hrbet in ramena, potem noge. Zatem naj se partner obrne na hrbet. Zmasirajte noge in stopala, potem roke in na koncu vrat in ramena še s sprednje strani.
  5. Čudovita in zelo čutna je tudi masaža glave. Bodite nežni in zmasirajte sence, teme in skalp.
  6. Seveda ne pozabite na oprsje, mednožje in druge intimne dele telesa. Ker v čutni masaži med dvema partnerjema ni preprek, ki obstajajo v profesionalni masaži, se lahko posvetite tudi prsim in notranjim delom stegen.

Vendar pazite, da v zameno za masažo ne zahtevate ničesar. Zapomnite si: ko masirate, dajete. Če se potem zgodi še kaj več (ponavadi začne drugi partner, tisti ki ga masirate), potem toliko bolje. Pomembno pa je, da to ni vaš končni cilj.

Čutne masaže v masažnih salonih

Za konec je pomembno razumeti tudi odnos do takih masaž v profesionalnih masažah. V salonu prositi za čutno masažo ali t.i. »happy ending« je neprimerno ali celo proti zakonu (odvisno od države). Maserji v masažnih salonih so trenirani v terapevtskih masažah, ki bazirajo na švedskih masažnih metodah. Če v salonu zaprosite ali tudi posredno nakažete željo za tako masažo, ima maser ali maserka pravico takoj prekiniti masažo. Spolni kontakt v masažnih salonih ni dovoljen.

Miha
Piše o zanimivih tematikah brez obzira na predsodke in tabuje. Zanima ga predvsem vpliv seksa na družbeno socialno življenje in ti s svojim znanje z veseljem pomaga z nasveti in predlogi.

Te naše vsebine zanimajo?

Prijavi se na obveščanje, da ne zamudiš novih objav!

E-novice