Dildo 101 - nasveti za začetnike

Erotične igračke

Dildo lahko uporablja prav vsak, tako analno kot vaginalno! Se sprašuješ, zakaj sploh rabiš dildo, kako se ga uporablja in zakaj se moraš pred uporabo ogreti? Beri naprej!

Dildo lahko nadomesti partnerja?!

Rekli bi lahko, da je dildo najbolj znana seks igračka, ki popestri seks na ogromno različnih načinov. Zato ni nič čudnega, da jih uporabljamo tudi s partnerji.

Na žalost pa ljudi s penisi pogosto skrbi, da partnerju niso dovolj, ker ta uporablja dilde. Ali pa jih skrbi, da se ne morejo primerjati z igračko in da jih bo ta nadomestila.

Take skrbi so popolnoma odveč! Raziskave na tem področju so pokazale, da uporaba dildov in drugih seks igračk spolno izkušnjo še izboljša ter poveča zadovoljstvo pri obeh partnerjih.

dildo

Dejstvo je, da bližine ljubljene osebe nikakor ne more nadomestiti igračka, pa je lahko ta še tako neverjetna. Če torej s partnerjem razmišljata o tem, da bi v svoje intimno življenje vnesla kakšno popestritev, potem le poskusita. Ne bo vama žal!

Nasveti za začetnike

Če še nikoli nisi kupoval in uporabljal dilda, potem te verjetno zanima, na kaj moraš biti ob nakupu pozoren.

Velikost

Dobro je, da najprej začneš z dildom manjše velikosti. Seveda je sicer najbolje, da zaupaš intuiciji - če se ti zdi, da si pripravljen na večjo velikost, potem je to zagotovo pravilna odločitev. Če pa nisi prepričan kje začeti, uporabi kakšnega, ki je velik kot povprečen penis in zato primeren za vsakogar.

Lahko pa si privoščiš tudi set, v katerem dobiš dilde različnih velikosti. Tako lahko kadarkoli si zaželiš vzameš večjega.

Material

Material je druga precej pomembna stvar pri nakupu dilda. Začni s takimi, ki so iz mehkejšega materiala in so malo upogljivi - tako bo vstavljanje bolj udobno.

Najbolj varen material je seveda silikon. Ni porozen, kar pomeni, da nima mikroskopskih luknjic, v katerih se lahko združujejo bakterije. Poleg tega pa ga lahko tudi prekuhaš, da ga dodatno razkužiš. Potem ga lahko brez skrbi uporabljaš tako analno kot vaginalno in ga deliš s partnerji. Igračk, ki jih ne moreš dobro razkužiti, res ni priporočljivo delit z drugimi. Ali pa uporabljati analno in vaginalno.

Ostali mehki materiali so prav tako prijetni na otip in fantastični za uporabo - guma, jelly, real skin material in pa plastika. Pri čiščenju in shranjevanju so ti sicer malo bolj zahtevni, vendar če boš lepo skrbel za njih, bodo tudi oni lepo skrbeli zate.

Lubrikant

Zelo pomembna stvar pri uporabi dildov in drugih seks igračk je lubrikant. Z njim bo vse od seksa pa od masturbacije potekalo bolj gladko. Če ga nimaš, je torej res skrajni čas, da si ga omisliš.

Pri izbiri samo pazi, da s silikonskimi dildi in dildi iz drugih mehkih materialov uporabljaš samo lubrikant na vodni osnovi. Silikonski lubrikant bo namreč reagiral s silikonsko površino igračke in jo uničil.

Dilde iz kovine, stekla in drugih trdih materialov pa brez težav lahko uporabljaš tudi s silikonskimi lubrikanti.

Preden uporabiš dildo, se ogrej

Zdaj pa še malo biologije - a veš, da se nožnica ob vzburjenju kar za 1x poveča? In da ženske v povprečju potrebujemo od 20 do 40 minut, da se zares vzburimo?

To je precej dobro vedeti, ko imaš namen s čimerkoli penetrirati nožnico. Če nisi dovolj vzburjena, občutek ne bo zares dober. Preden se lotiš penetracije torej poskrbi, da si dovolj ogreta. Na tak način bo celotna izkušnja veliko prijetnejša.

analni čep

Tudi za analno penetracijo se je potrebno dobro ogret. Ampak anus se za razliko od nožnice ne razširi sam od sebe, zato sama vzburjenost pogosto ni dovolj. Najbolj enostaven recept za pripravo na udobno analno penetracijo je, da začneš s prsti in/ali analnim čepkom. Najprej z veliko analnega lubrikanta zmasiraj vhod v anus, potem pa za začetek uporabi en ali dva prsta. Če je dildo manjši, lahko potem počasi poizkusiš že z njim, drugače pa anus dobro pripravi še z analnim čepkom. Priporočljivo je, da ga pred penetracijo z dildom nosiš vsaj nekaj minut. S tem mišice pri vhodu malo sprostiš in pripraviš na razširitev.

Najbolj pomembno pri vsem tem pa je, da uživaš! Sprosti se, zadihaj, vzemi si čas in raziskuj, kaj ti paše.

Za danes je to vse, ne spreglej pa tudi drugega dela, kjer boš spoznal različne vrste dildov - dvojni, stekleni, kovinski ... Govorili bomo tudi o temperaturni igri in drugih trikih, ki bodo uporabo dildov naredili še bolj zabavno.

Vse dilde in druge izdelke najdeš v naši spletni trgovini in fizičnih trgovinah v Ljubljani. Ne pozabi nam tudi slediti na družbenih omrežjih! Najdeš nas na Instagramu, Facebooku, Youtubu in Tiktoku. Prebereš pa lahko tudi ostale objave na blogu in tako izveš ogromno novega. Če imaš kakšno dilemo ali vprašanje, nam lahko pišeš na [email protected] ali pa nas pokličeš na 080 34 08 in z veseljem ti bomo pomagali!

Sara
bio_sara

Te naše vsebine zanimajo?

Prijavi se na obveščanje, da ne zamudiš novih objav!

E-novice