Kako napolniš in upravljaš s svojo novo erotično igračko?

Video prispevki

Saj morda se čudno sliši, ampak se res pogosto zgodi, da uporabniki ne znajo vklopiti ali napolniti vibratorja. Potem nam ga vrnejo v reklamacijo, ampak ker se izkaže, da so recimo zgolj narobe obrnili baterije imajo s tem samo nepotrebne stroške s poštnino, pa še željenega izdelka ne morejo uporabljati v vmesnem času.

Zato sem ti pripravila en natančen pregled tega, na kakšne načine se danes erotične igračke polnijo in vklapljajo, ter kaj vse lahko preveriš, da se prepričaš, da res ne deluje.

Pa za začetek poglejmo različne načine polnjenja in potencialne težave, ki se tukaj lahko pojavijo.

Za namen tega članka bomo igračke razdelili v dve kategoriji. Tiste, ki delujejo na baterije in tiste, ki se polnijo.

Tudi te igračke, ki se polnijo, imajo vgrajeno baterijo, tako kot recimo mobitel. Polniš jih s pomočjo polnilnega kabla. V večini primerov gre za vsem dobro poznani USB kabel, ki ga lahko vklopiš v USB vtičnico ali pa uporabiš adapter, ki ti omogoča polnjenje s hišne vtičnice. Nekateri, čeprav danes že precej redki, pripomočki pa imajo že v osnovi polnilec za hišno vtičnico.

Do tukaj verjetno vse skupaj še ni tako zapleteno, se pa hitro zatakne na drugem koncu polnilnega kabla, to je tisti, ki ga vstaviš v igračko. Tukaj pa lahko naletiš na različne priključke, saj ne obstaja noben standard, kot smo ga vajeni recimo pri telefonih.

Če gre za moški vtčni kabel, moraš poiskati mesto na igrački, kamor ga vklopiš. Pri nekaterih je to mesto res očitno in dobro vidno, včasih pa je tudi bolj skrito in majhno. Nekateri izdelki imajo polnilno luknjo celo zalito s silikonom, saj to omogoča boljšo vodoodpornost. Zate pa pomeni, da moraš to luknjo pri prvem polnjenju poiskati in s priključkom predreti. Pri tem bodi nežen in počasen, kabel pa vstavi pravokotno, da ne zgrešiš priključka v notranjosti ali ga celo poškoduješ. Luknjice vsekakor ne razširjaj z drugimi predmeti (škarje, svinčnik, nož in podobno), saj po tovrstnih posegih garancija ne bo več veljala.

Drugi vedno bolj pogosti polnilni kabel pa je magnetni. Tega ni potrebno vstavljati v igračko, poiskati moraš samo pravo mesto in kabel se bo s pomočjo magneta sam spojil. Tukaj v praksi lahko naletiš na različne oblike. Na igrački poišči dve kovinski piki ali pa logotip znamke. Kabel prisloni in polnjeno se bo začelo.

Večina igračk med polnjenjem to nakaže z lučko. Ta lahko utripa, neprekinjeno sveti ali celo spreminja barvo. To je pač odvisno od igračke do igračke.

Polnijo se v povprečju od ure pa pol do treh ur in jih med polnjenjem ne moreš uporabljati. Zato na to pomisli že prej. Ni pa jih potrebno polniti po vsaki uporabi, če niso prazne ali pa jih polniti preko mere.

Nasvet za vse napredne uporabnike, ki imate doma več igračk - ker so polnilni kabli pogosto zelo podobni, ti priporočam, da jih označiš in s tem preprečiš, da pride do zamenjave, kar tudi lahko povzroči poškodbe.

Zdaj pa na drug tip izdelkov, tisti, ki za svoje delovanje potrebujejo baterije. Seveda so te pri različnih igračkah lahko različnih modelov, najbolj pogoste pa so AAA. Pred uporabo se prepričaj, katere in koliko baterij potrebuješ.

Ko baterije vstavljaš, pazi, da so kontakti čisti, ter se jih ne dotikaj s kovinskimi predmeti. Zelo pomembno pa je seveda še to, da baterije pravilno obrneš. Pazi na oznaki + in -. Na vsaki igrački je označeno v katero smer obrneš baterije, + mora biti vedno obrnjen na + in - na -.

Tiste igračke, ki že imajo priložene oz. vstavljene baterije, imajo ponavadi med baterijo in kontaktom vstavljen listek, ki preprečuje, da bi se baterije spraznile, še preden pridejo v tvoje roke.

Pa še praktičen nasvet: če igračke nekaj časa ne uporabljaš, baterije odstrani, sicer tvegaš razlitje kisline iz baterije in posledično uničenje. Baterije odstrani tudi, ko greš z igračko na pot, da le-ta ne začne nepričakovano vibrirati in te spravi v zadrego.

Zdaj, ko smo pravilno napolnili oz. vstavili baterije, pa si poglejmo še kako je s prižigom in upravljanjem igračk. Te so seveda narejene tako, da so kar se da preproste za uporabo, ampak tudi tukaj so težave uporabnikov kar pogoste.

Večina vibratorjev se prižge s pritiskom na tipko. Ta je lahko različno dolg, v večini primerov pa se vibrator ne prižge s kratkim pritiskom. To je varnostna funkcija, saj bi se sicer lahko recimo v potovalki prižgal sam od sebe. Zato pritisni gumb za nekaj sekund in če se ne prižge poizkusi še s kakšnim krajšim ali daljšim pritiskom.

Igračk je veliko, zato ti težko damo navodilo, ki bi veljalo za vse. Predlagam malo preizkušanja različnih kombinacij ali pa da pokukaš v navodila, če so ta seveda na voljo. Ponovni pritisk na isti gumb bo igračko tudi ugasnil.

Nekatere igračke imajo tudi dva gumba, plus in minus. To pomeni da se igračka prižge s pritiskom na gumb +, ugasne pa s pritiskom na gumb -.

Ko igračko prižgeš ima ta verjetno različne načine delovanja. Te se pri nekaterih upravljajo z istim gumbom kot prižig, druge pa imajo dodaten gumb, drsni upravljalnik ali pa morda celo daljinski upravljalec.

Navodilo, ki velja za vse - ne boj se preizkusiti različnih gumbov. Neštetokrat smo že dobili izdelek v reklamacijo, ker naj ta ne bi deloval, pa se je na koncu izkazalo, da ga je stranka želela prižgati s kratkim pritiskom na gumb, čeprav je bil potreben dolg. Zato kar pogumno preizkusi, izdelek se zaradi tega ne more pokvariti. Tako se boš s svojo novo igračko dobro spoznal še preden jo preizkusiš v praksi. Ker si res ne želiš učiti delovanja, ko si že sredi akcije.

Upam, da ti bodo ta navodila pomagala. Če imaš še kakšno vprašanje, pa se kar obrni na nas. Tukaj smo zato, da ti pomagamo.

Uživaj!

Eva
Piše o vsem, najraje pa razbija mite in predsodke. Spolnost dojema kot umetnost. Je izjemno širokih nazorov.

Te naše vsebine zanimajo?

Prijavi se na obveščanje, da ne zamudiš novih objav!

E-novice